Fotbalul intern și-a reluat locul după săptămâna internațională nu chiar fastă a echipelor noastre reprezentative.
Capul de afiș al acestei etape a 3-a a fost meciul de la București, FCSB – U Craiova 1948 CS, două pretendente la titlu. Ca și ultimul lor joc din sezonul regular, și acesta a fost la fel de spectaculos, cu suspans, plin de faze interesante și multe goluri. La toate acestea au contribuit și modestele apărări ale celor două echipe, mai ales cea a echipei din Craiova care parcă nu ar avea un antrenor italian. Există mici circumstanțe, legate de niște absențe, însă la un lot cu pretenții de adjudecat trofee acestea nu pot sta prea mult în picioare. Scorul final a fost același ca la 24 februarie, 3-2, numai că dacă atunci am afirmat că un rezultat egal ar fi fost mai conform cu realitatea din teren, de această dată consider victoria roș-albaștrilor meritată. Indiferent cât se umflă oltenii de la U Craiova 1948 CS înaintea jocurilor cu Steaua/FCSB, la final epilogul este același pe care îl tot trăia înainte și Universitatea Craiova, punctând doar la frustrări și deloc în clasament. Arbitrajul a fost unul dintre capetele de acuzare ale acestui derby, pe bună dreptate, făcându-se erori care au nemulțumit ambele echipe. Am scris-o de atâtea ori, Hațegan este un arbitru modest care a avut șansa unei conjuncturi favorabile care l-a ridicat mult peste nivelul său valoric. Iar în fața unor examene dificile își arată limitele din plin, așa cum a făcut-o și duminică seara, de această dată „în colaborare” și cu colegii din brigadă.
Cei de la CFR Cluj au privit relaxați acest derby, după victoria chinuită obținută la revenirea lui Dan Petrescu (în foto) pe banca lor. Ciudată optica celor care conduc acest club cu privire la banca tehnică. Mă îndoiesc însă că a fost vorba de vreo optică. Dacă CFR Cluj va câștiga titlul, cu siguranță că aceștia se vor grăbi să „breveteze” cele făcute de ei în acest sezon, cu toate că este vorba despre ceva ce n-ar mai trebui repetat vreodată. Și apropo de Astra, care tot ține să ne informeze prin reprezentanții ei cum că toate meciurile le-ar aborda la victorie, indiferent de adversar. Numai că ei singuri ne-au arătat contrariul, prin jocul etalat în Gruia când au mușcat din gazon, față de mima de la Giurgiu cu FCSB, cu o etapă înainte.
În play-out s-au înregistrat trei victorii în deplasare cu același scor, 2-1, cea mai neașteptată fiind cea a Dunării Călărași la Botoșani, care mai ține încă aprinsă lupta pentru supraviețuire. Când mă refer la lupta pentru supraviețuire, mă refer la locul 13, cel care retrogradează direct și 12, cel de baraj, pentru că echipa din Chiajna e greu de crezut că mai poate realiza vreo minune, nu numai pentru că este la o distanță considerabilă de locurile salvării, dar și după felul în care joacă.
Cifre
# Odată cu revenirea sa oficială în România, Dan Petrescu a înregistrat cea de-a 100-a sa victorie ca antrenor în LI.
# Meciuri rotunde în primul nostru eșalon: Bălgrădean (FCSB) al 250-lea, G. Iancu (Dunărea) al 100-lea, A. Burlacu (CSMP Iași), Chamed (Gaz Metan) și Pap (FC Botoșani) cu toții al 50-lea.
# Gnohéré (FCSB) a marcat golul 50, devenind al 4-lea jucător străin care atinge această bornă, după Wesley, Eric și Golubović.
# Primele goluri pentru Klimavičius (Dinamo) și Luis Aurélio (Gaz Metan)
# Debut: G. Ganea (Viitorul)