Numărul 51 al Revistei 100% Sport România a apărut vineri, 9 aprilie, și se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali.
Nu uitați, de acum nu trebuie să vă mai deplasați până la chioșcul de ziare din cartier, când vă puteți descărca revista în format pdf, la prețul de doar 4,99 lei, de aici. Dacă ai ratat un număr mai vechi, tot în magazinul 100% Sport îl găsești.
Noul 100% Sport este plin de analize, am fi vrut să spunem datorită, dar din cauza situației din sportul românesc am fost nevoiți să explicăm de ce fotbalul românesc, rugby-ul sau handbalul au ajuns în acest punct, un moment pe care l-au prevăzut mulți campioni.
Principala poveste a revistei se leagă de ascensiunea curată a lui Edward Iordănescu. Prima experiență a lui Edi Iordănescu la Cluj a fost una de tristă amintire, nici nu a apucat să-și desfacă bagajele în Gruia, că a și plecat. După 2 ani și jumătate de la acel moment, Edi spune că a rămas cu un trofeu frumos, SuperCupa României și cu o experiență constructivă.
“Accept presiunea, o îmbrățișez, doar așa poți da totul. La presiune dai totul din tine, faci tot posibilul ca zi de zi să fii mai performant. Nu fug de ea, o accept și o folosesc în sens constructiv”, a spus Edi pentru 100% Sport. Întregul interviu, despre ce ar schimba în fotbalul românesc și multe altele, îl puteți citi în numărul 51 al 100% Sport.
Ce mai citim în noul număr 100% Sport
ENIGMELE SPORTULU. Cum a fost posibil furtul Cupei Mondiale. Cupa Jules Rimet a fost câștigată definitiv de Brazilia, în 1970, iar mai apoi a dispărut din sediul forului fotbalistic al țării sud-americane.
ANAD. Cum se detectează substanțele dopante
ANALIZĂ. Naționala României, la un minimum istoric. Naționala lui Mirel Rădoi se poate “mândri” cu cel mai slab rezultat din istoria de aproape 100 de ani a sportului rege de la noi, 2-3 cu Armenia.
LIGA A II-A. Fotbal slab, dar cu mii de calcule. Totul s-a decis pe ultima sută de metri, dar întreg parcursul a fost colorat de surprize uriașe, probleme legate de cazurile de COVID-19 și scandaluri în urma unor gafe incredibile de arbitraj. În cele din urmă, s-au decis cele șase norocoase ca la loto, însă suspansul continuă, dublat de emoțiile din subsolul ierarhiei, unde marea sperietoare este retrogradarea directă.
OLTENIA. Vaștag jr, de la Hagi în Liga a III-a. Viața nu i-a oferit numai un drum lin, ascendent, așa cum visa, ci l-a pus la încercare de câteva ori. În acest moment caută să-și recâștige un loc pe prima scenă a țării și să-și clădească o carieră frumoasă. Fiul lui Vaștag joacă acum la Filiași.
MOLDOVA. Nistor “The Rock”, spre cucerirea Americii. Mihai Nistor a făcut pasul la boxul profesionist și a semnat cu promoția lui Oscar De La Hoya. Ajuns la 30 de ani, vârsta maturității în boxul profesionist, Mihai „The Rock” Nistor a bifat de atunci două victorii
BILANȚ. Sportul românesc, în cădere liberă. La o trecere în revistă sumară, observăm că sportivii noștri nu mai contează astăzi în discipline în care, odinioară, au scris istorie. La gimnastică, de pildă, la care ultimul titlu mondial datează din 2010, fiindu-i datorat Anei Porgras, triumfătoare la bârnă.
ISTORIA EURO. Jucători și antrenori de legendă. Aflați totul despre jucătorii și managerii care au bătut recorduri la Campionatul European de Fotbal.
NU I-AM UITAT. Sandu Vinereanu, uriașul din Vâlcea. Unul dintre uriașii baschetului nostru, cu cei aproape 2,10 metri ai săi, despre care se poate afirma că a fost mare și la propriu, și la figurat. Interesant însă că în pofida unei asemenea construcții fizice, s-a dedicat inițial luptelor greco-romane!
PORTRET. Eșanu, “câine” și în vremuri de criză. La 22 de ani, Mihai Eșanu a devenit unul dintre cei mai constanți portari din Liga I și munca i-a fost răsplătită cu o convocare la naționala de tineret pentru participarea la Campionatul European U21.
REPLAY. Mihai Rusu, fosta voce Europa Liberă, despre FED Cup, iar Daniel Nazare și Răzvan Toma vă amintesc evenimentele sportive de acum 3 decenii.
INTERVIU. De vorbă cu George Enache. Foarte în vogă în anii 70, prin vocea sa blândă și prietenoasă, cum de fapt are și firea, George Enache a intrat la un moment dat într-o nemeritată uitare. juns astăzi la senectute, privește înapoi cu zâmbetul pe buze.
MULTIMEDIA. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC. În noul număr, despre jocul It Takes Two, despre documentarul Losers, de pe Netflix, dar și despre o carte dedicată schiorilor.
BEST ELEVEN. Nae Grigore și cel mai bun unsprezece. În noul număr, fostul antrenor al Rapidului a numit echipa ideală, cu jucători alături sau împotriva cărora a jucat.