Această etapă pare să fi clarificat lupta la titlu. Cu toate că CFR Cluj mai are nevoie de un singur punct pentru a-și atinge obiectivul, mai are două meciuri grele, cu celelalte ocupante ale podiumului. Chiar dacă a arătat jenant contra FCSB, U Craiova 1948 CS e capabilă de surprize neplăcute în Gruia, fiind chiar obligată la așa ceva de dorința de a ocupa locul 3, ultimul obiectiv care i-a rămas pentru a nu avea un sezon complet ratat.
Viitorul a arătat încă o dată că și echipa sa secundă poate face față cerințelor play-off-ului, putând-o susține cu succes pe prima ca să se conserve pentru finala Cupei și pentru meciul care i-ar putea aduce a 3-a poziție la final.
Cum spuneam, U Craiova 1948 CS a fost din nou jenantă contra FCSB, pierzând meritat un meci înaintea căruia cică viza locul 2! La cum arată, nu-l merită nici pe al 3-lea. Ca să nu mai spun că cei care au adus un jucător ca Donkor (în foto) sunt foarte „pricepuți” în domeniul lor, poate la fel ca cei care continuă să-l folosească în teren. După meciul acestei noi umilințe în fața roș-albaștrilor, omul cu banii de la această grupare cu pretenții mult mai mari decât propria valoare a vorbit mai mult ca de obicei, dovedindu-se și el tot un… Donkor.
CFR Cluj a obținut o victorie foarte importantă, mult mai ușor decât s-ar fi așteptat, pe terenul Astrei. Văzând ușurința cu care campioana s-a impus la Giurgiu, unii, evident detractori ai echipei ardelene, s-au grăbit să gândească cu voce tare că ar fi fost un troc între cele două echipe, meciuri de campionat pentru meciuri de cupă. Nu bag mâna în foc că n-a fost așa, cum n-o bag nici că a fost. Astra a dovedit însă că a fost doar o martoră a play-off-ului, fiind la fel de „bună” și în partidele cu celelalte adversare. Adică, se pare că n-a fost necinstită, ci doar slabă.
În play-out, Gaz Metan este de admirat deoarece continuă să joace serios și frumos, făcându-ne să regretăm că perioada de încălzire cu Edward Iordănescu nu a fost mai scurtă, căci acum poate ea ar fi fost în play-off și poate ar fi animat competiția altfel decât au făcut-o Sepsi și Astra.
Lupta la retrogradare pare la această oră cel mai interesant element al Ligii I.
Cifre
# Viitorul Constanța a urcat pe locul 36 în clasamentul all-time, depășind-o pe legendara Venus, iar FC Botoșani pe 40, depășind-o pe RATA Târgu Mureș.
# Dan Petrescu a primit golul 150 ca antrenor de Liga I.
# Prima înfrângere cu primele goluri recepționate ca antrenor de Corneliu Papură (U Craova 1948 CS).
# Cifre rotunde la numărul de meciuri în Liga I, pentru Vașvari (Sepsi), al 200-lea, L. Fülöp (FC Botoșani) și Planić (FCSB), ambii al 50-lea.
# De asemenea, goluri rotunde, al 20-lea Man (FCSB), al 10-lea Đoković (CFR Cluj), primul Cadamuro (Concordia).
# După Țucudean (CFR Cluj) și Montini (Dinamo), Rondón (Gaz Metan) a devenit al 3-lea jucător care reușește în acest sezon o „triplă” într-un meci.
# În primul ei an de Liga I (pe-atunci Divizia A), la 26.05.1999, Astra a mai încasat un 1-5 pe teren propriu, tot în fața viitoarei campioane a acelei ediții, Rapid București, acest scor reprezentând pentru ea cele mai drastice înfrângeri suferite în primul eșalon.