Această etapă a redus ecuația la titlu la numai două necunoscute. Din punct de vedere personal acestea erau știute încă de la startul sezonului, CFR Cluj și FCSB. Căci U Craiova 1948 CS nu avea cum să intre și ea în această horă după ce și-a vândut cei mai buni oameni din echipă și aproape că și-a schimbat stilul. Tot e bine că a rămas pe podium. Bine, asta se poate datora și faptului că în Liga I concurența este vai mama ei.
Mulți s-au grăbit să scoată în relief cu bucurie că FCSB s-a apropiat la doar trei puncte de CFR. Matematic este corect. Însă punctul CFR-ului în Bănie este foarte important, luat pe un teren dificil, acolo unde în sezonul regular a pierdut. Tot acolo a cedat până și FCSB, care a „modelat” cam când și cum a vrut ea echipa olteană. Ori victoria roș-albaștrilor cu Sepsi era previzibilă, nefiind vreo mare scofală. Așa că aceste acest ecart de 3 puncte nu e nicio mare revelație.
Oricum Sepsi și cu Astra arată din plin limitele acestui sistem play-off/play-out. Două echipe pentru care ajungerea între primele șase este un scop deja atins, acela de a scăpa de retrogradare, motiv pentru care vacanța a început, știind că mai sus de locurile 5-6, poate 4, nu pot ajunge. Ar fi intrat în această letargie și Viitorul, dacă nu ar fi fost Hagi patron-antrenor, un om al sportului căruia nu i-a plăcut niciodată să a se complace în mediocritate, așa că își cravașează mai mereu jucătorii. Și iată-l demonstrând că are și rezerve competitive. Să nu le vină, deștepților care au adoptat acest sistem, ideea de a împărți și play-off-ul în două…
În partea secundă surprinde căderea fără oprire a Botoșaniului, echipă aproape de a ajunge în play-off. Nu-i plâng, pentru că și ei dacă ar fi acces între primele șase ar fi avut tot un rol decorativ. N-o plâng nici pe Hermannstadt că joacă meciurile de-acasă pe teren străin, pentru că așa se întâmplă atunci când se pun caii înaintea căruței și lucrurile sunt făcute superficial. Conducătorii clubului din fosta capitală culturală știau că se va ajunge la un asemenea handicap, așa că prin promovarea de vara trecută și l-au asumat. De aceea să nu se mai plângă.
Concordia ar trebui deja să se gândească la construcția unei echipe cu care să atace la anul promovarea. Nu cred că vor mai găsi în această vară o fraieră ca Rapid căreia cu ajutorul culiselor să-i ia locul, așa cum s-a întâmplat în 2013-14.
Cifre
# În toate meciurile disputate până acum acasă cu Sepsi, FCSB a învins de fiecare dată cu același scor, 2-0.
# Dunărea Călărași și FC Voluntari au terminat toate cele 3 confruntări dintre ele de până acum la egalitate.
# Două numere rotunde la partidele din Liga I: a 500-a pentru Astra; a 150-a pentru FC Voluntari.
# Meciul 50 în Liga I pentru Tiago Ferreira (U Craiova 1948 CS) și R. Moise (Astra).
# Două debuturi, incredibil, ambele autohtone: Leca (Viitorul) și Pipos (CSMP Iași).
# Ambele goluri marcate de Concordia în poarta lui Dinamo au fost „rotunde” pentru autorii lor: al 40-lea pentru Thaer Bawab – în foto – și al 20-lea pentru Ivanovici.
# Primele goluri pentru G. Ganea (Viitorul), Zenke (Dinamo) și João Teixeira (CSMP Iași).