Baza Nautică Dorobanț din Iași a găzduit în week-end Campionatele Naționale de canotaj pentru juniori, prima competiție organizată la Aroneanu după starea de urgență.
La aceste întreceri, canotorii pregătiți la CSM-CSS Unirea Iași de prof. Sorin Băhnărel, Ciprian Atomei și Simona Napa au cucerit 7 medalii, dintre care una de aur, 3 de argint și 3 de bronz.
Medalia de aur a fost obținută de Andrada Moroșanu și Patricia Cireș, în proba de două vâsle junioare I, podiumul fiind completat de echipajele de la CSM Suceava și CSS Triumf București. Andrada Moroșanu și Patricia Cireș au mai obținut o medalie de argint la două rame junioare I, probă câștigată de CSM Suceava.
Celelalte două medalii de argint au fost obținute de Amalia Valentina Azoiței și Andra Elena Filote, la două rame jnioare II, respectiv Marius Gabriel Lungu, la simplu juniori I. În această din urmă probă, locul 3 a fost ocupat de un alt ieșean, Lucian Andrei Florea.
În fine, CSM-CSS Unirea Iași a mai urcat de două ori pe treapta a treia a podiumului prin echipajul format din Cornelia Dumitrița Tincu, Georgelia Gabriela Stoica, Cosmina Dram și Manuela Gabriela Lungu în probele de patru vâsle și patru rame junioare I.
”Întotdeauna este loc și de mai bine, dar eu sunt mulțumit de rezultatele obținute de sportivii noștri, care s-au situat pe locul 2 în ierarhia cluburilor, după Orșova. Pe lângă cele șapte medalii am mai avut și clasări pe locurile 4 și 5. Important este că după acest concurs s-a ținut și Cupa Federației Române de Canotaj, unul dintre cele mai importante concursuri din an pentru că în urma rezultatelor se formează centrele olimpice și loturile naționale. Sportivii noștri au mers foarte bine și și-au ocupat locul la centrele olimpice pentru următorul an”, a declarat la antrenorul Sorin Băhnărel, care a vorbit și despre organizarea evenimentului: ”A fost o organizare cu circuit închis, în baza sportivă au avut acces doar sportivii și delegații, s-a ținut cont de toate măsurile anti Covid, s-a purtat mască. A fost o organizare destul de dificilă, dar pe care am trecut-o cu bine, urmând ca în zilele de 13 și 14 octombrie să găzduim, tot la Dorobanț, Campionatul Național de seniori”.
Medaliile obținute de canotorii de la CSM-CSS Unirea Iași:
AUR
Dublu vâsle junioare I: Moroșanu Andrada Maria și Cireș Patricia Andreea.
ARGINT
Dublu rame junioare II: Azoiței Amalia Valentina și Filote Andra Elena.
Dublu rame junioare I: Moroșanu Andrada Maria și Cireș Patricia Andreea.
Simplu juniori I: Lungu Marius Gabriel.
BRONZ
Patru vâsle junioare I: Tincu Cornelia Dumitrița, Stoica Georgelia Gabriela, Dram Cosmina și Lungu Manuela Gabriela.
Patru rame junioare I: Tincu Cornelia Dumitrița, Stoica Georgelia Gabriela, Dram Cosmina Mihaela și Lungu Manuela Gabriela.
Simplu juniori I: Florea Lucian Andrei.
Rezultate de excepție la Europene
Nu cu mult timp în urmă, delegația României, din care au făcut parte și canotori de la CSM-CSS Unirea Iași, a obținut rezultate de excepție la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Belgrad. Canotorii tricolorii au cucerit 7 medalii, dintre care 5 de aur și 2 de argint.
Printre medaliați s-au numărat și ieșeni. Patricia Cireş și Andrada-Maria Moroşanu au luat titlul european cu barca de 4 vâsle, Marius-Gabriel Lungu s-a clasat pe primul loc cu echipajul de 4 rame, iar barca feminină de 8+1, cu ieșencele Cornelia Dumitrița Tincu, Mihaela Cosmina Dram și Manuela Gabriela Lungu, a cucerit, de asemenea, aurul continental. De asemenea, Georgelia Stoica a luat argintul cu echipajul de patru rame cu cârmaci.
România a avut 10 echipaje în finale și a ocupat în final locul 1 pe națiuni, fiind urmată de Franţa (2-3-1), Belarus (2-1-1), Rusia (2-0-2) și Ucraina (2-0-2).
Iată medaliile obținute de canotorii români la Europenele de la Belgrad:
AUR:
Dublu rame feminin (Estera Costina-Beatrice Vîlceanu, Elena-Diana Şuta)
Dublu rame masculin (Andrei Mândrilă, Claudiu Neamţu) Patru vâsle feminin (Patricia Cireş, Andrada-Maria Moroşanu, Emanuela-Ioana Ciotău, Adelina Vezeteu)
Patru rame masculin (Sebastian Timiş, Toader-Iulian Merilă, Andrei-Petrişor Axintoi şi Marius-Gabriel Lungu)
8+1 feminin (Diana-Ionela Petian, Florentina Georgiana Neculăeasa, Cornelia-Dumitriţa Tincu, Ancuţa-Adelina Ungurean, Mihaela-Cosmina Dram, Alexandra-Georgiana Ruşcuţă, Manuela-Gabriela Lungu, Mariana-Laura Dumitru, Victoria-Ştefania Petreanu).
ARGINT
Cristian-Vasile Nicoară, la simplu masculin
Echipajul feminin de patru rame cu cârmaci (Petruţa-Ionela Popa, Elena-Andreea Cerbu, Alexandra-Cornelia Ionel, Georgelia Stoica, Victoria-Ştefania Petreanu).
LOCUL 4
Ana-Maria Mătran – simplu feminin
Echipajul masculin de 8+1 (Andrei-Valentin Maliş, Iliuţă-Leontin Nuţescu, Ciprian-Simeon Hison, Gabriel Ceistof-Ancuţa, Georgel-Viorel Iacob, Cornel-Traian Ieremciuc, Costi-Daniel Neagoe, Radu Barabas, Petre Enăşescu).
LOCUL 5
Patru rame feminine (Ana-Maria Loghin, Larisa-Andreea Bogdan, Iulia-Liliana Bălăucă, Florentina Buburuzan)