Căldură mare mon chere peste toată România care a cuprins din plin bietul nostru fotbal care și așa dădea în clocot și din motive extra climaterice. Cert este că a început să-i enerveze și pe alții programarea asta prematură și în bătaie de joc a noului sezon, complet nefondată în afară de a cuprinde prea multele etape ale acestui sistem imbecil de desfășurare. Jucători, antrenori, conducători, fani. Primii ar trebui să-i convingă pe cei terți să exprime nemulțumirea în timpul ședințelor LPF, nu după, când nu mai contează. Atât de cald a fost în această etapă, că li s-au moleșit nervii jucătorilor. Astfel, s-au acordat în total numai 23 de cartonașe galbene, dintre acestea 10, deci aproape jumătate, doar la meciul CSU Craiova – FC Botoșani. De cartonașe roșii, nici pomeneală. Au fost trei partide în care s-au acordat doar câte un singur avertisment, la partidele de la Cluj, Mediaș și Sfântu Gheorghe. Totodată nu a fost vreun penalty.
Fără să strălucească, CFR Cluj face ceea ce trebuie, rămânând singura echipă cu punctaj maxim. Victoria cu Chindia a fost meritată, noua achiziție de lux, Alibec, fiind decisiv. Nici această nouă prestație a campioanei însă nu a avut darul de a ne încărca cu prea mult optimism pentru apropiata confruntare cu Young Boys. Să ne mai liniștească faptul că galben-negrii au remizat pe teren propriu cu nou-promovata Grasshopper?
La cum a jucat, FCSB nu merita nimic pe „Francisc von Neuman”. N-a făcut decât să știrbească din sărbătoarea publicului arădean care a arătat încă o dată că iubește necondiționat fotbalul și echipa favorită. Dar fotbalul este adesea nedrept, ba chiar de-a dreptul rău și nemernic, așa cum s-a întâmplat și acum când a refuzat o victorie meritată a UTA-ei, printr-un șut anemic la final combinat cu o neinspirație a portarului local, rezultând astfel golul egalizator.
Surpriza etapei s-a consumat la Sfântu Gheorghe, acolo unde nou-promovata CS Mioveni a obținut prima victorie de la revenirea pe prima scenă și asta tocmai în fața unei fruntașe precum Sepsi. O victorie obținută chiar mai ușor decât o arată scorul, la un moment dat argeșenii conducând cu 2-0. Chiar dacă înregistrase două înfrângeri în precedentele etape, jocul echipei pregătite de Alex Pelici nu arăta rău.
Poate că unii ar fi pus la surprize și victoria Botoșaniului de la Craiova, cu CSU. Eu însă nu o fac, căci mi se pare un rezultat logic, FC Botoșani fiind mai valoroasă, cel puțin la acest start. Un start compromis pentru echipa olteană chiar de către propriul finanțator, un individ aflat complet pe dinafara fenomenului fotbalistic. Când ai bani mulți nu înseamnă că automat ai și creier mult.
Frumos gestul făcut de rapidiști care au ținut înaintea meciului cu Viitorul-Farul să-l omagieze pe adversarul lor din această etapă, Hagi. Asta însă nu i-a scutit să piardă primele puncte din acest sezon.
Nu o mai plângeți pe Dinamo, căci până acum în teren nu arată deloc a echipă pe care o paște falimentul! Cine știe, poate acest permanent plâns o fi vreo stratagemă prin care vrea să adoarmă vigilența adversarelor… Iar până acum i-a ieșit. Totodată Deian Sorescu este jucătorul acestor prime trei etape, instalându-se și în fruntea golgeterilor, cu 5 reușite.
Cifrele rundei
Meciul 250 în Liga I: Júnior Maranhão (Rapid)
Meciul 100: de Nooijer (FCV Farul)
Meciul 50: A. Radu (Dinamo), Dussaut (FCV Farul)
Debut: Said (CFC Argeș), Ducan, Garutti (ambii CS Mioveni), Bnou Marzouk (Rapid), Sidibé (FCU Craiova)
Primul gol: Cioiu (Academica), Diogo Viana (Argeș), Ianis Stoica (FCSB), Ubbink (UTA)
Primul egal pentru antrenorul Mihai Iosif (Rapid)
A 200-a și 100 -a „linie” în Liga I pentru asistenții craioveni Daniel Mitruți și Adrian Popescu, ambii împlinindu-le la același meci, cel dintre Dinamo și Academica.
UTA a primit golul 1550
FC Voluntari a urcat pe locul 45 în clasamentul all-time, depășind pe Unirea Urziceni