Este a doua apariție a revistei în 2021, iar redacția 100% Sport își vede în continuare de treabă și continuă pe aceeași linie, cu informații despre sport, cu oameni care au legătură cu fenomenul și vă anunțăm că munca începută acum 9 ani, cu IlfovSport, continuă și-n 2021 cu numărul 49 al revistei 100% Sport.
Numărul 49 al Revistei 100% Sport a apărut luni, 15 februarie și se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali.
SCANDAL PE STADIONUL ARCUL DE TRIUMF: Modernizat în perspectiva meciurilor de la Euro 2020, Stadionul Național „Arcul de Triumf” a devenit subiect de dispută între Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) și Federația Română de Rugby (FRR).
Primul for a refuzat să redea baza sportivă, spre administrare, celor care au folosit-o de decenii. Pe motiv că o singură federație nu poate beneficia singură de un stadion modernizat pentru aproape 40 de milioane de euro. FRR, în schimb, invocă atât aspecte de ordin sentimental – acolo s-au format generații de rugbyști -, cât și unele punctuale precum faptul că baza a fost administrată impecabil din momentul preluării sale, în 2002.
Mai mult decât atât, conducătorii sportului cu balonul oval acuză faptul că MTS nu respectă angajamentul făcut în momentul în care și-a dat acordul pentru începerea procesului de modernizare.
Din acest „război”, câștigătoare par a fi formațiile de fotbal. Fiindcă o trecere a lor de pe Arena Națională pe „Arcul de Triumf” presupune achitarea unei chirii mai mici. Ceea ce înseamnă totodată că, indirect, singurul perdant al acestei afaceri vor fi contribuabilul bucureștean, implicit Primăria Capitalei, cea care administrează cea mai mare arenă sportivă a țării
Concluziile și explicațiile acestgui scandal la nivel național le găsiți în numărul 48 al 100% Sport.
Ce mai citim în noul număr 100% Sport
ENIGMELE SPORTULUI. Competiție cu o istorie centenară, Turneul celor 4 (devenit ulterior al celor 5, respectiv 6) Națiuni a fost dominat de reguli care astăzi ni se par a fi ciudate. Una dintre ele prevedea că nu se va face departajarea echipelor în caz de egalitate. Iar această regulă a fost aplicată de la prima ediție, din 1882/1883, până la aceea din 1983! Adică timp de o sută de ani.
ISTORIA INEDITĂ DE LA EURO. Inspirația trecutului și ciudățeniile neinspirate ale europenilor. Încă de la Cupa Mondială din 1966, când leul Willie a fost un pionier, mascotele au fost un deliciu al turneelor finale, iar la Euro am trecut prin toate animalele îndrăgite până la niște forme tot mai dubioase
ERUDITUL DIN FOTBAL. Radu Paraschivescu este o prezență agreabilă, atât prin cele spuse, cât și prin cele scrise. Mare iubitor al sportului în general, al fotbalului în special, a demonstrat agreabila idee că și în aceste spații pot gravita oameni civilizați, intelectuali, chiar erudiți. Așa că era păcat să lipsească un asemenea om din colecția interviurilor noastre.
CINE MERGE ÎN PLAYOFF? Dar cine promovează? Liga 2 n-a crescut neapărat prin valoare și spectaculozitate. Dar cert este că lupta strânsă a făcut ca interesul să crească de la meci la meci. În plus, avem la start cele mai multe echipe cu tradiție din istoria eșalonului secund. Rapid, „U” Cluj și Petrolul se luptă de câteva sezoane să revină în Liga I, fără succes. Cauzele sunt multiple: lipsa unei strategii coerente, miza transferurilor au fost străinii, fără transferuri ale unor jucători cu experiență, dar și presiunea fanilor. Sunt buni când câștigi, dar apasă puternic atunci când nu ai rezultate.
PREMIANȚII SPORTULUI ROMÂNESC. Cea de a VI-a ediție a evenimentului susținut de Fundația Alexandrion și Alexandrion Group a desemnat superlativele anului 2020. Gala Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală a sportului românesc, organizată de Fundaţia Alexandrion pentru al şaselea an consecutiv, a acordat premii sportivilor din țara noastră. Distincțiile au fost acordate de Fundația Alexandrion în urma consultării cu reprezentanții a peste 20 de redacții sportive din România, printre care s-a aflat și 100% Sport, dar și a unor instituții publice abilitate.
TOP 10 ECHIPE CE TOP. Pandemia de coronavirus a redus veniturile tuturor forțelor fotbalistice ale lumii în 2020. Această scădere a veniturilor provine, în principal, din restituirea parţială a abonamentelor către suporteri, pierderile de la casele de bilete, din cauza meciurilor disputate cu porţile închise şi reducerea încasărilor din exploatarea propriilor afaceri (muzee, merchandising și vizite pe stadion).
Ediția de Februarie 2021 a Revistei 100% Sport România poate fi achiziționată de la punctele de vânzare Inmedio dar și online accesând linkul de mai jos: