Erik Lincar a fost demis de conducerea de la Turris Turnu Măgurele.
Săptămâna recent încheiată s-a tot trâmbițat starea despre divorț la Turris Turnu Măgurele.
Zvonurile date de discuții pe la colțuri și de oameni apropiați clubului teleormănean, prezentau situația tensionată și prevesteau despărțirea.
Părțile implicate, asemenea unui scenariu prost scris, negau cu vehemență și aveau să-și reînnoiască jurămintele de dragoste declarată.
Nu-i mai credea nimeni…
Frapant este totuși comunicatul plin de miere și lapte dulce pe care clubul finanțat de Ștefan Dragnea l-a anunțat pe site-ul oficial:
“Conducerea AFC Turris Oltul Turnu Măgurele dorește, pe această cale, să îi mulțumească lui Erik Lincar pentru munca depusă în cadrul clubului nostru, el fiind parte implicată a performanțelor pe care le-am realizat în ultimii ani.
Acesta s-a dovedit a fi un antrenor foarte bun, un profesionist desăvârșit, care a muncit și s-a dedicat culorilor clubului. Considerăm însă că a venit momentul ca drumurile noastre să se despartă, deoarece politica și filosofia AFC Turris Oltul Turnu Măgurele nu mai concordă în totalitate cu ideile și planurile de viitor ale lui Erik Lincar.
AFC Turris Oltul Turnu Măgurele va continua pe drumul început, dincolo de performanțele sportive noi punând accent pe comportament, educație, dezvoltare personală, performanță, responsabilitate socială si cel mai important comunicare.”
Doua aspecte mai mult decât interesante supurează de-a dreptul din conținutul comunicatului.
Pe de o parte Erik Lincar este un antrenor foarte bun, un profesionist desăvârșit, dedicat culorilor clubului, însă, din cauza politicii și filozofiei clubului, conducerea a renunțat la acesta.
Să însemne asta că politica și filozofia de la Turris Turnu Măgurele nu conțin elemente de profesionalism desăvârșit, dedicat culorilor clubului? Și că nici nu-și doresc un antrenor foarte bun?
Pe de altă parte, AFC Turris Turnu Măgurele iși va continua drumul punând accent pe comportament, educație, dezvoltare personală, performanță, responsabilitate socială dar mai ales comunicare.
Să înțelegem că Erik Lincar nu dispune de aceste calități?
Reamintesc cunoscătorilor si experților în strategie sportivă, dar mai ales management, urmatoarele:
Cu Erik Lincar, Turris Turnu Măgurele a fost pe punctul de a promova în Liga 1.
Din cauza unor probleme de comunicare și profesionalism, Turris Turnu Măgurele a renunțat sezonul trecut la antrenorul orădean, la începutul lunii octombrie 2019, atunci când echipa se afla pe poziția 1 în clasamentul ligii secunde, cu o linie de clasament 6 victorii, un egal, o îngrangere. Medie de 2.38 puncte pe meci.
Echipa a fost preluata de Florin Bratu pentru 4 etape. Performanța Turris în mandatul lui Bratu a fost de 1 victorie, un egal, două înfrângeri. Medie de 1 punct pe meci…
A urmat Marius Baciu. Performanțele au fost: 2 victorii, 3 egaluri si 2 înfrângeri.
Medie de 1.29 puncte pe meci…
Poate cu punctele pierdute de cei doi intermediari antrenori, și cu cele 3 potențiale puncte furate fără nicio justificare de FR Fotbal, Turris Turnu Măgurele ar fi devenit prima echipa din Teleorman care ar fi evoluat în Liga 1.
Nu credeti?
Cristian Manea
cristian.manea@100sport.ro
Facebook – Cristian Manea
Foto – digisport