CFR Cluj, fără șampanie și artificii, adună în continuare maximum de puncte, izbutind o nouă victorie la limită, cum au fost toate de până acum, de această dată la Pitești. Nu mai trebuie vreo altă precizare.
Rapid rămâne revelația începutului de sezon, singura rază de soare din această perioadă cenușie a fotbalului românesc. Iată că rezultatele sale bune de până acum nu au fost întâmplătoare, alb-vișiniii confirmând și în această etapă, câștigând pe un teren dificil, cel de la Botoșani. A fost prima înfrângere a echipei lui Croitoru din acest sezon, care nici de această dată nu a jucat rău, dar a suferit la capitolul eficacitate, având unele mari ratări. Pentru Rapid victoria a fot adusă de un duo marocan, Alami-Bnou Marzouk, ambii aflați la primele lor reușite pe prima scenă.
CSU Craiova a obținut din nou o victorie meschină în fața lui Gaz Metan. A avut și șansa ca Chamed să rateze un penalty. În schimb a fost al doilea meci consecutiv în care se atentează la dinții jucătorilor săi. De această dată, victimă a fost Mateiu, agresorul său, Diogo Izata, fiind însă eliminat, spre deosebire de Roger (UTA), cel care îi aplicase un tratament asemănător lui Bancu, etapa trecută.
CS Mioveni confirmă forma bună, învingând greu dar meritat echipa cu care a promovat împreună în această vară, FCU Craiova. De altfel, dacă ne amintim, în sezonul trecut de Liga 2, echipa argeșeană a fost prima care a reușit să o învingă pe cea olteană. Astfel, Pelici și ai săi au legat două victorii consecutive.
Primul punct, obținut in extremis, și pentru Academica Clinceni, care a egalat-o în prelungiri pe Chindia. Oameni din anturajul echipei susțin că acest punct mai fixează unul dintre picioarele scaunului de antrenor al lui Ilie Poenaru, altfel destul de șubred. Oricum, mi se pare că cei care conduc pe-acolo au uitat cam repede realizările acestui antrenor care a dus această echipă minusculă pe culmi nebănuite și totodată că a pierdut o mulțime de jucători importanți pe care ei nu au fost în stare să-i țină la club. Memoria scurtă și lipsa de recunoștință însă sunt de multă vreme niște caracteristici ale fotbalului autohton.
În această etapă s-a produs și debutul lui Edward Iordănescu pe banca FCSB. Deocamdată, singurul semn vizibil în acest sens a fost că nu s-au mai făcut schimbări la pauză sau mai nou în prima repriză. Sepsi în schimb se află într-un reviriment și cu un pic mai mută hotărâre și concentrare, pun aici și penalty-ul ratat de Mitrea, putea pleca de la București cu toate cele trei puncte. Având astfel în vedere că FCSB a obținut un punct, nu consider a fi fost ratat debutul noului său antrenor.
Ceva și despre măsura luată de FRF, ca antrenorii fără licență să nu poată da interviuri și indicații de pe margine, este exact ca instituția care a dat-o, aberantă și puerilă. Dacă tot vrei să impui o anumită ordine, dacă totuși chiar vrei, atunci nu mai permiți deloc să poată să devină antrenori principali acești antrenori, iar în cazurile existente în care respectivii și-au dovedit valoarea chiar în practică, mă refer mai ales la Ilie Poenaru și Marius Croitoru, vii în întâmpinarea lor, faci o derogare, și le dai licența. Avem atâția antrenori cu licență care sunt zero în rezultate, în meserie.
Cifrele etapei
Meciul 150: Dimitrov, Golofca (ambii Sepsi)
Meciul 100: Fl. Achim (Academica)
Debut: Jajá (FC Botoșani), Cantave (Chindia), Ondaan, Van Durmen (ambii CSU Craiova), Golan (FC Voluntari)
Golul 80: Fl. Tănase (FCSB)
Primul gol: Bnou Marzouk și Alami (ambii Rapid)
Marius Croitoru a primit golul 100 (de la Alami) ca antrenor în prima ligă
Rapid a marcat golul 2950 în Liga I (prin Bnou Marzouk)
UTA a trecut pe locul 11, depășind Sportul Studențesc
CS Mioveni a marcat golul 50 (penalty-ul transformat de Buziuc)
Două penalty-uri ratate, a căror transformare ar fi putut schimba rezultatele respectivelor partide: Chamed (Gaz Metan) cu CSU Craiova și Bg. Mitrea (Sepsi) cu FCSB