În mod cert, nu e un moment de cotitură în istoria neamului sau a fotbalului acestui neam, dar e o chestiune importantă. Lupescu e un candidat cu șanse (încă nu se știe dacă are prima șansă), un tip care dacă a hotărât să renunțe la înalta sa dregătorie de la UEFA, înseamnă că se înscrie în alegeri ca să câștige. Se pun însă niște întrebări.
Prima este ce va face Burleanu cu cele 210 adeziuni, promisiuni electorale sau cum s-or numi acele hârtii pe care le-a strâns recent din teritoriu. Se pare că e vorba doar de niște fițuici fără valoare, menite să asigure electorilor doar o anumită liniște până la data alegerilor. Să-i ferească de neplăcerile cauzate de postura de ”a nu fi de acord cu șeful”. Probabil că Lupescu a priceput clar acest valoarea acelor ”adeziuni”, altfel nu s-ar fi aruncat într-o luptă în care, după aparențele etalate atât de pompos de actualul președinte, acesta s-ar bucura de susținerea a trei sferturi dintre alegători.
Apoi, se pune întrebarea dacă Ionuț va desfășura o campanie anti-Burleanu. Mai degrabă nu. Actualul președinte a fost contestat, tocat, frăgezit atât de temeinic de către candidații care și-au anunțat deja intenția de a se înscrie în cursă, încât ideea ca și Lupescu să înceapă să înșire erorile și abuzurile comise de Burleanu în cei aproape patru ani de guvernare e echivalent cu turnatul apei în lac. O chestie complet lipsită de sens, de vreme ce în lac e apă destulă, adică Balaj, Pușcaș și Prunea au avut grijă s-o toarne deja. Lupescu se află în fericita postură de a nu mai fi nevoit să spună votanților ce n-a făcut Burleanu, ci să-și înceapă discursul electoral cu ce va intenționa să facă el.
Apropo de ceilalți candidați. E interesant cum se vor poziționa aceștia în noua conjunctură. Dacă își vor desfășura în continuare propriile campanii (se pare că aceasta va fi varianta aleasă de Marcel Pușcaș) sau dacă se vor pune numaidecât în slujba lui Lupescu (așa par să arate cele mai probabile intenții ale lui Florin Prunea și Cristi Balaj).
Din punctul de vedere al unei funcții importante în noul guvern al fotbalului, varianta de a se pune la dispoziția lui Lupescu, de a face parte din echipa acestuia inclusiv pe parcursul campaniei electorale, pare o opțiune mai sigură. Dar din punct de vedere al sorților de izbândă ai unei mișcări anti-Burleanu, care în teritoriu e încă suficient de puternic, candidaturile individuale par mai sigure. Oricare dintre cei trei candidați anunțați până acum, care și-au început deja acțiunile electorale, pot lua un număr important de voturi, măcar 30, deși în unele cazuri de vorbește de mai mult decât dublul acestei cifre, voturi extrem de importante în numărătoarea finală.
Dar, dacă e să exprimăm limpede ideea principală a anunțului candidaturii lui Lupescu, aceasta e că Răzvan Burleanu, cu Lupescu înscris în cursă, are mult mai puține șanse decât le-ar fi avut fără el. Și că probabil din 18 aprilie încolo FRF va avea un președinte nou.