Rapid Bucureşti este acuzată de celelalte echipe din play-off că încalcă regulile clare stabilite pentru derularea antrenamentelor
Primii s-au înscris la cuvânt reprezentanţii Petrolului care au amendat reluarea pregătirilor la Rapid înainte de termenul stabilit de FRF. Au venit, mai apoi, reacţiile acide ale celor de la FC Argeş şi CS Mioveni după ce au apărut imagini de la un antrenament al Rapidului derulat cu majoritatea componenţilor lotului prezenţi în acelaşi timp pe gazon.
“Ne chinuim la Pitești să punem la dispoziție patru terenuri de antrenament, pe toată durata zilei, pentru a fi respectat protocolul, iar Rapid își bate joc de noi! Nu știu dacă vom promova, am fost cei care am spus imediat că soluția FRF îndeplinește principiul de a dezavantaja cât mai puține cluburi, dar este clar că UTA și Turris Turnu Măgurele au motive să fie “supărate”. Nici nu vom accepta ca unii să se considere deasupra celorlalți, sau chiar deasupra legii. Luăm în calcul chiar retragerea din competiție, dacă nu se iau măsuri!”, a anunțat Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie de la trupa piteşteană.
Şi CS Mioveni a reacţionat prompt după evenimentele din curtea Rapidului. “Consider că echipa Rapid București trebuie sancționată pentru lipsa de fair-play și încălcarea normelor impuse de autorități. Aceasta este a doua încălcare a regulamentului, după ce echipa Rapid a reluat antrenamentele încă din 27 aprilie și nu după 15 mai, conform deciziei FRF și MTS, cum era normal. Deși acum, mai clar și mai transparent decât în alți ani, lupta pentru promovarea în Liga I este deschisă pentru mai multe echipe, iar presiunea este enormă, considerăm că regulamentul este unic și strict pentru toate echipele contracandidate la promovare, indiferent de renume sau palmares”, a precizat Ion Georgescu, primarul Mioveniului.
Rapid a încercat să mascheze evenimentele prezentate de presă oferind o versiune proprie legată de prezenţa jucătorilor pe teren. Cum miza pentru promovarea în prima ligă este una uriaşă, doar în plan financiar echipele care vor trece în eşalonul superior urmând să încaseze cam 1,5 milioane euro, se va lupta, de fiecare parte, cu toate armele din dotare pentru obţinerea statutului de divizionară A.