Numărul 47 al Revistei 100% Sport a apărut marți, 15 decembrie, pe piață, și așa cum v-am obișnuit, e plin de reportaje despre sport și divertisment. De astăzi, 15 decembrie, numărul 47 al revistei 100% Sport se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali.
Chiar dacă peste tot apare numărul 47 al revistei noastre, ne-am gândit să vă anunțăm că de fapt suntem de 99 de luni în viața voastră, pentru că înainte de 100% Sport a fost IlfovSport, revista care a pornit din pasiunea unor jurnaliști. Ușor-ușor, proiectul s-a dezvoltat și a ajuns național, așa că nu mai puteam rămâne la IlfovSport și i-am zis 100% Sport. Și promitem că nu ne oprim aici și vă vom oferi în continuare aceeași calitate editorială. Vă mulțumim că sunteți alături de publicația și produsele noastre.
În ultimul număr al anului ne-am gândit să scriem despre ultima medalie a anului, obținută de judoka Andreea Chițu. Aflat printre sporturile care au adus medalii României, în decursul timpului, judo-ul n-a rămas nici el mai prejos. Iar „argintul” obținut de Andreea Chițu la Europenele de la Praga are strălucirea sa aparte. Iar toate aceste performanțe întrețin speranțele noastre într-un bilanț bun la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara anului care vine. Clasată pe podium la cele două concursuri la care a luat parte, toamna trecută, Andreea Chițu a făcut un salt de șase locuri în clasamentul mondial al categoriei 52 de kilograme, acolo unde a fost și lider în trecut. Aflată pe 13, ea are șanse mari să obțină calificarea la Jocurile Olimpice din 2021. “Este o medalie importantă deoarece îmi arată că pregătirea și programul pe care îl urmez este cel bun. Având în vedere că a fost un an dificil din punct de vedere al pregătirii și al competițiilor, sunt mulțumită de ceea ce am realizat în ultimele două luni. A fost un an ciudat… Nu ne-am așteptat, nici unul dintre sportivi, niciun om din lumea sportului ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie amânate. Noi am sperat că vor continua competițiile. Însă am avut o pauză de opt luni”, ad eclarat Andreea Chițu. Interviul complet îl găsiți în paginile numărului 47 din 100% Sport.
Ce mai citim în noul număr 100% Sport
ENIGMELE SPORTULUI. Cum a bătut România la zero Franța. Disputat pe stadionul Giulești, în prezența a circa 20.000 de spectatori entuziasmați, meciul-test s-a încheiat cu un rezultat ce părea neverosimil: 15-0 pentru oamenii lui Valeriu Irimescu și Petre Cosmănescu.
Șofer pe tir și antrenor de juniori. Dragostea pentru fotbal depășește de multe ori așteptările, iar unii pătimași fac lucruri aproape nebunești. Este și cazul lui Iulian Petrișor Statie, un fost jucător de fotbal al Olteniei, care nu a reușit să bifeze meciuri pe prima scenă, dar care este decis să-i ajute pe alții să o facă. În prezent este șofer pe TIR, face curse internaționale, și de circa trei ani are dare de mână la fotbalul juvenil și nu are niciun fel de regret.
Bijuteria de la Sfântu-Gheorghe. Gruparea covăsneană are la activ 4 sezoane în Liga I și în vara 2021 va inaugura un stadion de lux, construit în totalitate cu bani primiți de la Guvernul Ungariei. Termenul preconizat pentru finalizarea stadionului este 31 mai. La începutul lunii iunie, șefii lui Sepsi vor să inaugureze arena cu un turneu internațional la care vor fi invitate 9 echipe din Ungaria, Slovacia, Croația, Serbia și Grecia.
Oneștiul sportiv, de la Nadia și până-n prezent. CSM Onești, clubul care printre altele a dat-o pe marea Nadia Comăneci, continuă să producă sportivi de valoare, într-o perioadă în care și acest segment, precum mai toate din societatea actuală românească, scârțâie. Cu atât mai meritoriu este pentru oamenii de-acolo, care sunt atât de pasionați de munca lor, încât se încăpățânează să demonstreze că sportul românesc încă trăiește, ba poate să și performeze.
Farul cu iz de play-off. Fără să fie considerată de mulți printre favoritele la promovare din Liga a 2-a, ținând cont de buget și de numele din lot, FC Farul Constanța și-a anunțat clar obiectivele pentru acest sezon. Primul, intrarea în play-off, apoi implicarea în lupta pentru accederea în Liga 1, fie direct, de pe primele două poziții, fie în urma barajului.
Rețeaua națională pentru #SPORTCURAT. Agenția Națională Anti-Doping beneficiază de o finanțare nerambursabilă în valoare de aproximativ 2,7 milioane de euro, prin care vor fi întreprinse demersuri pentru creșterea gradului de conștientizare privind pericolele dopajului și va fi îmbunătățită legislația națională de referință.
Cei mai bine plătiți din NBA. Forbes a scos la iveală salariile din baschetul nord-american. De data aceasta, cele din sezonul care tocmai s-a încheiat, conform contractului jucătorului, banii pentru publicitate și alte afaceri în care au fost implicați.
REPLAY. Ce făceați în decembrie 1990? Daniel Nazare și Răzvan Toma vă amintesc evenimentele sportive de acum 3 decenii. Mihai Rusu, fosta voce Europa Liberă, despre “Statul Paralel” din sport: Nereformat de foști PM ai statului clientelar și mafiot, monopolizat de businessmani cu trecut comunistosecurist și aparat de magistrați supuși acestui Sistem Paralel, sportul nostru se stinge pe zi ce trece.
MULTIMEDIA. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC. În noul număr, despre Assassin’s Creed Valhalla, Baldur’s Gate 3, dar și cartea autobiografică a lui Steven Gerrard.
Campion la 20 de ani. În urmă cu trei ani și jumătate, Claudiu Petrila a părăsit LPS Bihorul și a ajuns în curtea campioanei României, însă, înainte de a semna cu gruparea din Gruia, s-a lovit și de refuzuri.
PRO ȘI CONTRA. Mircea Rednic, bun ori ba la Viitorul? Daniel Nazare și Narcis Drejan se contrează în privința aducerii lui Rednic la echipa lui Gică Hagi.
OPINIE. Alin Buzărin scrie desppre Diego Armando Maradona, în ochii lui nea Vanea
De vorbă cu Costel Cașcaval, din Umbre. Costel Cașcaval, Cosmin cum îi spun apropiații, a avut o copilărie dickensiană, apoi o tinerețe desprinsă parcă din filme polițiste, pentru ca, la maturitate să-și găsească liniștea pe scenă sau în fața camerelor. După ce îi afli această “pregătire” care i-a fost asigurată de un dur scenariu al primei părți a vieții sale, îl admiri și mai mult pentru ceea ce a realizat, pentru felul în care reușește să intre atât de bine în personajele pe care le interpretează cu talent și profesionalism.
Ovidiu Burcă și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, antrenorul juniorilor de la Rapid a ales o echipă foarte interesantă și este de acum al 37-lea om din fotbalul românesc de pe lista celor care au ales Best Eleven pentru cititorii noștri.
Unde găsești revista 100% Sport