Este clar, atunci când joacă FCV Farul este spectacol, producându-se cele mai frumoase meciuri ale etapei. Așa ceva s-a întâmplat și în runda care tocmai s-a scurs, la meciul cu CSU Craiova.
Play-off
Meciul cu echipa olteană, așa cum era de așteptat, nu a fost deloc unul ușor pentru FCV Farul, oamenii lui Neagoe având o prestație bună. A fost în două rânduri condusă, 0-1 și 1-2, a ratat și un penalty, însă pentru faptul că a jucat constant un fotbal bun pe tot parcursul întâlnirii, avea să fie răsplătită și în cele din urmă avea să întoarcă rezultatul și să câștige astfel trei puncte foarte valoroase în economia luptei la titlu. Nu mă voi grăbi să afirm că a profitat de egalul dintre CFR și FCSB care a urmat. Este prematur, mai sunt destule meciuri și tot vor mai apărea asemenea situații, când nu câștigă toată lumea. Abia prin a doua parte a play-off-ului vor avea acoperire asemenea afirmații. Cert este că dacă vor reuși să mențină acest ritm, Hagi și ai săi vor fi greu de oprit.
N-a fost meci rău nici cel din Gruia. După desfășurarea primei reprize, CFR merita victoria, nu doar pentru faptul că a marcat, dar a condus și din punctul de vedere al jocului prestat. A venit însă acea lovitură liberă din minutul 68, prin care Fl. Coman nu numai că a egalat scorul, dar și băgat pe FCSB în joc. A fost un șoc pentru echipa clujeană, care a mai avut ocazii dar totodată era să și piardă în fața unei echipe care până la acel moment fusese inertă. Chiar dacă FCV Farul s-a distanțat de ele, șansele ambelor la titlu rămân intacte. De fapt, a cam devenit clar că aceste trei echipe se vor lupta pentru titlu: FCV Farul, CFR Cluj și FCSB.
Rapid a ieșit din ecuație nu numai din cauză că a pierdut lamentabil la Sfântu Gheorghe, ci și pentru faptul că nu se arată capabilă să ducă o asemenea luptă. Afirmam și în trecut, alb-vișiniii erau deja mulțumiți cu calificarea în play-off, iată încă o dată de ce este nociv și inadecvat acest sistem de împărțire a campionatului în aceste play-uri. Această automulțumire prematură s-a văzut din plin și în meciul cu Sepsi. Scorul cu care au pierdut, 0-2, putea fi și mai mare. Iar ratarea penalty-ului de către Săpunaru n-a fost decât o cireașă pe tort.
Play-out
FCU Craiova și-a revenit din pumni, câștigând cu ușurință pe terenul unei formații pe care o tot lăudasem în trecut. Se pare că echipele acestea mici nu-și pot păstra prea multă vreme constanța, fiind precum această vreme de primăvară capricioasă, când după câteva zile de soare, vin imediat unele friguroase cu nori și chiar averse. Universitatea Cluj nu face excepție. Ne grăbeam să o considerăm scăpată și iat-o revenind abrupt spre zona barajelor. În schimb, învingătoarea sa se va lupta cu Petrolul pentru locul 7. Petrolul care iat-o obținând o nouă victorie, astfel încât viitorul începe să arate tot mai bine pentru ea. Artizanul succesului, Budescu, cu gol și asist, care le-a arătat de ce este în stare celor care îl considerau terminat.
Învinsa sa ca Mioveni și cealaltă argeșeană, Argeș, confirmă scenariul sumbru pentru fotbalul acestui județ, că vor pica ambele direct. Nu vreau să mă grăbesc, dar prestațiile celor două asta lasă se întrevadă. Chiar dacă echipa antrenată de Bogdan Vintilă a părut un pic mai legată decât în precedentele partide, prestația sa a fost tot una modestă, care nu îndeamnă la optimism.
Meciul dintre Chindia și Hermannstadt a avut o desfășurare interesantă a scorului. Hermannstadt și-a adus aminte de perioada sa de început a acestui sezon, când a câștigat câteva meciuri în ultimele minute. Așa a făcut-o și acum, în deplasarea de la Ploiești. Gazdele au condus cu 1-0 la pauză. Era chiar să fie 2-0, dar VAR-ul a anulat golul aceluiași Daniel Popa. VAR-ul avea să-i fie din nou defavorabil Chindiei, acordând golul egalizator sibian, după o minge respinsă defectuos de Esteban Orozco, despre care nu s-a știut dacă a depășit sau nu linia porții. Finalul acestei partide a fost foarte tensionat. În afara golului lui Opruț care a adus trei puncte foarte prețioase lui Hermannstadt, după ce a fost schimbat, G. Iancu s-a înjurat cu un individ din tribune, primind din partea arbitrului cartonașul roșu. Iar după ultimul fluier, antrenorul „gazdelor”, Anton Petrea, un tip coleric dar care de obicei reușește să se stăpânească, a avut o reacție nervoasă la adresa omologului său, Marius Măldărășanu.
Cifrele etapei
Jucători
Meciul 400 în Divizia A: D. Nistor („U” Cluj)
Meciul 200: Al. Albu (Rapid)
Meciul 100: Cîmpanu (CSU Craiova)
Debut: Jefferson, M. Rădulescu (ambii Petrolul), Mario Ilie (FCU Craiova)
Golul 50: Tudorie (Sepsi)
Echipe
Meciul 150 în Divizia A: Hermannstadt
FC Botoșani a marcat golul 450 în Divizia A (prin Mailat)
Prima victorie a lui Sepsi în fața Rapidului, petrecută într-a 6-a întâlnire directă
A fost prima victorie a Botoșaniului pe teren propriu în fața Argeșului, petrecută într-al 4-lea meci direct în calitate de gazdă
FCU Craiova a urcat pe locul 70 în clasamentul all-time al Diviziei A, depășindu-le pe Tricolor (FC) Ploiești și Unirea Alba Iulia
Nistor 400
În această rundă, cu o lună înainte să împlinească 35 de ani, mijlocașul Universității Cluj, Dan Nistor, a jucat al 400-lea său meci în primul eșalon, din nefericire pentru el, soldat cu o înfrângere pentru echipa la care evoluează.
Au trecut aproape 13 ani de când a debutat în Liga I, unde se află la al 13-lea sezon. În această perioadă a lipsit doar o foarte scurtă perioadă, în ediția 2013/14, când a jucat 6 meciuri în primul eșalon francez, la Evian TG.
Cele 400 de meciuri le are împărțite la 5 echipe: Pandurii 177, Dinamo 95, CFR Cluj 17, CSU Craiova 105 și „U” Cluj 6. El devine al 26-lea jucător care atinge acest onorant număr de meciuri, intrând astfel în Clubul Vigu (după numele primului fotbalist care a atins 400 de meciuri în primul nostru eșalon), fiind însă primul și totodată singurul care o face în sezonul de față. Singurul jucător în activitate dintre cei cu peste 400 de partide este fundașul Argeșului, Marius Constantin.
CV
Dan Nicolae NISTOR
Născut: 06.05.1988 (Rucăr,AG)
Post mijlocaș
Debut în Liga I: 23.07.2010, Pandurii – Unirea Urziceni 0-0
2010-11: Pandurii 26/1
2011-12: Pandurii 33/2
2012-13: Pandurii 33/6
2013-14: Pandurii 19/1
2014-15: Pandurii 31/1
2015-16: Pandurii 35/1
2016-17: Dinamo 29/3
2017-18: CFR Cluj 17/0
2017-18: Dinamo 18/1
2018-19: Dinamo 32/4
2019-20: Dinamo 16/4
2019-20: CSU Craiova 13/3
2020-21: CSU Craiova 38/4
2021-22: CSU Craiova 34/3
2022-23: CSU Craiova 20/1
2022-23: „U” Cluj 6/0
Total: 400 jocuri, 35 goluri