Cel mai important moment al acestei etape a fost fără îndoială prima înfrângere a liderului, CSU Craiova, care izbutise 7 victorii în primele 7 etape. Acest eșec este cu atât mai surprinzător, cu cât l-a suferit chiar la Craiova, și în fața unui adversar meritoriu dar din josul ierarhiei. Nu vreau să fac pe deșteptul afirmând că anticipam acest eșec, căci chiar nu credeam că Academica se va impune în Bănie. Mă așteptam însă ca CSU să cedeze cât de curând, căci jocul ei scârțâia rău, iar povestea cu ulciorul care nu merge de multe ori la apă este valabilă, având și norocul limitele lui. Cu toate că în startul partidei, când debutantul D. Morar a ratat lamentabil, din careul mic cu toată poarta în față dând cu stângul în dreptul, îmi venea să cred că acest noroc are totuși resurse nelimitate. I-a pus însă capăt acel șut la firul ierbii al lui Cascini (în foto), aflat la prima sa reușită în România. Fără Mihăilă și Koljić, echipa lui Bergodi este una oarecare. Se aseamănă cu cea de-acum câțiva ani, când aceeași „luminată” conducere a clubului a „scăpat” de principalii săi oameni, Băluță și Mitriță, exact când aceștia izbutiseră să facă jocul echipei să meargă. Așa că perspectivele nu sunt prea optimiste pentru gruparea olteană.
FCSB s-a jucat cu Hermannstadt, izbutind cea mai mare diferență de scor din acest sezon, fiind totodată și cel mai mare scor cu care a pierdut echipa sibiană pe prima scenă. Atât de clar s-a impus echipa bucureșteană, din toate punctele de vedere, încât alte cuvinte sunt de prisos.
Fără glorie dar utilă victoria lui CFR Cluj la Voluntari, pentru a se menține în trio-ul fruntaș, într-o perioadă când are mare nevoie să își conserve cât mai eficient forțele.
Continuă afundarea lui Dinamo, direct proporțional cu numărul de spanioli care intră în club. Aceasta paradoxal cu faptul că jocul său din teren arată bine ca desen, dar este ineficient. Dacă va continua astfel, se apropie cu pași repezi… Segunda.
În fine, a învins și Astra, o primă victorie care a fost obținută chiar la scor, conturată în ultima decadă a partidei.
UTA confirmă saltul înregistrat. Îmbucurător este că și jocul celeilalte nou-promovate, CFC Argeș începe să capete consistență, despărțindu-se de acea „chinuială” din primele etape prin care și-ar fi consolidat poziția de „lanternă”, iar drumul reîntoarcerii în L2 era asigurat.
Gaz Metan se prezintă tot mai rău, mult diferit de ceea ce arăta acum un an, luptele intestine fiind cauza acestui recul. Iar FC Botoșani arată că se poate descurca și fără cei mai buni jucători pe care tocmai i-a vândut de curând.
Cifre
# A 100-a victorie în Liga I pentru FC Botoșani
# Golul 50 pe prima scenă atât pentru Academica Clinceni, cât și pentru antrenorul ei, Ilie Poenaru, al cărui bilanț în Liga I se confundă cu cel al formației pe care o pregătește
# FCSB a ajuns la 5 victorii din 5 meciuri în fața lui Hermannstadt, pe prima scenă. În același timp acest 0-5 pe care i l-a administrat acum a însemnat pentru echipa sibiană cea mai severă înfrângere din Liga I, precedenta fiind tot în fața echipei roș-albastre, exact acum un an, la 26.10.2019, când a fost Hermannstadt – FCSB 0-4
# Meciul 100 în Liga I: Aganović (Sepsi)
# Meciul 50: Calcan (CSMP Iași)
# Debut (4 autohtoni din 10): Bilali, D. Morar (ambii Academica), B. Melinte, Braun, Toutouh (toți FC Botoșani), Soares (CFR Cluj), Francisco Júnior (Gaz Metan), Florică (Hermannstadt), Bösz (CSMP Iași), Mitran (CSU Craiova)
# Golul 30: Sg. Buș (FCSB)
# Golul 1: Cascini (Academica), Wüthrich (Astra), Achahbar (Sepsi), D. Rusu (UTA), Ion Gaztañaga (Viitorul)
# Prima victorie a Astrei din acest sezon înseamnă totodată și prima în Liga I pentru actualul ei antrenor, Alexandru Radu
# Al doilea debut în rândul arbitrilor din acest sezon: Andrei Moroiță (Ploiești)