Mulți dintre pariori au pierdut bani serioși săptămâna asta. Nimic nu este previzibil în fotbalul european, nici măcar în cel românesc. Se creează conspirații, se găsesc explicații, însă fotbalul nu este matematică. Dacă la rugby și șah, valoarea concurentului oferă și rezultatul preconizat, la sportul-rege e mult mai complicat.
De ce? E întrebarea care macină pe mulți. Hazardul, întâmplarea, schimbările făcute de antrenori, arbitrajul, tactica, vremea, dimensiunea terenului, orice detaliu al încălțărilor, presiunea publicului sau a presei – poate face diferența pentru un rezultat imprevizibil. Dacă mergem pe teoria conspirației, sigur că imaginația e și mai bogată. Firme puternice de pariuri, care plătesc sume considerabile pentru a fi sponsor la nenumărate echipe.
🏆Dijon – PSG 2-1 (cotă 14)
🧐Sportul Snagov – Rapid 3-2 (cotă 12)
🙃Rapid Viena – St. Polten 0-1 (cotă 11)
😜Levante – FC Barcelona 3-1 (cotă 10)
👍Eintracht Frankfurt – Bayern Munchen 5-1 (cotă 9)
🖤Real Madrid – Betis Sevilla 0-0 (cotă 8)
🤩Bournemouth – Manchester United 1-0 (cotă 4)
„Dacă le dă 20 de milioane de euro sponsorizare, nu poate să le transmită să piardă etapa asta ca să continue contractul și anul următor?”, îmi zicea deunăzi un prieten. „Dar dacă îl pui pe prietenul cel mai bun să parieze un milion de euro că iei cartonaș roșu într-un meci, cum se poate descoperi asta?”, m-a chestionat un parior la o casă de pariuri. Sincer, nu i-am putut oferi un răspuns argumentat.
Cum putem ajunge buni pariori? Cum putem scăpa de teoria conspirației? Sunt două întrebări fără răspuns. Dacă fotbalul ar fi previzibil, n-ar fi atât de urmărit. Dacă este atât de multă conspirație, încă nu avem episoade majore descoperite, ci doar cazuri izolate. Să nu bată Real, Barcelona, PSG și Bayern Munchen, toate la un loc, într-un weekend e un eveninment. Dar surprizele sunt tot mai multe, parcă. Nu vi se pare?