Dacă altădată când o etapă se juca pe parcursul a două zile părea că s-a cam întins, acum jucându-se doar pe parcursul a trei zile a părut ca dată pe repede-înainte.
De pe urma ei merită subliniate următoarele: FCSB a intrat în zona play-off-ului, ba chiar că s-a apropiat amenințător de primele poziții, căci toate echipele situate acolo au remizat; câteodată nici stabilitatea financiară nu aduce fericirea, și avem exemplul lui Sepsi, liderul egalurilor, care a „legat” două înfrângeri consecutive și se află aproape de zona periculoasă; FC Voluntari se afundă tot mai adânc în mâl, că tot are ancora aia caraghioasă pe emblemă; fapt mai rar la meciul Hermannstadt – Viitorul, trei penalty-uri acordate, din care două ratate. Că tot am adus vorba de Hermannstadt, aceasta în acest ultim weekend a obținut un punct în fața unei echipe fruntașe, dar, și mai important, e pe cale să obțină o nouă victorie prin… Iohannis.
Urmează o pauză a campionatului pentru ultima reprezentație a naționalei la aceste preliminarii Euro 2020. Apropo de alegerile prezidențiale: cine are mai mari șanse, Viorica Dăncilă să iasă președinte sau România să se califice la turneul final?
Cifrele etapei
# FC Botoșani a ajuns la 7 înfrângeri din 7 meciuri pe teren propriu cu FCSB
# Pare ciudat, dar Astra a reușit să învingă în premieră pe teren propriu pe FC Voluntari (la a 5-a întâlnire acasă).
# Dinamo și CFR Cluj s-au întâlnit pentru a 50-a oară în Liga I.
# CSU Craiova a înregistrat a 50-a remiză pe prima scenă.
# Cifre rotunde ale numărului de meciuri în primul eșalon: 250 – Camora (CFR Cluj) ; 150 – Arlauskis (CFR Cluj), Bărbuț (CSU Craiova); 100 – Omrani (CFR Cluj); 50 – C. Achim (FC Voluntari). Portughezul Camora (în foto) devine al doilea jucător străin din istoria Ligii I care atinge 250 de meciuri (toate numai pentru CFR Cluj), după japonezul Takayuki Seto, mai având nevoie de 14 jocuri pentru a-l depăși pe acesta.