Dacă ești la Viitorul și pățești ca ea la Craiova, îți vine să-l dai dracului de fotbal și să nu mai auzi vreodată de acest sport pervers. Așadar, domini clar prima repriză, în pofida unei ambianțe ostile, marchezi, apoi nu-ți mai lași adversarul să iasă din propria jumătate de-l faci să arate groggy, iar atunci când respiri puțin așteptând fluierul de final al primei reprize, primești două goluri norocoase în ultimele minute care te vor demola nu doar pe tabelă, ci și psihic. Teoria mea despre golurile din final rămâne neschimbată. Indiferent de cine e echipa sau autorul care o face, de cum lovește acesta mingea și din ce poziție o face, un asemenea gol are un singur epitet: NOROCOS. Și ca să fii pus complet la pământ, mai primești și un gol de la gazon, pentru că acesta a fost autorul celui de-al treilea gol al lui CSU, nu Bălașa care de fapt doar săltase mingea peste zid către portarul advers. Știu, o să mi se atragă atenția că Viitorul n-a jucat nimic în repriza secundă, și așa e. Dar în clipa în care primești asemenea pumni de la soartă, este foarte greu să-ți mai revii mai ales într-un duel cu un adversar apropiat valoric. Pe cei care îmi vor arbora teoria că „o echipă profesionistă trebuie să facă față oricăror condiții” o să-i rog să mă scutească, căci nu fac decât să-mi dovedească demagogie și dincolo de ea că n-au făcut parte niciodată din vreun colectiv sportiv neavând habar cum stau lucrurile în asemenea situații. Căci totuși nu avem de-a face cu niște pușcași marini.
Surpriza plăcută a acestei etape și nu doar a constituit-o Chindia Târgoviște. Și nu neapărat datorită victoriei cu Astra, ci a manierei sale de joc, o prestație plăcută ochiului și iată, eficientă. De altfel și în etapele precedente s-a mișcat bine, nefiind o întâmplare. Viorel Moldovan merită felicitări, el având meritul de a construi această echipă începând din eșalonul secund cu jucători fără cotă.
Sepsi continuă seria egalurilor, la Iași înregistrându-l pe al 8-lea. Este însă departe de recordul absolut pe care Știința Timișoara îl deține de 65 de ani, 17 remize. CSMP Iași în schimb a ajuns la 5 partide fără victorie, ceea ce începe să-i atârne în cursa sa de a prinde play-off-ul.
Tehnicianul Constantin Enache a pățit-o chiar de la fosta sa echipă, FC Botoșani, a cărei victorie i-a adus demisia de la Hermannstadt. Vorba vine, căci acolo lucrurile clocoteau cu siguranță de mai multă vreme.
Dinamo se mișcă greu, dar victoria cu Voluntari o ține la o suflare de locurile cu probleme și totodată în preajma rivalei FCSB. De altfel, cele două mari rivale sunt vecine de clasament înaintea derby-ului dintre ele, însă nu în zona de clasament în care s-ar fi crezut la start, ci în cea de play-out.
Cifrele ultimei etapei
# Chiar dacă n-a fost prezent la meciul de la Craiova, acesta intră în contul de antrenor al lui Gheorghe Hagi (Viitorul) fiind al 200-lea pentru el în Liga I.
# CSU Craiova a urcat pe locul 41 în clasamentul all-time, depășind pe RATA Târgu Mureș.
# Meciul 350 pentru M. Constantin (Gaz Metan), al 250-lea pentru Hora (FCSB), al 50-lea pentru Pițian (Chindia) și David Caiado (Hermannstadt).
# În această rundă, doar 3 debuturi: Merloi (Academica), Halkiadiakēs (FC Botoșani) și Ivančić (Chindia).
# Primele goluri pentru Rață (Chindia), Passaglia (CSMP Iași).
Cifrele etapei trecute
# FCSB s-a aflat la meciul 2200, iar Hermannstadt la al 50-lea.
# Gaz Metan a marcat golul 500.
# Primele victorii în deplasare pentru nou-promovatele Chindia și Academica.
# George Găman (Craiova) a condus al 100-lea meci de Liga I.
# Daniel Mitruți (Craiova) s-a aflat la a 150-a sa „linie”.
Golul 10 pentru Rivaldinho (Viitorul).
# Primele goluri pe prima scenă pentru Gál-Andrezly (Sepsi), Crepulja (Astra), Dumiter și L. Mihai (ambii Chindia).
# Meciul 50: A. Ciobanu (Viitorul).
# Debut: Pașcanu (CFR Cluj), Plazonja (Hermannstadt), Lopes Cabral (CSMP Iași) și Ćosić (CSU Craiova).