Prima noastră ligă este printre foarte puținele prime eșaloane din lume chiar, nu numai din Europa, care își dispută meciurile în această perioadă de turneu final de CM. Chiar dacă iarna nu s-a instalat încă, și-a arătat doar ușor colții, iar acest lucru s-a repercutat destul de apăsat în această etapă. Am văzut stadioane mocirloase, unele chiar cu pretenții cum este cel din Ploiești, totul sub un cer înnorat și muguri de frig. În aceste condiții au fost meciuri de proastă calitate, poate cea mai urâtă etapă de până acum, astfel încât cu greu mai poți evidenția ceva.
Surpriza etapei s-a consumat la Sibiu, unde inaugurarea stadionului modernizat (vezi foto) a fost de bun augur pentru gazde care au izbutit o neașteptată victorie în fața liderului, FCV Farul. Oricum, chiar o simplă victorie ar fi fost considerată o surpriză, dar când ea a fost obținută la scor, dimensiunile sale se măresc considerabil, direct proporțional. Cu acest rezultat, echipa din Sibiu își egalează cel mai mare scor realizat în Divizia A, tot un 4-0 acasă, cu FC Voluntari, la 20.08.2018. L-o fi bătut Doamne-Doamne pe Hagi pentru ieșirea necontrolată și complet nefondată de după meciul de cupă cu CFR Cluj. Revenind la stadionul modernizat din Sibiu, se pare că lucrurile nu stau prea bine, mulți în frunte cu antrenorul Măldărășanu plângându-se de starea gazonului.
CFR Cluj a pierdut două puncte pe mâna ei. Dacă în prima repriză de la Botoșani a evoluat conform cu statutul ei de campioană și de favorită a partidei, în partea a doua a fost jalnică, fiind dominată destul de clar. Dan Petrescu și oamenii lui tot nu au reținut cât de fragil este un 0-1, nefiind prima oară când o pățesc. Pentru FC Botoșani, orice punct este bun în situația grea în care se află. Se poate spune că a fost un bun început pentru antrenorul Stoican, cel care în ultima vreme a poposit pe mai multe bănci, dezamăgind cam de fiecare dată. Să vedem cât va ține de această dată „șocul la echipă” odată cu venirea unui nou antrenor.
De aceste nereușite ale echipelor din frunte a profitat FCSB care a învins clar pe Chindia, aflată la una dintre cele mai proaste prestații, dacă nu cea mai proastă, de când a fost preluată de Anton Petrea. Cârcotașii pot face astfel analogii cu legăturile pe care l-a avut în trecutul apropiat respectivul cu FCSB. Starea stadionului a fost una mizerabilă, nedemnă pentru o arenă nouă cum este „Ilie Oană”. De asemenea a atras atenția un eveniment mai rar întâlnit pe stadioane, ca doi coechipieri să se ciocnească între ei, cap în cap, în startul partidei atât de tare, încât să fie nevoie ca amândoi să fie înlocuiți. Este vorba despre Olaru și Compagno, doi jucători importanți pentru echipă. Ar fi fost un real avantaj pentru Chindia, care însă nu a profitat de el.
Craiova fotbalistică a câștigat ambele dueluri cu Argeșul, FCU câștigând acasă cu CFC Argeș (cu ajutorul unei greșeli de Gâgă a lui Jakoliš), în timp ce CSU a câștigat la Mioveni, împingând-o pe aceasta și mai în străfunduri. La acest ultim meci a fost o confruntare a interimarilor, Marius Stoica vs Dragoș Bon.
Egaluri la Sepsi – Voluntari și „U” Cluj – UTA, care nu ajută prea mult pe niciuna dintre cele patru echipe. Despre actualul antrenor al clujenilor, Eugen Neagoe, se zvonește tot mai insistent că se va întoarce în Craiova natală, pentru a o prelua pe CSU. O întrebare tot cu calitate de zvon care se cere pusă: nu-i era bine la Cluj?
Etapa e va încheia joi, cu ultimul meci, un derby mai ales de eșalon secund (pentru că acolo au ieșit cele mai multe scântei între ele), Rapid – Petrolul.
Jucători
#Meciul 300 în Divizia A: Hoban (CFR Cluj)
Băimăreanul (care va împlini 40 de ani pe 27 decembrie) devine al 154-lea jucător care atinge de-a lungul istoriei acest număr onorant. Aceste 300 de meciuri le-a împărțit la cinci cluburi: Universitatea Craiova 1 (când a și debutat, la 18.09.2004, într-o înfrângere la București cu FC Național, 1-3), Gaz Metan Mediaș 112, Universitatea Cluj 14, Petrolul Ploiești 57 și CFR Cluj 116.
#Meciul 200: Burcă-Andonie (CFR Cluj)
#Meciul 100: Tîrcoveanu (FC Botoșani), Petrila (CFR Cluj), R. Grigore (FCU Craiova)
#Meciul 50: Andres Dumitrescu (Sepsi)
#Debut: Gutea (CS Mioveni)
#Golul 1: A. Dragu (FC Botoșani), Cvek (CFR Cluj)
Antrenori
#Pentru Adrian Mutu (Rapid), contra Petrolului va fi meciul 50 ca antrenor principal în Divizia A
Arbitri
#Meciul 200 ca asistent: Andrei Constantinescu (București)
Echipe
#A 600-a înfrângere în Divizia A pentru Argeș
#A primit golul 450, FCV Farul (de la Balaure)
#A primit golul 150, Chindia (de la Radunović)
#Câteva modificări în clasamentul all-time: FC Botoșani a urcat pe locul 30 depășind pe CAO, FC Voluntari pe 38 depășind pe CSMP Iași, iar Hermannstadt pe locul 61 depășind pe Dacia-Unirea Brăila
#FCSB rămâne neînvinsă cu Chindia și după al 8-lea meci direct. Are 7 victorii, Chindia izbutind doar un egal. Iar în deplasare, roș-albaștrii au victorii 100%, adică 4 din 4 meciuri
#4 înfrângeri din 4 întâlniri directe pentru CS Mioveni cu CSU Craiova
#Hermannstadt rămâne neînvinsă pe teren propriu cu FCV Farul, din 6 partide disputate dintr-o asemenea postură, a câștigat 3, alte 3 încheindu-se la egalitate
#FC Voluntari rămâne neînvinsă în deplasare cu Sepsi, și după al 8-lea meci jucat din această postură, până acum învingând de 5 ori și de 3 ori remizând