Au început și play-urile, fără a oferi ceva surprinzător sau spectaculos. Se poate spune că a fost etapă ca un pahar cu apă sălcie.
La play-off cel puțin, aproape că nu ai ce să mai comentezi, căci echipele favorite s-au impus destul de limpede. Cel mai clar a făcut-o CSU Craiova care nu a avut vreo emoție, încheind meciul cu CFC Argeș la un scor de forfait. Este drept, echipa vizitatoare a fost lipsită de mai mulți titulari, iar absența acestora, după cum s-a putut observa, a cântărit foarte mult. În cazul meciurilor pretendentelor la titlu, CFR Cluj și FCSB, a survolat asupra lor doar un mic suspans, care însă s-a dovedit a fi doar o senzație. La Cluj, echipa gazdă s-a văzut la un moment dat egalată de FC Voluntari doar din cauza unei proprii greșeli, de fapt al unui lanț de greșeli defensive, culminat cu o pasă către propriul portar care de fapt a fost o pasă la adversar, la cel care avea să marcheze, Cr. Costin. Însă echipa lui Dan Petrescu a reacționat repede, ca o campioană ce este, și a pus imediat lucrurile la punct, trecând astfel peste primul dintre cele 10 obstacole din acest play-off. FCSB nu a avut parte de o egalare, însă s-a chinuit ceva pentru a se desprinde pe tabela de marcaj. Avea s-o facă în partea a doua a meciului, arătând că a învățat ceva din recenta înfrângere în fața FCV Farului petrecută nu cu mult timp în urmă. Trebuie menționat că în victoria FCSB a avut și arbitrul Rusandu influența sa.
Afirmam data trecută că play-out-ul va fi mai interesant decât play-off-ul, iar prima etapă a confirmat în parte acest lucru, chiar dacă nu s-au petrecut chestii nemaipomenite nici la acest nivel. Derby-ul de tradiție Rapid – Dinamo s-a desfășurat într-un și mai mare con de umbră față de cele disputate în sezonul regular. Acum, după ce că a fost „alungat” la Mioveni, s-a mai disputat și fără spectatori. În sfârșit, Rapid și-a confirmat statutul de favorită și a învins, după cele două egaluri din sezonul regular. Dinamo… Mediaș, având o nouă revenire pe bancă a lui Dušan Uhrin, n-a fost în stare să facă mare lucru, ajutând-o prea puțin recentele achiziții de la nefericita Gaz Metan. Barajul a rămas ultima speranță a grupării alb-roșie de a scăpa de prima retrogradare din istorie.
Chindia și FCU Craiova s-au anulat reciproc și vor duce pe mai departe o dură luptă pentru evitarea barajelor.
Sepsi cu Mioveni, în pofida multor stângăcii arătate de jucătorii lor, a fost un meci atractiv, cu multe elemente interesante. Oaspeții au jucat bine, curajos, în prima repriză și în prima jumătate a reprizei secunde, când a și avut avantaj pe tabela de marcaj. Nu au putut însă rezista forcingului din final al echipei lui Bergodi, care a întors rezultatul și a făcut uitată ratarea penalty-ului de către căpitanul Mitrea, din prima repriză. De altfel, acesta a și dat asist la unul dintre goluri, cel marcat din poziție de ofsaid. Aducerea lui Tudorie la echipă se dovedește foarte inspirată, gălățeanul fiind principalul artizan al victoriei prin cele două reușite ale sale (mărind la 4 numărul total de la venirea sa la Sepsi).
Ca de obicei, nu voi pomeni despre meciurile Academicii și Gazului Metan, căci numai așa ceva nu sunt. Sunt doar niște partide de antrenament oficiale ale adversarelor lor, care își verifică diverse formule de joc. Cei de la Gaz Metan în cele din urmă au hotărât să continue competiția, dar mai bine n-o făceau, căci nu fac decât să „moară” urât, echipa lor fiind mai câștigată dacă ar fi pierdut toate meciurile cu 0-3 la „masa verde”, nu pe teren cu 0-5.
Cifrele etapei
Jucători
Meciul 100: B. Fofana (Sepsi)
Golul 10: M. Ștefănescu (Sepsi)
Debut: G. David (FC Botoșani), Andreș (FC Voluntari)
Antrenori
Victoria 150 pentru Dan Petrescu (CFR Cluj)
Arbitrii
A 300-a linie în Liga I pentru Mihai Artene (Vaslui)
Echipe
Gaz Metan Mediaș jocul 550 în Liga I
Multe schimbări în clasamentul all-time: CFR Cluj a urcat pe locul 13, depășind pe Jiul Petroșani; CSU Craiova pe 32, depășind pe FC Olt; Sepsi pe 49, depășind pe Olimpia Satu Mare; FCU Craiova pe 83, depășind pe Internațional Curtea de Argeș.
FC Botoșani și-a egalat cea mai mare diferență de scor, un 6-1 cu ACS Poli, tot acasă, la 04.04.2016.
Câteva elemente din derby-ul Rapid – Dinamo, cifrele de mai jos fiind valabile numai la confruntările din campionat
# A fost meciul 113 între cele două, a 38-a victorie pentru Rapid (Dinamo are 50). # Au debutat într-un derby dintre cele două doar 4 jucători, toți de la Dinamo: Aloé, Carp, Irobiso și Mihaiu. # Cele mai multe derby-uri dintre cei aflați în teren le-au avut Torje de la Dinamo, 10, Săpunaru de la Rapid, 8, tot 10 având și Dr. Grigore, însă 7 ca dinamovist și 3 ca rapidist. # Toți cei patru marcatori (Al. Ioniță II, Käit, Ad. Bălan și Vl. Morar) au fost la primele lor reușite în derby. # Primul derby pentru ambii antrenori, Mutu și Uhrin. # Pentru a 3-a oară craioveanul Sebastian Colțescu a condus un meci dintre cele două. # A fost pentru prima oară când au jucat o partidă de campionat între ele în afara Bucureștiului. # A fost pentru a 3-a oară când un meci între ele a fost fără spectatori, ca urmare a unor sancțiuni disciplinare.