Inspirat de obicei, de această dată Dan Petrescu n-a avut cel mai fericit experiment, acela de a alinia în această etapă o echipă formată aproape totalmente din rezerve. Lotul pe care îl are în prezent este mult mai tocit în comparație cu sezonul trecut și nu mai poate alcătui două echipe cu care să adune de peste tot victorii. Astfel a pierdut aiurea puncte în fața unei echipe pe care o cam bate toată lumea. Dacă iese bine în play-off-ul Ligii Europa cu echipa din Kuopio, acest semieșec cu Chindia va fi trecut la „pierderi calculate”.
CSU Craiova în schimb bate tot ce prinde, e drept având și un program favorabil în acest start, întâlnind echipe slăbite între timp, cum a fost cazul cu Astra și Viitorul, slabe cum este CFC Argeș, sau cu noroc, cum s-a întâmplat cu FC Voluntari și mai ales cu Sepsi. Până la urmă, eliminarea în fața lui Lokomotivi Tbilisi a fost rușinoasă, dar sănătoasă. Dacă ar fi trecut de echipa georgiană, CSU ar fi fost măturată poate de Dinamo Moscova, aici nu am certitudine, depinde unde se juca, dar în mod sigur de Granada. Așa că tot la aceeași finalitate ajungea. Acum însă are mai mult timp și totodată un program mult mai puțin aglomerat pentru a se concentra doar pe campionat.
De obicei sunt un mare critic al FCSB. De această dată, însă, nu-i găsesc mare vină nimănui din anturajul său pentru această înfrângere de la Iași care pentru cine nu știe despre ce este vorba, pare rușinoasă. Cu un lot decimat, n-ai cum să eviți așa ceva. Poate doar dacă întâlnești pe CFC Argeș, cum s-a întâmplat în etapa trecută. Acum s-a văzut clar diferența, dacă CSMP Iași este o echipă modestă a primului nostru eșalon, cea din Pitești nu este una de prim eșalon. Cel puțin la această oră. Andrei Cristea (în foto) a prins o zi de excepție, izbutind o „triplă”. El este singurul jucător prezent în Liga I care are peste 100 de goluri marcate, intrând acum doi ani în această ierarhie istorică, acolo unde mai poate urca.
La Dinamo încă nu sunt puse lucrurile la punct. Este mai bine decât acum două luni, dar încă e departe de a deveni o candidată sigură la locurile 1-6. Mai apar asemenea eșecuri, în fața unor echipe mici, ca acesta cu echipa arădeană. Important este cum se trece peste ele, pentru că acest gen de înfrângeri dacă sunt prost gestionate pot lovi la temelia unei construcții. Indiferent însă, UTA și antrenorul său Bálint merită felicitări pentru prima lor victorie sezonală.
Având în vedere contextul, și o altă primă victorie sezonală, cea a lui Sepsi, a părut surprinzătoare pe terenul lui FC Voluntari, una dintre fruntașele startului.
Hermannstadt continuă să uimească prin felul în care este ajutată de arbitraje. Și atât.
Cele mai interesante cifre ale etapei
# CSU Craiova a marcat golul 300 (prin Koljić, cel care a reușit să marcheze în toate cele 5 etape scurse)
# Viitorul a urcat pe locul 32 în clasamentul all-time al primului eșalon, depășind Chimia Rm. Vâlcea
# Prima victorie a lui Hermannstadt în fața lui FC Botoșani, obținută într-a 7-a confruntare directă
# Meciuri rotunde: al 350-lea Prepeliță (CFC Argeș), al 100-lea Bic (CSU Craiova), al 50-lea Armaș (FC Voluntari)
# A. Cristea (CSMP Iași) a izbutit prima „triplă” din acest sezon, aceasta aducându-l la un total de 111 goluri pe prima scenă, prin care a egalat doi fotbaliști cu nume, Ionel Augustin și mai ales Nicolae Dobrin, situându-se împreună cu aceștia pe locurile 27-29 într-o asemenea ierarhie.
# Primul gol: Istrate (FCSB)
# Debutanți, 9 (2 autohtoni): Deslandes (CFC Argeș), Idrisa Sambú (Gaz Metan), Elbers (Hermannstadt), G. Dragomir (Sepsi), Miculescu, Klapan (ambii UTA), Jon Gaztañaga (Viitorul), Jefté Betancor, Marcelo Lopes (ambii FC Voluntari)
# Debut ca antrenor în Liga I pentru Bogdan Pătrașcu (Gaz Metan), acesta însemnând pentru el și prima înfrângere
# Prima victorie ca antrenor în Liga I pentru György Bálint (UTA)
# Al 100-lea meci la centru în LI pentru arbitrul Horațiu Feșnic (Cluj)