Vineri a avut loc la Perth, în Australia, tragerea la sorți a grupelor Campionatului Mondial de minifotbal din Australia. România, vicecampioana europeană, a fost plasată în urna capilor de serie.
În urma tragerii la sorți, echipa antrenată de Marius Mitu a fost repartizată în grupa C, alături de Liban (din urna 2), Ucraina (din urna 3) și Nigeria (din urna 4). Primele două clasate se vor califica în faza optimilor de finală.
La Campionatul Mondial din Australia vor participa 32 de echipe de pe 5 continente. Dintre echipele participante nu lipsesc campioana mondială și europeană en-titre, Cehia (câștigătoarea ultimului campionat mondial din Tunisia – 2017), Mexic, vicecampioana mondială, Anglia, Tunisia sau Senegal, echipele cu rezultate bune la ultimele campionate mondiale sau europene.
A treia ediție a Campionatului Mondial va avea loc la Perth, pe coasta de vest a Australiei, în perioada 1-11 octombrie 2019.
La primele două ediții ale Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 3, în 2015 în SUA, respectiv a ajuns până în faza optimilor de finală, în 2017 în Tunisia, acolo unde a fost eliminată la executarea loviturilor de la 7 metri de către Senegal, echipă ce a obținut în cele din urmă bronzul competiției.
De la sosirea pe banca tehnică a României, Marius Mitu a pregătit naționala la o competiţie majoră, Campionatul European de anul trecut, din Ucraina. Acolo, România a învins rând pe rând: Austria, Anglia, Israel, Spania, Muntenegru și Kazakhstan și a fost învinsă în finala competiției de campioana mondială Cehia.
În acest an, România a participat deja la două competiții de pregătire a Campionatului Mondial și le-a terminat pe ambele, neînvinsă.
La Cupa Continentală din Tunisia din luna martie, România a învins Irak și Coasta de Filedș și a remizat cu Cehia, scor 6-6. Doar golaverajul inferior cehilor a făcut ca naționala noastră să joace finala mică. Elevii lui Marius Mitu au obținut bronzul, învingând Anglia cu scorul de 3-1.
La Klitschko Cup din Ucraina, în luna mai, România a învins Irlanda, Croația, Anglia și Elveția, remizând cu echipa gazdă, Ucraina, scor 1-1. Golaverajul superior al gazdelor a făcut ca aceștia să obțină Cupa Klitschko, iar România a terminat turneul pe locul 2. România și Ucraina se vor reîntâlni în grupa C a Campionatului Mondial din Australia.