CFR Cluj este deţinătoarea titlului de campioană în 2020, iar FCSB este câştigătoarea Cupei României în sezonul trecut. Partida din Supercupă ar fi trebuit să deschidă ediția actuală în luna august, înainte de prima etapă.
Din motive pandemice, confruntarea a fost mutată pentru joia aceasta, 15 aprilie. Într-un anonimat total, fără spectatori, între PSG – Bayern Munchen și Manchester United – Granada sau între Astra – Dinamo și Astra – Dinamo. Din Cupa României și campionat.
Dacă nu ne reaminteau știristele de la televiziunile de sport, nici n-am fi știut că se joacă partida.
OPINIE / Daniel Nazare întreabă oficialii FRF. De ce a fost nevoie să se joace Supercupa României din 2020 tocmai în 2021?
Belgia a renunțat la trofeu în 2020, la fel Cipru, Gibraltar, Irlanda, Luxemburg și San Marino. Dacă nu s-au jucat etape din campionate, din cauza coronavirusului, de ce ne-ar interesa atât de mult acest trofeu?
Argumente sunt multiple: sponsorii au dispărut, interesul e scăzut, fanii nu vin la meci, jucătorii nu au vreo primă deosebită, audiența tv e la pământ.
Poate doar ca să vedem că la Casa Fotbalului se muncește. Asta știm, nu știm dacă se muncește eficient.
Pârjoliți regulamentele! Sacrificați fotbaliștii! Salvați Astra! – editorial Cristian Manea
Există cinci țări sau entități teritoriale în care nu a existat acest trofeu niciodată: Finlanda, Irlanda de Nord, Muntenegru, Scoția și Țara Galilor. Nu e nicio pagubă.
E bine să ai acest trofeu când alături un sponsor puternic pentru a exista o miză financiară. Sau ideea ca aceste trofee să aibă nume speciale, precum cea din Anglia, sau unele care au primit numele unor personalități, cum s-a întâmplat în Gibraltar, Olanda (Johann Cruyff Schaal) și Portugalia.
Dacă venea un nou val al pandemiei poate o duceam în 2022. S-o jucăm iarna, între Crăciun și Revelion. Atunci când coronavirusul intră în hibernare.
În cele din urmă, CFR Cluj a câștigat trofeul. Se adună la palmares și atât.