În fine, primul weekend complet de la reluarea sezonului, nemaiapărând vreun alt caz de covid care să ducă la amânări stupide de partide. De această dată ploaia a fost cea care a dat târcoale Ligii I.
Cea mai interesantă partidă mi s-a părut FCSB – Gaz Metan, pentru că așa ceva nu vezi în fiecare zi. Mai întâi că o echipă fără obiectiv a încurcat-o pe una cu mari pretenții care „joacă la event”, conform spuselor propriului antrenor. De altfel, Gaz Metan a fost echipa care a controlat jocul, dar jucătorii săi au stat foarte rău la capitolul concentrare. Așa au primit și primul gol marcat de Tănase, de altfel unul foarte frumos care a fost singura ispravă a roș-albaștrilor din acest meci. În prelungiri aș fi zis că revenise norocul în curtea stelistă, când gruparea roș-albastră era să învingă cu totul nemeritat, după o fază care a avut o abordare complet nepotrivită din partea unui fundaș de mare experiență, precum Marius Constantin, în fața unui debutant precum Adrian Niță, între cei doi existând o diferență de 365 de meciuri pe prima scenă! Penalty-ul a fost transformat chinuit așa cum a jucat echipa lui Jiji întreaga partidă, și în timp ce comentatorii își spuneau vorbele de final, pronunțându-se asupra victoriei nemeritate a FCSB-ului, a venit în 9 secunde egalarea reușită de un debutant în fotbalul românesc, danezul Juel-Nielsen (în foto), abia intrat în minutul 83 și pe deasupra de profesie fundaș central.
CFR Cluj și-a confirmat statutul de principală candidată la titlu, trecând în pas de defilare la Botoșani, fără nicio emoție. Clujenii n-au fost impresionați nici măcar de penibilul fond sonor asigurat de stația stadionului prin care organizatorii încercau lamentabil să imite ceea ce se întâmplă în campionatele occidentale pentru a suplini cumva lipsa spectatorilor. Pe Municipalul din Botoșani, dar și pe alte stadioane ale Ligii I, finalitatea unei asemenea acțiuni nu este decât o colecție de zgomote distorsionate care eventual ar speria zburătoarele care dau târcoale gospodăriilor de prin jur. Mai bine lipsă…
Dacă pe FCSB a părăsit-o norocul, se pare că acesta s-a mutat la Craiova, acolo unde echipa locală a obținut încă o victorie cu gol marcat la epilog.
În play-out, FCVoluntari își continuă șirul victoriilor, a 3-a la rând, ceva la care nici nu se îndrăznea a se visa pe vremea lui Bergodi. Este drept, a avut parte și de greșeli de arbitraj favorabile.
Dinamo promite că acesta va deveni cel mai slab sezon al său din istorie în care este posibil să se lupte pentru evitarea retrogradării, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum. Nu vreau să anticipez, dar rezultatul și maniera de joc arătate cu Sepsi lasă să întrevezi o asemenea posibilitate.
Cifre
# În sfârșit, FC Voluntari a izbutit să o învingă acasă pe CSMP Iași. A fost al 9-lea joc în calitate de gazdă, până acum încheind întâlnirile sale cu echipa ieșeană cu 4 egaluri și 4 înfrângeri.
# Victoria in extremis a CSU Craiova a urcat-o pe locul 40 în clasamentul all-time, depășind-o pe Concordia.
# Gheorghe Hagi a izbutit al 300-lea gol în calitate de tehnician.
# Au debutat în prima ligă doi antrenori cu prilejul acestei runde, Adrian Mihalcea (Dinamo) și Rubén Albés (Hermannstadt), ambii cu înfrângeri.
# Perović (Dinamo) a înregistrat nefericita premieră, de a fi avut primul penalty ratat din faza play-urilor.
# C. Deac (CFR Cluj) a ajuns la 50 de goluri în Liga I.
# Cifre rotunde la numărul de partide pentru: Vl. Achim (Viitorul) a 250-a, Grădinaru (CSMP Iași) a 150-a, Droppa (Gaz Metan), D. Rusu (CSMP Iași) și Boboc (Viitorul) a 50-a.
# Debut: Șușu (Academica), Fili, Mpaxevanos (ambii FC Botoșani), Hindrich (CFR Cluj), Juel-Nielsen (Gaz Metan), Pantea, Ad. Niță (ambii FCSB),
# Primele goluri pentru Baicu (Astra), Ad. Petre (FCSB), Juel-Nielsen (Gaz Metan). Cel din urmă devine al 9-lea fotbalist străin care în actualul sezon debutează cu gol.