Această rundă a adus față în față echipe din aceeași regiune, chiar din același oraș. Ambele asemenea partide, fără să strălucească, au avut câteun învingător.
Mai întâi, la Pitești, Argeș și Mioveni au oferit, conform așteptărilor, un meci plat, mat sau ce sinonime mai vreți să folosiți în acest sens, care a adus cea mai mare bucurie privitorului neutru în momentul în care Ovidiu Hațegan a fluierat pentru ultima oară, punându-i capăt. Am afirmat mai înainte „conform așteptărilor”, pentru că un asemenea tip de joc ne-au oferit cele două în ultimele etape. Cât despre o eventuală rivalitate din tribune, între suporterii celor două care eventual să pună în alertă autoritățile, așa ceva nu există. Meciul a fost decis de un autogol nefericit pentru cei de la Mioveni din partea celui mai neinspirat jucător de pe teren, Oancea. Căci altfel, și acum dacă ar mai fi jucat, tabela tot nu s-ar fi modificat în vreun fel.
Nu același lucru se poate spune despre meciul de la Craiova. Nu că ar fi fost cu mult mai bun din punct de vedere calitativ decât cel de la Pitești, însă el a fost mai dinamizat tocmai de rivalitatea dintre suporterii celor două, una chiar exagerat de antagonică. Căci sunt două echipe noi care sa bat și se bălăcăresc încă de la înființare pentru aceeași rădăcină. Mult mai interesante decât ceea ce s-a întâmplat pe verdele gazonului, au fost cele petrecute deasupra lui, acel veritabil spectacol de lumini, care, din fericire, în afară de a întrerupe pentru 10 minute jocul și a-i ține pe bieții pompieri într-o continuă alertă, nu a avut vreo repercusiune gravă. Până la urmă, mai bine așa, decât bătăi între aceste grupuri în tribune sau stradale. Din punctul de vedere al jocului efectiv, a câștigat în cele din urmă echipa mai puțin neinspirată, care astfel ia o importantă opțiune de a rămâne în play-off. De altfel, sunt șanse foarte mari ca acesta să cuprindă pe actualele prime șase echipe din clasament.
Pretendentele la titlu au câștigat și în această etapă, dar oarecum nemeritat. Mai ales CFR Cluj care a jucat oribil la Mediaș, astfel încât după ce sărmana echipă gazdă a egalat-o, nu ar mai fi mirat pe nimeni dintre cei care au văzut jocul ca ea să și câștige în cele din urmă. Părea incredibil ca o echipă fără căpătâi cum a ajuns Gaz Metan să o domine în asemenea hal pe pretențioasa candidată la titlu. Repet, CFR Cluj arată din ce în ce mai rău și dacă nu ar fi avut noroc de partea ei, ar mai fi pierdut încă două puncte în fața urmăritoarei sale. Aceasta din urmă nu este cu mult mai presus, dar are noroc că este chioara din țara orbilor. Căci Chindia exact așa s-a comportat, ca o echipă oarbă. Să ai 2-0, tu echipă care de fapt defensiva este punctul tău forte, arătând în alte partide că știe la perfecție să se închidă, și să pierzi apoi lamentabil, repet, în fața unei echipe modeste. Băiatul ăla de pe stânga, Ioniță (selecționat pe criteriul ăsta nenorocit de vârstă), n-are nicio treabă, s-a jucat cu el Val. Gheorghe, pentru că acolo s-a scris istoria acestui meci. Văzusem cu o zi înainte la tv un alt duel David contra Goliat, dar din 1.Bundesliga, VfL Bochum vs Bayern München. Iar Bayern, nu mai trebuie s-o spun, este echipă-echipă, nu un surogat ca FCSB. Și ce abordare a avut VfL pe toată durata partidei, readuc aminte este vorba despre o nou promovată, și ce abordare a avut Chindia…
Partida de la Ovidiu nu a avut istoric, cu toate că prin prisma locurilor celor două combatante din clasament se părea că va fi un meci echilibrat. N-a fost însă deloc așa, FCV Farul având în FC Voluntari doar un sparingpartener cu care efectiv s-a distrat și i-ar fi dat câte goluri voia. Tactica asta la minima rezistență pe care a tot folosit-o Ciobotariu în ultimele partide a fost de această dată falimentară. Norocul formației ilfovene că are multe puncte acumulate în timp.
În fine, Dinamo a reușit să termine un meci neînvinsă. Și asta cu toate că la un moment dat, mai exact din min. 78, a rămas în inferioritate numerică cu doi oameni. Apropo de această întâmplare, părerea mea este că Răuță nu este sănătos la cap, având asemenea intervenții criminale, cu toate că este recunoscut ca un recidivist, iar arbitrii sunt cu ochii pe el, ca să nu mai pomenesc de cât mult rău face propriei echipe prin aceste eliminări. De fapt, a putut-o constata după meciul cu FCSB. Dar în momentul în care nu înveți din greșeli, este clar că ceva e în neregulă. A fost și o furtună într-un pahar cu apă, cu un conflict între unii suporteri ale celor două prin oraș, de fapt la ușa unui restaurant. Probabil că dacă n-ar fi existat telefoane care să facă poze, nici nu ar fi fost băgat în seamă respectivul incident. Revenind la meci, până la urmă, justiția divină i-a făcut o mică dreptate lui Dinamo, dacă ne gândim că la meciul din tur cu UTA, de la București, doar ghinionul și prostia excesivă a unor jucători proprii au împiedicat-o să obțină o victorie meritată. Acum, ghinionul a fost de partea UTA-ei, și acum cred că încă mai vibrează transversala porții dinamoviste, în urma șutului violent al lui Roger (aflat la ultimul său meci în culorile echipei arădene, înaintea plecării sale la CFR Cluj).
Rapid și Sepsi, niște obișnuite ale meciurilor egale, nu aveau cum să nu remizeze atunci când s-au întâlnit față în față. Exact așa se întâmplase și la Sfântu Gheorghe, în tur. Diferența a fost că atunci a condus Rapid și nu la unul, ci două goluri. Acum, o neinspirație a portarului Niczuly, ieșit hazardat dintre buturi, combinată cu primul moment de fotbalist cu potențial pe care l-a arătat Al. Ioniță II de când a revenit la echipa sa de suflet, au făcut ca în cele din urmă, partida să se încheie la egalitate, într-un moment când giuleștenii se aflau în inferioritate numerică.
Cât despre victoria Botoșaniului în fața muribundei Academica nu este nimic de comentat. Poate doar scorul mic cu care a câștigat echipa lui Croitoru.
Cifre etapa 26
Jucători
Meciul 250 în Liga I: Val. Crețu (FCSB)
Meciul 200: C. Matei (Dinamo), Bărbuț (Sepsi)
Meciul 150: Al. Ioniță II (Rapid), Papp (CSU Craiova)
Meciul 100: Gabriel Moura (Gaz Metan)
Debut: Corinus (Academica)
Golul 20: D. Olaru (FCSB)
Golul 10: Papa (FC Botoșani)
Antrenori
Partida 50 în LI: Andrei Prepeliță (Argeș)
A 50-a înfrângere pentru Alexandru Pelici (CS Mioveni)
Anton Petrea a primit golul 50 în LI
Echipe
Meciul 350 în Liga I: FCV Farul Constanța
A primit golul 150: CS Mioveni
FC Botoșani a urcat pe locul 31 în clasamentul all-time, depășind pe FC Olt Scornicești
Cifre etapa 25
Jucători
Meciul 250: Val. Crețu (FCSB)
Meciul 150: Vătăjelu (CSU Craiova)
Meciul 100: Droppa (FC Voluntari)
Debut: Rufati, Țvetkov, Gogov, Alghoul, Plazibat, Iana (toți Academica), Aloé (Dinamo), M. Tănasă (FCSB), Alb. Călin (CSU Craiova)
Golul 1: Trică (CSU Craiova)
Antrenori
Egalul 50: Emil Săndoi (Chindia)
Echipe
Dinamo a primit golul 2.500