În această rundă, Astra a arătat că glumește… serios cu acest campionat. A bătut-o fără drept de apel chiar la București pe „renăscuta” FCSB, izbutind să treacă și peste handicapul unui tonto-gol al portarului Lazar prin care roș-albaștrii au deschis scorul. Antrenorul Bogdan Andone alături de fotbaliștii Denis Alibec și Constantin Budescu și hai să-l includem și pe Gabriel Enache au demonstrat că se poate respira în fotbalul românesc și dacă nu ești la FCSB. Ba chiar o poți face mai bine. Toți aceștia au fost cândva în slujba roș-albastrului, unde însă mai degrabă li s-au pus la îndoială calitățile profesionale. Acum au demonstrat, încă o dată, că se pricep la această meserie, dar fără stress. Alibec a arătat la cele două goluri forță și finețe. Iar de Budescu ce să mai spun, încântător. Tot mai mulți tineri din fotbalul nostru, nici n-au învățat bine să șuteze în minge, că vor la FCSB, că ar fi onorați dacă ar fi ofertați, că de mici erau steliști, și toată familia la fel, chiar și bunica etc. Însă nu le arată nimeni, căci ei încă nu sunt în stare să se uite, câți fotbaliști și antrenori au eșuat în acea zonă și că n-ar fi bine să se repeadă ca niște peștișori la râme.
Două reveniri pe tabela de marcaj, de la 0-2 la 2-2, au atras atenția. Mai întâi, la Iași, unde CSMP s-a văzut condusă de „lanterna Voluntari”, egalând cu 7 minute înainte de final prin Andrei Cristea, autor al unei „duble” care s-a prea mai întâlnit cu golul în ultima vreme, cu toate că este singurul jucător activ cu peste 100 de reușite pe prima noastră scenă. Apoi la meciul Academica – Dinamo, unul dintre cele mai interesante din această primă parte de sezon, aici restabilirea egalității s-a realizat în prima repriză. Dacă pentru Academica acest egal este considerat meritoriu, cel al echipei ieșene are mult mai puține șanse de a fi clasificat astfel, având în vedere că a jucat pe teren propriu împotriva ultimei clasate. Revenind la Academica, chiar dacă mă enervează prezența pe prima scenă a unor asemenea echipe inodore, incolore, fără tradiție și suporteri, vreau totuși să-i laud jocul plăcut ochiului, precum și încercarea sa remarcabilă de a-și depăși condiția.
La polul opus este Hermannstadt, care la acestă oră mi se pare cea mai fără verb echipă, cu cel mai urât joc, chiar și sun Voluntari. Nu știu dacă Eugen Neagoe a făcut cea mai bună alegere ducându-se acolo, având în vedere problemele sale de sănătate. CSU Craiova putea realiza un scor și mai mare. Nici Sepsi nu arată deloc bine, iar acolo nu prea sunt motive pentru o asemenea recul. A plecat și Csaba László, să vedem dacă Leo Grozavu va fi mai… grozav.
Scor mare a făcut CFR Cluj cu Chindia, unii afirmând că a fost un bun antrenament pentru meciul cu Lazio. Poate din punctul de vedere al moralului, pentru că altfel să nu cumva să le rămână jucătorilor lui Dan Petrescu ideea că vor putea face și pe Olimpico ceea ce au reușit cu dâmbovițenii.
Continuă molima autogolurilor, această etapă oferind două, numărul total al acestora ajungând la 17.
Cifrele etapei
# Meciul 200 ca antrenor în Liga I, Victor Pițurcă (CSU Craiova)
# Mirko Pigliacelli a absentat pentru prima oară în campionat de la venirea sa la Craiova. Până acum, italianul apărase în 52 de partide întregi, da capo al fine, consecutive, ceea ce este o raritate. Așadar 4.680 de minute legate în care a primit 50 de goluri. Amintitul Pițurcă nu a fost mulțumit de ultimele sale prestații.
# Trei jucători au atins 100 de meciuri: Cebotaru (Academica), Ov. Popescu (FCSB), Vătăjelu (CSU Craiova)
# Tot la 100 de partide în Liga I a ajuns și asistentul Stelian Slabu (Brașov)
# Trei debuturi: Negrea (Chindia), israelianul Asulin (CSMP Iași) și austriacul Ebenhofer (FC Botoșani)
# Merloi (Academica) a marcat primul său gol pe prima scenă