Echipa lui Peer Johansson a condus din primul și până în ultimul minut, pentru că Radicevic și Mehmedovic, poate și Jaukovic, într-o mai mică măsură, și-au dat duhul pe teren, au fost într-o permanentă mișcare, într-un sprint continuu, de la o poartă la alta. Cele două extreme ale Muntenegrului, dar și ale CSM-ului din București, au fost sigure pe ele, în permanență, iar când linia de 9 metri avea o pană de inspirație, atunci veneu ele și marcau chiar din centrul semicercului advers. Ne bucurăm pentru ele, pentru forma pe care o arată, pentru că CSM București are de luptat în Champions League, chiar din prima lună a anului viitor. Se poate spune, fără teama de a greși, că la echipa Capitalei se muncește bine, iar campionatul românesc este chiar unul valoros.
A fost 2-0 pentru Muntenegru, în minutul 3, apoi 4-2, după alte trei minute, 10-6, la jumătatea primei reprize, 16-10 și 18-13, după 30 de minute. Mai mult, jocul între cele două semicercuri a fost dominat de Radicevic și compania, nu s-a simțit niciodată pericolul că suedezele ar veni tare din urmă. Poate doar pe final de meci, dar punem asta pe relaxarea prematură a învingătoarelor.
Cu această victorie, Muntenegru a tulburat rău de tot apele în Grupa I – le-a depășit pe Danemarca și Suedia, și a predat lanterna clasamentului danezelor, urcând până pe locul 4. Sigur, va fi greu ca Muntenegru să prindă unul din cele două locuri care duc în semifinale, pentru că în această ecuație jocul rezultatelor aproape că este mai important, decât viitoarele ei victorii. Ne bucurăm că Muntenegru nu a cedat psihic, știind că marile greșeli lea făcut cu Rusia și Franța, în Grupa A, formații pe care le putea învinge, dacă era mai atentă, iar acum alta era poziția în Main Round. Oricum, fetele lui Johansson au anunțat, prin victoria în fața Suediei, că își va vinde greu pielea, în partidele contra Serbiei și Danemarcei. Cele mai bune marcatoare de astăzi au fost Radicevic 9 și Mehmedovic 7.
În privința Suediei, să spunem că nu a mai avut benzină și pentru acest meci – a vrut, pentru că ar fi dublat punctele din zestre și ar fi rămas în plasa Rusiei, dar s-a văzut clar că n-a putut mai mult, iar șansele pentru semifinale s-au apropiat de zero. Nordicele mi s-au părut obosite, Nathalie Hagman n-a marcat niciun gol, iar Bella Gullden nu mai este nici pe departe, ceea ce era la CSM București, un lider autoritar, o handbalistă surprinzătoare și foarte greu de oprit, în drumul ei spre poartă. Spre rușinea mea, am remarcat că blonda suedeză a făcut picioare mai groase, iar sânii au început s-o deranjeze mult la alergat, mai ales când încerca un demaraj mai rapid spre poarta proprie, pentru a participa la faza de apărare. E doar o părere… Gulden a marcat 6 goluri, patru în primul mitan.
Suedia – Muntenegru 28 – 30 (14-18)