Într-un moment în care play-off-ul părea lipsit de sare și piper, Craiova lui Laurențiu Reghecampf a încins atmosfera. Nimeni nu se aștepta ca oltenii să înșire victorie după victorie, mai ales că sezonul regulat fusese mai degrabă nereușit. Susținut puternic de patronul Mihai Rotaru, Reghe a făcut liniște în vestiar, unde a devenit singurul lider. Și a reușit să implenteze stilul său, unul care combină jocul ofensiv cu pragmatismul. Succesele cu FCSB Și CFR Cluj nu doar că au readus speranța la Craiova, dar au trezit un campionat obișnuit doar cu duelul dintre cele două candidate la titlu.
Opinie Ionuț Coman | Reghecampf reloaded!
După minunile făcute cu FCSB în Europa, Reghe nu s-a mai regăsit. Escapadele în lumea arabă nu s-au încheiat prea bine, iar imaginea sa de antrenor de top a avut de suferit. Astfel că oferta de la Craiova i-a oferit provocarea perfectă. O echipă stabilă, cu un lot bun, public efervescent și infrastructură de top. Și o șansă mare să revină în forță în elită.
Sezonul regulat nu a fost tocmai ce-și dorea. Multe sincope, puncte pierdute și emoții pentru calificarea în play-off. Ba chiar au apărut zvonuri că scaunul i se clatină. Dar sprijinul clar exprimat de patronul Mihai Rotaru a pus capăt speculațiilor. Și l-a ajutat să se impună în vestiar.
Liniștea din sânul echipei s-a văzut și în joc. Pe final de sezon regulat au apărut victoriile. Și au continuat în play-off, chiar dacă înfrângerea de la Voluntari părea să-l dea cu un pas înapoi.
Două concluzii pozitive
Meciurile cu FCSB și CFR Cluj au confirmat ascensiunea. Mai ales că le-a câștigat pe ambele cu tactici diferite. În fața bucureștenilor a acceptat să sufere. A mers pe cartea pragmatismului și i-a ieșit. Cu clujenii a dat semnalul ofensivei totale și a celebrat victoria după un final nebun.
Poate că este cam devreme pentru un verdict, dar parcursul Craiovei aduce primele concluzii. Ambele pozitive. Continuitatea pe banca tehnică și seriozitatea unui proiect pe termen lung dau rezultate. Și Reghe încă are acel zvâc de antrenor de top care poate transforma o echipă ștearsă într-o “gașcă nebună”.
Dar provocarea continuă. Poate nu în acest sezon, când distanța față de primul loc este destul de mare. Însă campionatul viitor, Craiova are nevoie să se bată cu adevărat la titlu.
Produse de export
Și a mai făcut ceva Reghe. A repus pe “tarabă” produsele pentru export ale Craiovei. Recuperat după aventura total nereușită din Belgia, Screciu a devenit punct fix în defensivă. Și crește de la joc la joc, iar patronul își pregătește buzunarele. După cele 2 milioane de euro încasate de la Genk, are șansa să-și mai umple o dată conturile de pe urma jucătorului ajuns la 22 de ani.
Intrați într-un con de umbră, Markovic și Baiaram par să fi regăsit pofta de joc. Primul l-a făcut pe Mihai Rotaru să-l catalogheze drept bun național. O categorie de jucători inventată în ultimele sezoane, dar care aduce sume de transfer colosale pentru fotbalul românesc.
Dar marea reușită o reprezintă revitalizarea lui Ivan. Cu 12 goluri în acest sezon, atacantul recuperat și el după ce a eșuat peste hotare, este primul pe lista celor care ar putea pleca în vară pe bani mulți.