Principala noutate a acestei etape a 3-a de play-uri a fost că CFR Cluj s-a distanțat la 8 puncte în fruntea clasamentului. Nu se poate spune că titlul este deja jucat, căci mai sunt multe puncte puse în joc, însă campioana en titre a luat o importantă opțiune în a-și păstra titlul.
Acest lucru s-a datorat în primul rând derby-ului etapei (care și-a onorat statutul), disputat pe Arena Națională, între FCSB și CSU Craiova. Îmbucurător că a fost multă lume prezentă. De obicei, FCSB se impunea cam în orice condiții în fața acestei echipe craiovene. Și dacă ningea sau era soare, și dacă era noapte sau zi, și dacă juca prost sau bine etc. Iată că nu s-a mai întâmplat așa ceva. Totul are un sfârșit sau un început, depinde de pe ce poziție privești. Ceea ce spuneam după etapa trecută, în urma victoriei norocoase (a câta ?) a lui FCSB de la Pitești, s-a confirmat de această dată. Norocul perpetuu urmează a fi plătit cândva. Iar acest cândva a venit chiar acum. Și totodată într-o manieră la fel de dureroasă precum cele pricinuite adversarelor învinse de ea în mod nemeritat. Căci a fost un meci pe care l-a dominat pe alocuri copios, cu asalt după asalt spre poarta lui Pigliacelli, aflat într-o zi excelentă. Și exact când arbitrul Feșnic se pregătea să ridice mâna pentru a consfinți finalul primei părți, s-a văzut nevoit să o îndrepte spre punctul cu var al roș-albaștrilor. A fost un duel ciudat în careul bucureștean, între Iul. Cristea și A. Ivan, pe care tot așa, depinde de pe ce poziție privești, ai zice despre arbitrul clujean că a greșit sau nu. O fază pe care nici VAR-ul nu ar fi lămurit-o. Tot Ivan a transformat lovitura de la 11 m, iar FCSB a plecat spre cabine cu o primă „pica” (acea primă suliță înfiptă taurilor la coridă) în spate. Sub nicio formă Feșic nu poate fi acuzat că ar fi arbitrat pro-CSU. Au fost niște faze cu faulturi în atac ale FCSB nesemnalizate care dacă nu ar fi fost parate de Pigliacelli s-ar fi putut încheia cu niște goluri neregulamentare ale gazdelor. Și partea a doua a avut cam același tipic și același scor, tot un gol la zero pentru echipa oaspete. De această dată, un gol de excepție venit din partea unui jucător de la care nu se aștepta nimeni să izbutească așa ceva, nici măcar el, Ovidiu Bic (în foto), după acel aut respins greșit, a urmat șutul său din colțul stâng al careului cu o traiectorie care a dus mingea după bara dreaptă, aproape de vinclu, Târnovanu nemaiputând face ceva. Foarte probabil, primul și ultimul asemenea gol din cariera lui Bic. Și cu această a doua „pica” în spate, taurul furios cu o coarnă roșie și o alta albastră s-a văzut definitiv răpus de matadorul Reghecampf, cândva și el îmbrățișând cele două culori amintite.
Cei de la CFR Cluj au știut să profite de acest cadou primit, izbutind victoria cu Argeș care a însemnat +8 din clasament. De fapt, se poate spune mai degrabă că echipa piteșteană s-a cam bătut singură. Are João Miguel o slăbiciune la Debeljuh. În sezonul regular a dat pe lângă minge în propriul careu la o centrare, iar croatul a marcat, în timp ce acum și-a… îmbunătățit tehnica, pasându-i atacantului direct pentru a marca golul. Altfel, un joc urât, care nu merită alte comentarii.
În schimb, un joc destul de frumos a fost primul din play-off, programat în această etapă, cel de la Voluntari, care a semănat într-o anume măsură cu cel de pe Arena Națională. Și FC Voluntari s-a lăsat dominată de FCV Farul o bună bucată de timp, fiind numeroase ocazii la poarta lui M.M. Popa (constănțean la origini), pentru ca în final să-i dea lovitura de grație printr-un jucător de la care se aștepta mai puțin acest lucru, fundașul Ricardinho. Iar FC Voluntari s-a autodepășit până acum în play-off.
Joc frumos a fost și primul meci oficial programat pe noul stadion al Rapidului, care parcă a dat aripi echipei gazdă. Într-o atmosferă extraordinară, alb-vișiniii s-au impus neașteptat de lejer în fața unei echipe care altfel este o nucă tare.
În fine, Dinamo a izbutit prima sa victorie în deplasare, pe terenul unei posibile contracandidate pentru evitarea barajelor, Chindia. La echipa târgovișteană devine tot mai clar că nu mai are cine să marcheze. Chinuit de criză de efectiv, Săndoi nu mai știe pe cine să folosească în avangardă. Din nefericire, echipa sa nu arată deloc bine în acest moment.
Se pare că FCU Craiova are un complex cu CS Mioveni, început în eșalonul secund, unde, ne amintim, după acea serie de meciuri fără înfrângere care părea că nu se va mai încheia, a venit meciul cu Mioveni de-acasă, pierdut cu 1-2. Așa că acum a scăpat ieftin mai ales că aproape un meci întreg a jucat în inferioritate numerică. Cu ocazia acestei partide s-au consemnat niște cifre importante, pe care le găsiți mai jos.
Cifrele etapei
Jucători
Meciul 300 în Liga I: Vl. Achim (FCU Craiova)
Meciul 200: Artean (FCV Farul)
Meciul 150: Dr. Grigore (Rapid)
Meciul 50: Nicolao Dumitru (UTA)
Meciul 100: Rață (FC Voluntari)
Debut: Vlăsceanu (Academica), Hrezdac (UTA)
Golul 40: A. Ivan (CSU Craiova)
Golul 30: Bg. Mitrea (Sepsi)
Golul 10: Ricardinho (FC Voluntari)
Golul 1: Sefer (Rapid), Huyghebaert (FCU Craiova), Vorobjovas (UTA)
Antrenori
Meciul 200: Nicolo Napoli (FCU Craiova)
Arbitri
Debut: asistentul Răzvan Soponar (Baia Mare)
Echipe
CFR Cluj rămâne neînvinsă pe teren propriu de Argeș, în cele 14 partide susținute de-a lungul timpului la Cluj, piteștenii izbutind numai 4 egaluri, restul de 10 fiind înfrângeri
Cu acest 6-0 împotriva neajutoratei Academica, Sepsi și-a bătut recordul celei mai mari diferențe de scor izbutite până acum în Liga I. Interesant că vechiul record era tot împotriva echipei din Clinceni, un 4-0 tot la Sfântu Gheorghe, la 10.12.2019.