Oaspeții n-au înregistrat în această rundă vreo victorie, dar nici gazdele n-au fost la prea mare înălțime, izbutind doar 3 din 8 victorii. Așadar, predominante au fost egalurile, 5 la număr.
Derby-ul etapei le-a reunit pe Arena Națională pe FCSB și CSU Craiova, ambele încercând să recupereze terenul pierdut în starturi mai puțin inspirate soldate cu mai multe schimbări pe băncile lor tehnice. Meciul începuse deja în timpul săptămânii pe site-uri, cu acuze reciproce și alte bălăcăreli specifice. Pe gazonul verde nu trecuse nici un minut de la primul fluier al arbitrului și gazdele deja au deschis scorul prin cel mai în formă jucător al lor la acest moment, Edjouma. Iar desfășurarea imediată a jocului părea că roș-albaștrii vor obține o victorie facilă. Au fost și niște polemici legate de arbitraj, care i-ar fi dezavantajat. În cele din urmă, oltenii au echilibrat încet-încet, începând să joace cu adevărat din minutul… 89. Abia atunci au avut prima mare ocazie prin nou-intratul Koljić (în foto), respinsă miraculos de Târnovanu. Imediat a urmat cornerul din care avea să egaleze, de această dată Târnovanu greșind decisiv, cu o ieșire complet inoportună, iar Koljić a trimis cu capul mingea în capul lui Iul. Cristea din care a luat direcția plasei interioare. Iar în minutele de prelungire rămase, A. Ivan a mai avut o mare ocazie, printr-o execuție tehnică de excepție, șut din întoarcere, care a trecut de puțin pe lângă poartă. Era așadar cât pe-aci ca FCSB să pățească precum în meciul cu FCV Farul. Însă iat-o suferind chiar pe specialitatea sa, aceea de a ciupi punte în ultimele minute, de această dată le-a cedat în acest mod. Un egal care avantajează primele două clasate, FCV Farul și CFR Cluj. Și să mai reținem ceva: CSU Craiova începe să nu mai fie ciuca bătăilor FCSB, după cum s-a întâmplat în majoritatea confruntărilor lor de până acum.
Liderul a învins mult mai clar decât o arată scorul pe Petrolul. A fost o adevărată cascadă de ocazii la poarta lui Leitner, care a fost cel mai bun jucător al oaspeților, căci în caz contrar ar fi fost scor fluviu pentru dobrogeni. Petrolul se află pe o poziție mult mai bună față de jocul etalat, însă urmează o „triplă” din care sunt puține șanse să obțină vreun punct: CFR – FCSB – CSU. Așa că aceste multe puncte acumulate până acum se vor dovedi foarte binevenite în lupta pentru evitarea retrogradării care o așteaptă cât de curând.
CFR Cluj a început în forță partida cu modesta Argeș, și părea că va câștiga la scor. Începuse și o ploaie agresivă asemănătoare cu atacurile campioanei spre poata debutantului Micu. Numai că a apărut acel autogol stupid al lui Kolinger care i-a băgat în joc pe argeșeni, care n-au fost apoi departe de a egala. Ar fi fost însă nemeritat, pentru că în afara acelor scânteieri, jocul echipei păstorite de Croitoru a lăsat mult de dorit și nu miră deloc poziția sa actuală din clasament, de pe loc de baraj.
Un meci cu scor „alb” în care s-au făcut multe acuzații la adresa arbitrajului a fost cel de la Mioveni, acolo unde Rapid n-a izbutit mai mult de un egal. Ei au acuzat repetarea penalty-ului executat de Dugandžić, a doua oară liderul golgeterilor la zi ratând. Apoi au mai fost două presupuse penalty-uri. Dincolo de acestea însă, alb-vișiniii confirmă prestațiile modeste din deplasare, unde n-a mai câștigat un meci din etapa a 14-a, de la Hermannstadt. Astfel, „lanterna” CS Mioveni rămâne neînvinsă în această a doua parte a sezonului.
Neînvinsă rămâne și Chindia care era cât pe-aci s-o pățească, fiind condusă de Universitatea Cluj cu 0-2. A reușit să egaleze în minutele de prelungire și încă se ține la o anumită distanță de zona periculoasă. Dar cât de bună ar fi fost o victorie pentru echipa lui Sabău!
Un alt scor „alb” a fost la Sibiu, într-un meci în care s-au întâlnit două echipe care în ultima vreme s-au întâlnit foarte rar cu victoria, Hermannstadt și UTA.
Botoșaniul nu și-a putut lua revanșa cu Sepsi, după scorul fluviu, 0-7 din tur, de la Sfântu Gheorghe. Acum a fost 1-1, la capătul unui meci nelipsit de ocazii. Sepsi a rezistat aproape întreaga repriză secundă în inferioritate numerică, după eliminarea acestui colecționar de cartonașe roșii, N. Păun, aflat la al 3-lea… exponat, utimul achiziționându-l acum două etape. Între cele două echipă au existat mai multe legături. Au fost conducători care au acitvat la cele două, Cornel Șfaițer, antrenori, Leo Grozavu, și o mulțime de jucători, Hadnagy, Vașvari, Tincu, frații Fülöp, Aškovski, Dimitrov, Golofca, Papa, Dragomir.
În ultimul meci al etapei, FCU Craiova confirmat forma bună în care se află, câștigând un nou meci, al 3-lea consecutiv, și dacă omitem partida de la Sfântu Gheorghe care deocamată e dată pierdută la „masa verde”, are un șir de 7 partide consecutive fără înfrângere, dintre acestea 5 fiind victorii. Dar pe lângă prestația destul de bună a echipei pregătite de Nicolo Napoli, FC Voluntari s-a ajutat și… singură să piardă respectivul meci! La primul gol, un lanț de gafe ale apărării, iar al doilea un autogol ridicol al lui Nemec. Astea nu ai cum să le antrenezi, neputând fi tras la răspundere pentru ele Liviu Ciobotariu. FC Voluntari spre deosebire de adversara sa de luni, îți numără eșecurile la rând, 5 consecutive și are ultimele 7 partide fără victorie din care a adus numai 2 puncte.
Cifrele etapei
Jucători
Debut: Micu, Koubemba (ambii Argeș), Giovanni (FCU Craiova)
Golul 10: Damașcan (FC Voluntari)
Golul 1: Boldor (Chindia), Zé Gomes („U” Cluj)
Antrenori
Primul egal: Mihai Pintilii (FCSB)
Prima înfrângere: Florin Pîrvu (Petrolul)
Echipe
Al 350-lea egal: „U” Cluj
Sepsi a urcat pe locul 44 în clasamentul all-time, depășind pe RATA Târgu Mureș
CFR Cluj rămâne neînvinsă acasă cu Argeș și după al 15-la joc disputat la Cluj (11 victorii, 4 egaluri)
Hermannstadt rămâne neînvinsă cu UTA și după al 5-lea joc direct (are 2 victorii și 3 egaluri)
Prima victorie a lui FCU Craiova cu FC Voluntari (într-a 4-a confruntare directă)