Așa se întâmplă când încep să simtă apariția unor cadavre în jur, păsările de pradă și corbii încep să dea ocol. Ceea ce se întâmplă în prezent cu Gaz Metan și Academica umbrește și mai tare Liga I, ca și când nu avea destule bube. Constatând în direct cum se dezintegrează galopant este un déjà-vu cu ceea ce se întâmplă în societatea noastră la nivel național. Este trist și totodată revoltător că nimeni nu plătește pentru aceste noi crime produse în patrimoniul fotbalului românesc. Toți dau din umeri și se fac că le pare rău. De aceea, nici nu voi aborda meciurile disputate de aceste două echipe, pentru că au fost niște dispute inegale. Cu toate că am văzut că unii au cam făcut nuntă după acele simulacre de victorii. E ca și când un tip bine hrănit și antrenat s-ar lăuda că l-a bătut pe unul care suferă de inaniție…
În ultimele comentarii la adresa meciurilor lui CS Mioveni le-am descris drept inestetice. Asta nu înseamnă însă că am și criticat această echipă care are o mulțime de circumstanțe atenuante. O echipă mică, care încearcă prin propriile forțe, cinstit, câteodată și împotriva arbitrajelor, să evite în premieră retrogradarea imediată în eșalonul secund. Iar cu FCSB, spre cinstea ei, s-a luptat multă vreme de la egal la egal, obținând o meritată remiză, cifrele etapei de mai jos arătând și de ce este atât de specială. Din partea roș-albaștrilor am apreciat atitudinea fair-play de după joc a antrenorului Petrea și căpitanului Tănase, care n-au căutat prin alte părți vinovații semieșecului.
În cele din urmă, CFR Cluj a izbutit să profite de acest pas greșit al urmăritoarei sale, dar nu fără emoții și nervi. Aceeași și aceeași tactică păguboasă care s-a dovedit falimentară în mai toate jocurile sale din acest an, când după ce își asigură un avantaj pe tabelă, începe să joace la mica ciupeală sau mai bine spus, începe să nu mai joace. Rapidul ar fi meritat un rezultat de egalitate, dominând la un moment dat autoritar repriza secundă. Noroc cu inspirația veteranului Deac, culmea fan rapidist în copilărie, care cu o execuție inspirată a izbutit să aducă cele trei puncte atât de binevenite pentru campioană. Un bravo pentru fair-play-ul din tribune de la acest meci.
Unul dintre cele mai importante meciuri ale etapei a fost cel de la Ovidiu, între două echipe care se luptă pentru locul 6, FCV Farul și CFC Argeș. Tocmai când mi se forma părerea proastă despre ceea ce văzusem în teren, considerându-l mai urât și mai neinteresant decât ceea ce văzusem că se jucase în partidele celor două nefericite de la Mediaș și Clinceni, a venit acea lovitură liberă transformată de Latovlevici care a adus victoria oaspeților și a înfierbântat astfel lupta pentru subsolul play-off-ului. Numai în pielea lui Hagi și a celor din jurul lui să nu fii.
FC Voluntari a trecut cu bine peste evoluția ștearsă din etapa trecută, de la Ovidiu, când a pierdut fără drept de apel, izbutind de această dată o victorie convingătoare în fața unui adversar incomod, precum Sepsi. Interesant că la oaspeți a revenit după multă vreme István Fülöp, ținut departe de gazon de o accidentare gravă. A fost prima lui apariție din actualul sezon, intrând în teren imediat după pauză. În minutul 75 a intrat și la gazde Lóránd Fülöp, având astfel pentru ultimul sfert de oră primul duel fratricid din acest sezon.
Încă doi de 1-1, scorul predominant al etapei, în afară de cel de la Mioveni, în ambele echipele considerate gazde deschizând scorul. Însă la Craiova, FCU n-a putut trece de UTA, iar la Ploiești Chindia de FC Botoșani.
Cifre
Jucători
Meciul 150 în Liga I: Dandea (Rapid)
Meciul 100: Fl. Iacob (UTA)
Meciul 50: Braun (FC Botoșani), Roger (CFR Cluj), A. Vlad (FCSB)
Debut: Mboko-Sambeya (Academica), Cr. Maxim, Noian, Domșa, D. Ursu (toți Gaz Metan)
Golul 10: Cîmpanu (CSU Craiova)
Golul 1: Sila (Chindia), Bordușanu (Dinamo), Ongaro (UTA)
Antrenori
Meciul 100: Alexandru Pelici-Drăghicescu (CS Mioveni)
Victoria 100: Laurențiu Reghecampf (CSU Craiova)
Echipe
A primit golul 750 Gaz Metan
CS Mioveni și FCSB s-au confruntat pentru a 6-a oară pe prima scenă, fiind prima oară când echipa argeșeană nu părăsește terenul învinsă
Mențiune
Rezultatul restanței Academica – FCV Farul 2-8 a bătut recorduri pentru ambele echipe. La cea constănțeană a devenit victoria la cel mai mare scor din Liga I, depășindu-le pe: Viitorul – Ardeal 6-1 (02.05.2016), Viitorul – ACS Poli 5-0 (24.02.2017), Viitorul – Dinamo 5-0 (15.07.2019), Viitorul – Academica 5-0 (11.07.2020) și Dinamo – Viitorul 0-5 (26.02.2021). La cea din Clinceni, a devenit cea mai severă înfrângere cu care a pierdut în Liga I, depășind-o pe Viitorul – Academica 5-0 (11.07.2020).