Sala Polivalentă a fost neîncăpătoare duminică. Nu s-a disputat un meci internațional, însă media de sportivi pe metru pătrat a fost una ridicată. Primăria Capitalei, CSM București și Engie le-au oferit cadouri de sărbători fetelor și băieților de la Centrul de Copii și Juniori ai CSMB.
În total peste 1800 de micuți talentați au fost răsplătiți cu cadouri de la Moș Crăciun, au cântat alături de interpreta Ruby, s-au distrat la momentele de circ prezentate de invitații speciali și au făcut poze cu simpaticele mascote de la Cartoon Netwoork.
„Le mulțumesc tuturor sportivilor, părinților, antrenorilor, fără ei ne-ar fi foarte greu să ducem mai departe mesajul pe care CSM București îl transmite de câțiva ani: ne dorim foarte tare să facem educație prin sport. Sportul nu înseamnă neapărat performanță, ci foarte multă educație. Dacă acești copii vin spre noi pentru ca să se bucure de frumusețea sportului și să-i educăm în valorile sportului, atunci România va arăta mai frumos și Bucureștiul va fi mai frumos” – Gabriela Szabo, director general CSM București.
O sală proprie și medalii la Tokyo 2020, principalele obiective
„Ne dorim să dăm Bucureștiului cât mai multe modele, pentru că micuții au nevoie de modele. Echipa de handbal feminin a fost alături de noi, băieții din păcate nu au putut pentru că jucau în același timp la Sala Rapid. Să dea Dumnezeu să ne bucurăm împreună peste câțiva ani la sala noastră. Vrem ca CSM să dezvolte propria bază de pregătire, atât pentru performanță, cât și pentru cei ce fac sport de plăcere. Îmi doresc ca pe termen mediu CSM București să devină unul dintre cele mai puternice cluburi din țară și sportivii să vină către noi. Cred în managementul nostru, cred că aici se pot dezvolta ca sportivi. Îmi doresc cât mai mulți jucători de la CSM să facă parte din delegația României pentru Jocurile Olimpice din 2020, dar și pentru Jocurile Olimpice din 2024”.
Handbalistele, modele pentru copiii si juniorii CSMB
Puștii de la CSM au mai avut un motiv de emoție în plus: vedetele de la echipa de handbal feminin au fost alături de ei la ceremonie. Paula Ungureanu, Oana Manea, Iulia Curea, Aneta Udriștioiu, Alina Iordache, Majda Mehmedovici, secundul Adi Vasile și Cristina Vărzaru au fost extrem de solicitați pentru poze, iar micii sportivi au dorit neapărat să le afle toate secretele carierelor lor.
„Este o inițiativă grozavă, o susțin și sper ca cei mici să aibă parte de cadouri cât mai multe. Este minunat să crezi în minuni și în Mos Crăciun. Eu nu-mi amintesc ca noi să fi avut parte de asemenea petreceri când eram la juniori. Copiii vin către noi, au emoții, ne felicită, se bucură, noi le transmitem un sentiment de bucurie, le oferim atenție, pentru că asta își doresc. Sunt de patru ani la CSM, știam că avem o familie mare și an de an au fost organizate evenimente în preajma sărbătorilor „, a afirmat Iulia Curea, extrema „tigroaicelor”.
La fel de emoționată și fericită pentru că a participat la eveniment a fost și Oana Manea. Pivotul bucureștencelor a povestit și o întâmplare amuzantă petrecută pe vremea când era o copiliță: „Sunt fericită că oamenii se gândesc mult la sport și la handbal în special. Evenimentul este impresionant, mă bucur că am adus bucurie copiilor. Suntem niște idoli pentru juniori, știu că sunt emoționați că se află în preajma noastră. Când eram mică, nu se organizau astfel de petreceri, dar țin minte însă o sărbătoare la mama la serviciu. Când l-am văzut pe Moș Crăciun am început să plâng, cât eram eu de băiețoasă, n-am mai spus nici poezia. M-am bucurat mult că am primit cadoul”.
Aneta Udriștioiu recunoaște că și-ar fi dorit și ea în perioada junioratului astfel de evenimente, însă este fericită pentru cei care au parte de ele acum. „Când eram junioară nu aveam așa ceva, erau alte vremuri. Sunt fericită că cei mici ne susțin și ne îndrăgesc. Și noi îi îndrăgim pe ei și ne bucură faptul că fac sport. Mă bucur că s-a umplut sala de oameni care fac sport”, a spus extrema de la CSM București.
Vor să le calce pe urme campionilor
„Este foarte important că se promovează sportul, astfel de petreceri adună toți copiii interesați de sport și este o extramotivație pentru toți . În fiecare an aveam petrecere de Crăciun, meciuri demonstrative, îmi plăcea să primesc cadouri și să-i urmăresc pe antrenorii și mentorii mei la lucru. Nu mă așteptam să fie sala plină, CSM a organizat acest eveniment foarte bine”, a mărturisit și baschetbalistul Georges Darwiche (19 ani), juniorul CSM Steaua București EximBank care a debutat în acest an și la echipa de baschet seniori.
Micuții șahiști, optimiști în viitor
Impulsionați de sportivii cu performanțe la nivel internațional, micuții „tigrii” au gânduri mari pentru 2018. Având lângă ei campioni mondiali sau europeni, multipli medaliați la diverse discipline, copiii de la CSM și-au stabilit obiective îndrăznețe.
„Este foarte frumos că a venit Moș Crăciun să ne împartă cadouri. Anul 2017 a fost unul foarte bun, am ajuns campion național la categoria sub 10 ani, iar visul meu este să ajung campion mondial. Idolul meu este Magnus Carlsen, dar stilul meu de a juca este pe apărare, dacă faci o greșeală, te-am zdrobit „, a spus zâmbind micuțul Andrei Ulian.
Colegii lui, Pavel Nastore și Adreea Șchiopu gândesc la fel.„2017 a fost un an foarte frumos și plin de surprize. În 2018 vreau să ies campion mondial. A fost frumos la petrecere, mi-a plăcut că a cântat Ruby”, a spus Nastore, în timp ce Andreea Șchiopu a afirmat: „2017 a fost un an cu multe reușite, m-am autodepășit, am obținut de două ori titlul de campioană națională cu echipa. Am participat la mondiale și europene. Mi-aș dori în 2018 să ies campioană națională la vârsta mea, iar visul meu este să devin, peste câțiva ani, campioană mondială la seniori”.
Căpitanul de la rugby pariază pe pepiniera CSMB
Nu doar juniorii și junioarele vor să aducă trofee pentru CSM în 2018. Și rugbiștii promit să se lupte până la capăt pentru laurii de campioni.
„Mă bucur că mulți copii fac parte din clubul nostru, asta înseamnă că vom avea un viitor strălucit. Am văzut copii de la toate categoriile de vârstă și sperăm ca atunci când vor termina junioratul vor face pasul către echipa mare. Pentru 2018 îmi doresc primul loc, acesta este obiectivul nostru, și nu doar la rugby, ci la toate secțiile. Acum suntem pe locul 3, dar la anul vom ataca primul loc. Am început sezonul mai greu, era normal, aveam mulți jucători noi, antrenor nou. A durat puțin până ne-am omogenizat, dar de la jumătatea campionatului au venit rezultatele”, a mărturisit Adrian Ion, căpitanul echipei de rugby CSM București.
Brakocevic, promisiune pentru fanii de la volei
Venită la CSM București în urmă cu nici două săptămâni, voleibalista Jovana Brakocevic, un adevărat star mondial, s-a arătat impresionată de ceremonia la care a participat alături de micuțul ei fiu, dar și de copiii de la CSM. „Sunt foarte încântată, e o experiență inedită și mă bucur că am văzut atâția copii”, a spus sârboaica. Voleibalista le-a făcut și o promisiune fanilor, în vederea meciului retur din CEV Cup (10 ianuarie 2018), cu rusoaicele de la Uralochka-NTMK: „Este posibil orice în sport. Vom încerca să facem un joc bun și sper să câștigăm acolo. Știu că va greu, dar nu imposibil”
Lupta cu recorduri la atletism
Atletul Cristian Dumitrache trage tare în această perioadă să-și revină după o accidentare. Pauza și recuperarea nu l-au doborât. Din contră! Dumitrache și-a stabilit obiective înalte pentru viitor: „Finalul de an mă prinde cu o problemă medicală, dar clubul CSM m-a susținut mereu și mă susține să depășesc acest moment și să revin la marea performanță. Îmi propun o medalie la Europene și să-mi depășesc recordul personal, să trec de bariera de 2,30metri”.
Sunt așteptări mari pentru anul viitor de la atleții de la CSM București. „În 2018 îmi doresc să obțin perfomanțe mai bune, să fac baremul de Mondiale și să reușesc un record personal. Eu sper ca în 2020 să ajung la Olimpiadă”, a dezvăluit Cosmin Dumitrache, campion național la 60 metri garduri.
„2017 a fost un an bun, am obținut niște beneficii de la club, care m-au ambiționat și anul acesta am obținut rezultate foarte bune. Am îndeplinit baremul pentru Europene, competiție la care mi-aș dori să câștig o medalie”, și-a expus planurile și juniorul Cristian Mirel Stoica (16 ani), proaspăt recordmen național la 60 metri plat chiar luna trecută (6.88 secunde).
În viteză spre performanțe internaționale
„Tigrii” de la CSM vor să pună pe harta sporturilor cu motor sigla CSM-ului, iar pentru asta sunt gata de sacrifiicile necesare performanței. „A fost un an foarte greu, am participat la Campionatul European, a fost prima dată când s-a organizat. La motocros sunt puține fete în România, dar sperăm să vină cât mai multe. Îmi doresc foarte mult să ajung în primele zece la europene”, a mărturisit Iasmina Stan.
„Nu știam că sunt atâția sportivi la CSM. Anul acesta am ieșit pe locul 4 la general, dar pentru 2018 îmi doresc să devin campion național. Cu multă muncă, sper să ajung campion european”, a precizat pilotul Alexandru Grădinaru.
Sursa: Ștefan Gavan