CSU Craiova încă două teste pozitive, Clinceni și Botoșani patru, Petrolul șapte, Turris a ajuns la 16. Blestemul lui Erik Lincar, plecat că așa a vrut conducerea. Dar i-au intrat și vreo 20.000 de euro în cont, clauza de reziliere. Așadar, fotbalul tot mai gâtuit de cazurile de coronavirus.
Meciuri amânate, anulate și suspendate. Nimeni nu mai înțelege nimic. Probabil unele dintre partide vor fi amânate până la primăvară atât în Liga 1 cât și în Liga 2. Până atunci trec și alegerile parlamentare din 6 decembrie, ne carantinăm de Sărbători cu cârnați și cu sarmale, preparate acasă în izolare.
Va deveni tot mai clar faptul că toate cluburile, adică toți conducătorii, să fie mai preocupați de activitatea extrasportivă, nu doar sportivă a fotbaliștilor. Poate că din primăvară, neavând nici cupe europene și nici România la Euro 2021, să încercăm cantonarea fotbaliștilor 2 luni și să avem meciuri din 3 în 3 zile. Ar fi mult mai bine și am termina campionatul mult mai rapid. Dar oare avem cu cine? Mă refer la conducători, nu la fotbaliști.
Modelul NBA, raportat la scară mai mică în România, poate fi un model. Ceea ce a realizat China cu Superliga din această țară e iarăși de urmărit. Dusă, aproape fără cusur, către ultimul meci.
Noi de ce nu putem? Pentru că nu suntem în stare să respectăm niște reguli, la fel cum cetățenii nu respectă legile țării. „Legile sunt făcute să fie încălcate”, se laudă persoanele din jurul nostru.
Fără reguli și legi clare nu putem depăși lupta cu coronavirusul în sport. Uitați-vă la Bundesliga. Nimeni nu încalcă nici cel mai mic paragraf. La noi orice spune o autoritate este imediat taxat, judecat și respins. Așa e și în fotbal. Poate să impună cineva ceva? Imediat primește un pumn în cap, în timp ce orice inițiativă este aruncată la gunoi.