În această a 7-a rundă a continuat criza rezultatelor neconcludente a ultimelor două echipe românești măturate din cupele europene. FC Steaua s-a văzut egalată, de la 0-2 la 2-2, de către o echipă care de obicei era o clientă a bătăilor sale, FC Botoșani, ba mai mult, căreia i-a și luat ce avea mai bun între jucători. Dar situația de la CFR Cluj arată și mai dramatic. După încă incredibila eliminare în fața unei echipe din Luxemburg, acum a pierdut în decursul câtorva minute un meci pe care îl controla. În afara propriei neputințe, prezente din plin, a mai avut parte și de ghinion combinat cu un arbitraj execrabil care a transformat un fault în atac într-un penalty din care Viitorul a marcat golul victoriei. Autor, Ovidiu Hațegan, acest permanent gafeur, cică emblemă a actualului arbitraj românesc, de fapt încă o dovadă vie a căderii valorice la mai toate nivelurile societății românești. Revenind la CFR, aceasta a trecut rapid de la cald la foarte rece, în decursul câtorva luni, trăind niște șocuri dureroase care pot lăsa urme adânci.
Dacă vechea Universitatea Craiova nu prea mai reușea în ultima vreme să o bată pe Dinamo, lui U Craiova 1948 CS îi iese din plin acest lucru, ba chiar reușește să-i umilească pe alb-roșii, atât ca scor, cât și ca prestație. Mitriță (în foto) s-a jucat cu apărarea lui Bratu și printre altele a reușit și o „dublă” prin care s-a instalat în fruntea golgeterilor.
Nici ediția 2018-19 nu a fost lipsită de un gest feudal al lui Ion Nicolaie, care l-a demis de pe plantația sa, adică de la conducerea tehnică a Astrei, pe Marius Măldărășanu, chiar dacă aceasta a rămas singura echipă cu 0 în dreptul înfrângerilor! Cel care îl va înlocui este un alt fost umilit al sus-numitului, de fapt un multi-umilit, Gheorghe Mulțescu pe numele lui. Așa că ce mai contează o viitoare umilință în plus într-un viitor nu prea îndepărtat? Era de așteptat totuși mai multă demnitate din partea unui veteran al fotbalului, încât să-i fi arătat spatele despotului.
Al doilea derby al județului Sibiu din istoria primului nostru eșalon (primul a fost între Gaz Metan și decedata CSU Voința Sibiu, în ediția 2011-12) s-a încheiat cu o surpriză, dacă ne raportăm la rezultatele din semifinalele ultimei ediții a Cupei, acolo unde Hermannstadt trecuse cu ușurință de Gaz Metan. De această dată însă, echipa medieșeană, cu o față mult schimbată în bine față de-atunci, s-a răzbunat pentru acele rezultate dar și pentru faptul că Hermannstadt i-a luat o mulțime de jucători.
Intrându-se în linia dreaptă a perioadei de transferuri (care se va încheia pe 10 septembrie), constatăm destule plecări de jucători dintre cei veniți în această vară, ceea ce arată încă o dată lipsa de profunzime cu care este tratat la noi acest aspect important al fotbalului.
Cifrele etapei
# Chiar dacă a făcut egal, FC Botoșani a ajuns la 11lea meci fără victorie cu Steaua.
# Și după al patrulea joc pe teren propriu, Astra nu a reușit încă să o bată pe FC Voluntari.
# U Craiova 1948 CS rămâne neînvinsă în calitate de gazdă cu Dinamo și după a 6-a confruntare dintre ele.
# FCP Iași a urcat pe locul 48 în clasamentul all-time, depășind-o pe Gloria Buzău.
# Meciuri rotunde pentru Zlatinski (Steaua, la prima apariție în roșu și albastru), al 100-lea, iar pentru Val. Munteanu (Dunărea) și Cicâldău (U Craiova 1948 CS) al 50-lea.
# 6 debuturi (2 autohtone): Koljić (U Craiova 1948 CS), Ed. Florescu (FC Botoșani), Aguinaldo, Bekui, Ndongala (toți FCP Iași) și Al. Costache (Concordia).
# Golul 30 pe prima scenă pentru M.Al. Roman (FC Botoșani) și al 10-lea pentru Ianis Hagi (Viitorul).
# Primele goluri pentru 5 jucători străini: Koljić (U Craiova 1948 CS), Papa (FC Botoșani), Sanoh, Flores, Bekui (toți FCP Iași). Așadar, Koljić și Bekui au marcat la debut.
# A 200-a „linie” în Liga I pentru asistentul Valentin Avram (București).