Cică ar trebui să înceapă toamna, să vină ploile, dar încă ne bucurăm de blândețea soarelui. E început de lună, așa că încă un număr al revistei 100% Sport este pe piață. Numărul 36 al revistei 100% Sport este începând de joi, 3 octombrie, la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali.
Bianca Andreescu a câștigat US Open 2019 ca reprezentantă a Canadei. Bianca nu este, de altfel, prima sportivă cu origini în România care triumfă la vârf reprezentând o altă țară. În trecut, îi putem aminti doar din tenis pe Corina Morariu (SUA) și pe Cédric Pioline (Franța). Sau pe Roxana Mărăcineanu, care este Ministru al Sporturilor în „Hexagon”. Iar acum îi avem pe Atila Septar (Franța / rugby), Ana Filip (Franța / baschet), Mátyás Szabó (Germania / scrimă), Alexandra Bo tezat (21 de ani / Italia / volei), Alice Tănase (19 ani / Italia / volei) și Alexandra Agiurgiuculese (Italia / gimnastică ritmică). xandra Agiurgiuculese (Italia / gimnastică ritmică). Cum în afara granițelor țării noastre trăiesc, astăzi, câteva milioane de români, e foarte posibil ca în viitor SUA, Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, Germania șamd să se laude cu campioni provenind din familii plecate de aici în căutarea unui trai normal, adică mai bun. Și ca sufixul „escu” să devină cândva la fel de des întâlnit în loturile altor țări precum prenumele englezesc John.
Chiar dacă românii se ceartă și astăzi pe tema Bianca Andreescu, dacă e româncă sau canadiancă, iată ce a declarat tânăra jucătoare: „Sunt mândră să reprezint această ţară peste tot în lume şi foarte modestă să sărbătoresc acest moment cu voi. Canada e o ţară atât de extraordinară. E atât de multiculturală, încât nu am avut nicio problemă să cresc având părinţi români. De aceea îmi iubesc ţara atât de mult”.
Ce mai puteți citi în noul 100% Sport
A lăsat Federația pentru fotbalul de la Slatina. Fostul lector al Școlii de Antrenori a ales să lucreze la Slatina, în Liga a 3-a.
Surdu, antrenor-jucător în echipa suporterilor. Dorit insistent de antrenorul jucător Florin Stîngă, atacantul Romeo Surdu (35 de ani) a ajuns, în această vară, în Liga a 3-a, la ACS SR Braşov. Experimentatul fotbalist îi este şi secund lui Florin Stîngă.
La 14 ani bate ca o campioană mondială. La doar 14 ani, Jasmina Elena Ciocoiu îmbină învăţătura cu… sporturile full contact şi e o învingătoare în ambele activităţi
În Iași mor alte sporturi, dar handbalul renaște. Handbalul dă semne de viață la Iași. Respiră. Și asta datorită antrenorului Florin Spiridon, care se încăpățânează să ducă tradiția mai departe pe semicerc.
Trichallenge, un deceniu de spectacol. Timp de trei zile, în perioada 20-22 septembrie 2019, stațiunea Mamaia a devenit capitala triatlonului european. Un sport care înglobează trei discipline, înotul, ciclismul și alergarea, aducând peste 1.200 de participanți la cel mai mare triatlon din Europa de Est.
Totul despre meciul morții dintre nemți și ucraineni. La trei luni de la declanșarea Operațiunii Barbarossa (la 22 iunie 1941), care însemna invazia URSS, Kiev-ul a fost cucerit de Germania nazistă. Un mare oraș sovietic și totodată important punct strategic dar care avea și echipa Dinamo, de pe vremea aceea o forță a fotbalului unional.
Fetele noastre, deasupra tuturor. Echipa feminină de tenis de masă a României a cucerit al 5-lea său titlu european
Evenimentele sportive ale lunii septembrie. O nouă rubrică a revistei noastre își propune să le reamintească cititorilor ce s-a întâmplat în sport luna trecută.
Recorduri peste recorduri la Mondialul de 50 km. Pentru prima dată în istorie, România a găzduit o competiție atletică de talie mondială. La start s-au aliniat sportivi reprezentând 29 de ţări de pe toate continentele.
Replay – Acum 30 ani. Ce făceați în septembrie 1989? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.
Cum a trecut rugby-ul peste Ceaușescu. În 1986, România s-a afiliat la International Rugby Football Board (IRFB) fără aprobarea dictatorului de la București
De vorbă cu maestrul Mircea M. Ionescu. Remarcabil om de litere, Mircea M. Ionescu a jonglat cu patimă și talent printre dragile sale amante, așa cum îi place să-și numească cele două mari pasiuni, fotbalul și teatrul, pe care le-a îndrăgit, prețuit și slujit cu toată ființa sa, ceea ce a însemnat un răsfăț pentru cei din preajma acestor fenomene. Totodată a avut parte de o viață zbuciumată, cu multe încercări, demnă de un scenariu de film, multe dintre aceste trăiri găsindu-și loc fie în cărțile, fie în piesele pe care le-a lansat.
Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.
Cămătaru, “Gheata de Aur“ a României. Radion Doru Gorun Cămătaru, căci acesta este numele său corect, deși foarte mulți i l-au greșit în toată cariera fotbalistică strălucitoare, a ajuns la 61 de ani. Nu mai are nevoie de nicio prezentare nici măcar pentru tinerii fani de astăzi ai Craiovei, ai lui Dinamo sau ai echipei naționale de fotbal a României.
David Popovici, înotătorul plin de medalii. Înotătorul legitimat la Steaua duce numele României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și nu are niciun idol. Se ghidează după propriile principii.
Ce să consumi pentru a evita dopajul din greșeală. În mod normal, suplimentele alimentare sunt o sumă de produse menite să asigure echilibrul alimentației. Ele pot completa dieta cu nutrienți care fie nu sunt suficienți, fie nu se regăsesc deloc în alimentația de zi cu zi. Pentru sportivi însă, ele au devenit mai mult decât atât.
Mircea Bornescu și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, fostul portar al echipelor U Craiova, Rapid, Petrolul sau U Cluj a ales echipa favorită, formată exclusiv din fotbaliști latini.
Unde găsești revista 100% Sport.
ONLINE – Comanzi online! Platesti online!
În magazinele:
INMEDIO – București și toate județele (excepție Giurgiu și Covasna)
RELAY – București, Alba, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Timiș
ONE MINUTE – Aeroport București-Otopeni
DISTRIBUITORI ZONALI:
Arca Press – Brașov
Astebra – Dolj
Calliope – Prahova, Buzău, Dâmbovița
Cuget Liber – Constanța
Dom Mitică Press – Călărași
Franco Rom – Teleorman
Gydany – Vâlcea
Innovation MSN – Timiș
Media Press Distribution – Argeș
Trop Press – Cluj
De asemenea, îi anunțăm pe toți distribuitorii de presă din România că pot avea Revista 100% Sport la chioșcuri, dacă vor lua legătura cu zona de distribuție a publicației, printr-un mail la adresa redactie@100sport.ro sau de la secțiunea MAGAZIN de pe site-ul nostru www.100sport.ro.