Când primești o dată gol în ultimele minute, poți zice „așa-i în fotbal”. Te gândești că ți-au mai intrat și ție asemenea goluri, îți dai două palme, bei un pahar cu apă rece, scuturi capul și mergi înainte. Dar când un asemenea scenariu ți se tot repetă, ba chiar cu aceeași echipă, atunci poți chiar invoca ghinionul. Ca și când lui CFR-ului Cluj nu-i ajungea că au „pârlit-o” LPF și televiziunile prin implementarea acestui sistem otrăvit play-off/play-out, mai avea nevoie și de asemenea scenarii horror, așa cum a trăit din nou cu CSU Craiova. Este adevărat că are și ea o parte din vină, aici incluzând laolaltă antrenor+jucători, prin această retragere prematură în defensivă care începe să fie tot mai „citită” de adversare. Și a pățit-o chiar cu principalele contracandidate. În sezonul regular, cu FCSB, la București, a egalat 3-3 Iul. Cristea în min. 90+3; cu CSU la Craiova a egalat 3-3 Gustavo în min. 90+6, iar acum cu aceeași echipă, tot la Craiova, a pierdut în minutul 90+5, gol Roguljić. Fără aceste puncte pierdute era ca și campioană. Nu mai zic și de punctele furate de LPF și televiziuni. Acum însă trece prin momente foarte grele. O mai putea să revină din asemenea pumni cum a mai făcut-o în trecut? Tot aud păreri de genul, „lasă domne’ că se distanțase prea tare CFR-ul”. Poate le vine ideea „dăștepților” ăștia care organizează Liga I să introducă o nouă regulă, astfel încât echipei care îndrăznește să se distanțeze în fruntea clasamentului să i se scadă automat punctele avans, pentru „a menține competiția mai atractivă”. Altfel meciul din Bănie a fost unul spectaculos, cu faze multe la ambele porți, dar și cu destule erori de ambele părți care însă au cam fost trecute cu vederea datorită cursivității jocului. Arbitrajul lui Radu Petrescu nu a înregistrat vreo greșeală decisivă. Nu i-au prea ieșit însă cornerele, întâmplându-se în mai multe rânduri ca acestea să fie acordate sau să fie trecute cu vederea atunci când nu trebuia. Și ca o ultimă concluzie legată despre acest derby al etapei scurse, se poate spune că antrenorul gazdelor, Laurențiu Reghecampf (în foto), prin deciziile sale generale, a avut un foarte mare aport la această victorie.
Ne-am grăbit după primele etape să credem că la play-off-ul acestei ediții out-siderele vor avea un cuvânt mai apăsat de spus. Ne-au arătat că ne-am înșelat celelalte două meciuri, mai ales cel dintre FCSB și FC Voluntari care era așteptat cu un anume interes tocmai datorită out-siderei. Aceasta deoarece echipa ilfoveană fusese singura care învinsese această CSU Craiova aflată în mare formă. Numai că partida de pe Arena Națională a fost un mare „fâs”, iar prestația lui FC Voluntari de această dată a fost penibilă. Alte cuvinte sunt de prisos.
În fine FCV Farul a câștigat în acest play-off și pare să-și fi găsit cadența. Este drept, CFC Argeș demonstrează din plin că este o debutantă la un asemenea nivel, neputându-și încă depăși condiția.
În play-out au fost două partide interesante și totodată plăcute ochiului, la Arad și la Botoșani. S-a arătat că la această oră Rapid și Sepsi sunt cele mai în formă formații din aceste ultime 10 înghesuite în ceea ce se numește play-out.
Rapid își continuă colecția de victorii de când a venit pe bancă Adrian Mutu. De această dată a învins pe UTA, într-un meci important pentru primele poziții ale play-out-ului. Victoria a fost cu atât mai importantă, cu cât s-a disputat într-o atmosferă efervescentă, obișnuită deja pentru Arad, în care suporterii gazdă și-au susținut permanent favoriții. A avut și UTA ocazii, însă Rapid a fost mult mai clară și mai pragmatică.
Despre un meci între FC Botoșani și Sepsi nu ai exagera prea tare dacă l-ai numi fratricid. Aceasta deoarece sunt numeroase legături între cele două, cu jucători, antrenori și conducători care au activat la ambele de-a lungul timpului. De aceea și-a și putut permite antrenorul gazdelor, Marius Croitoru, să facă glume în timpul partidei cu jucătorii adverși. Meciul însă a arătat competitivitate maximă, fiind cursiv, cu faze frumoase la ambele porți. Iar victoria celor de la Sepsi nu numai că a fost meritată, dar scorul final putea fi mult mai concludent în favoarea-i, dacă echipierii săi nu ar fi ratat destulele ocazii avute la poarta lui Pap.
Încă un rezultat decepționant pentru Dinamo, care pierde un nou meci, cu toate că începuse neașteptat de bine, cu un gol rapid, în primul minut, ceva neobișnuit pentru alb-roșii în actualul sezon. Victoria echipei lui Nicolo Napoli a survenit în minutele de prelungire ale partidei, după o repriză secundă în care a dominat. Așadar, ambele formații ale Craiovei au câștigat în această etapă în ultimele clipe ale partidelor lor. Iar cei de la Dinamo încep se privească cu un tot mai mare interes la întrecerile din play-off-ul ligii secunde, pentru a-și face o idee cât mai fidelă față de echipa cu care se va confrunta la baraj.
Cifrele etapei
Jucători
Jocul 200: Tamaș (FC Voluntari)
Jocul 100: Ricardinho (FC Voluntari)
Debut: D. Oprea (Academica), Martinović (FCV Farul)
Golul 40: Tudorie (Sepsi)
Golul 30: D. Florea (Chindia)
Golul 10: Passaglia (Chindia), Ad. Petre (FCV Farul), Bg. Rusu (CS Mioveni)
Golul 1: Radaslavescu (FCV Farul), Mathaus (Gaz Metan), Tomczyk (CS Mioveni)
Echipe
Sepsi a urcat pe locul 48 în clasamentul all-time, depășind pe Vagonul Arad, iar FCU Craiova pe locul 80, depășind pe Ferrar Cluj și Dunărea Călărași