Dacă duminică a fost 2 decembrie, iar România a continuat sărbătoarea Centenarului, revista 100% Sport a apărut luni, 3 decembrie, pe piață, cu ultimul număr al anului 2018, încă un an în care tenisul românesc a fost la înălțime. Și dacă tenisul feminin și-a reconfirmat valoarea, cu Simona Halep pe prima poziție a clasamentului WTA, iată că singurul reprezentant de seamă al sportului alb din ATP, Marius Copil, a avut un sezon excelent.
Așa că i-am dedicat cover-story-ul din decembrie. Chiar dacă a petrecut 11 ani în Germania, Copil a răspuns tot timpul prezent convocărilor de la Cupa Davis și s-a simțit român peste tot. În anul 2018 a explodat pur și simplu, la vârsta de 28 de ani și în acest moment ocupă cel mai bun loc al carierei, 57 ATP, și speră să fie și mai sus în 2019 și totodată să câștige primul turneu ATP. La finalul lunii noiembrie, Marius a ajuns pe poziția 60. În interviul exclusiv pe care ni l-a acordat, Marius Copil a vorbit despre Bayern Munchen, despre finala cu Federer, dar și despre regretele carierei. “Cred că dacă aveam un antrenor pe partea de pregătire fizică precum Lucian Nicolescu și un psiholog ca Ioan Popoviciu, la 17-19 ani , ajungeam mult mai devreme în primii 100 și cred că aveam rezultate mult mai bune”, ne-a spus Marius Copil. Întregul interviu îl puteți citi în paginile revistei noastre.
Ce mai puteți citi în noul număr!
Ruinele de pe Bega. „Leagăn al fotbalului românesc” ce a avut de-a lungul timpului mai multe arene şi echipe de top, Timişoara a ajuns într-o situaţie jalnică în privinţa infrastructurii sportive. Stadionul „Dan Păltinişanu”, a doua arenă ca mărime din ţară, ar putea fi demolat anul viitor iar deocamdată nu există niciun proiect concret pentru a-l înlocui.
Scandal în Copou. Fotbalul ieșean pare să nu aibă parte de parteneriate viabile, propice performanței. La un an după experimentul eşuat cu moldovenii de la „Fotbal Hebdo”, Politehnica Iași nu se simte bine nici alături de noul asociat.
Steagul, fără o legendă. Csaba Györffy, unul dintre jucătorii emblematici ai Braşovului în anii ’60-’70, a trecut în lumea celor drepți.
Voleiul renaște-n Dobrogea. După ce a gustat din nectarul Ligii Campionilor în urmă cu cinci ani, voleiul feminin constănțean a dispărut de pe radarul performanței. Fosta campioană, CS Volei 2004, s-a desființat din cauza problemelor financiare și nu s-a găsit nimeni din orașul de la malul mării care să-și asume susținerea unei noi echipe. Salvarea pare să vină însă de la Medgidia, unde autoritățile locale au înființat un nou club, CS Medgidia.
Rebecca Bărăga, luptătoarea dintre păpuşi. Sportiva care abia a trecut de vârsta buletinului nu are adversar la nivel național, la categoria 50 de kilograme.
Evenimentele sportive ale lunii noiembrie. O nouă rubrică a revistei noastre își propune să le reamintească cititorilor ce s-a întâmplat în sport luna trecută.
Echipele Armatei, episodul 1. În țările care au avut ghinionul să intre în sfera comunistă, acesta și-a întins tentaculele mizerabile urmând un șablon stabilit de cei care au impus o asemenea orânduire socială îndoielnică. Acesta însă nu a fost întins pe un teren plan, astfel încât să fie copiat peste tot la fel, ci s-a imprimat în funcție de situația prezentă în teren, în unele locuri mai pregnant, în altele mai puțin.
Viața fotbalului mic. Revista 100% Sport începe un nou serial, despre asociațiile județene din România, iar în primul episod ne-am oprit la Călărași, pentru a afla cum se gospodărește fotbalul din această zonă.
Replay – Acum 30 ani. Ce făceați în decembrie 1988? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.
Lecția de sport. Salutul Olimpic a fost adoptat în 1920…și a dispărut în urma unei hotărâri luate în 1946, de CIO , fiindcă acesta semăna cu salutul hitlerist!
De vorbă cu un comentator din garda veche a TVR-ului. De realizatorul TV Ionel Stoica ne leagă multe amintiri plăcute ale sportului nostru, pe care le-a relatat cu pasiune. Acum, după pensionare, o parte din tolba plină cu evocări interesante pe care o deține a „deșertat-o” în aceste pagini.
Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.
Noi nu i-am uitat. La 41 de ani, fostul rugbist Petre Mitu continuă lupta cu o boală nemiloasă.
Portar de Liga a III-a, titular în națională. David Duțu reprezintă dovada vie că fotbalul nostru are viitor și că tinerii sunt într-adevăr „aur” pentru România, așa cum ne atrage atenția Gheorghe Hagi în nenumărate rânduri.
Românii, protagoniștii Crosului 15 noiembrie. Ediția cu numărul 29 a întrecerii de la Brașov a fost onorată de atleți valoroși atât din țara noastră, cât și din străinătate. Pe lista țărilor reprezentate s-au aflat Germania, Croația, Italia, Irlanda, Cehia, Slovacia și Olanda.
Sandu Tăbîrcă și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, unul dintre cei mai buni metodiști din România, actualmente antrenor federal, a ales echipa favorită.
Unde găsești revista 100% Sport
ONLINE – Comanzi online! Platesti online!
În magazinele:
INMEDIO – București și toate județele (excepție Giurgiu și Covasna)
RELAY – București, Alba, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Timiș
ONE MINUTE – Aeroport București-Otopeni
DISTRIBUITORI ZONALI:
Arca Press – Brașov
Astebra – Dolj
Calliope – Prahova, Buzău, Dâmbovița
Cuget Liber – Constanța
Dom Mitică Press – Călărași
Franco Rom – Teleorman
Gydany – Vâlcea
Innovation MSN – Timiș
Media Press Distribution – Argeș
Trop Press – Cluj
De asemenea, îi anunțăm pe toți distribuitorii de presă din România că pot avea Revista 100% Sport la chioșcuri, dacă vor lua legătura cu zona de distribuție a publicației, printr-un mail la adresa redactie@100sport.ro sau de la secțiunea MAGAZIN de pe site-ul nostru www.100sport.ro.