Etapa a 4-a a play-urilor a avut loc pe parcursul zilelor Sărbătorii de Paște. Derby-ul s-a jucat în ultima zi a rundei, pe Arena Națională, în urma sa FCV Farul a fost stopată după ceva timp, celelalte două pretendente la titlu apropiindu-se amenințător. 1. FCV Farul 39 p, 2. CFR Cluj 38 p, 3. FCSB 37p.
De ce a pierdut FCV Farul? A jucat ea slab sau a jucat FCSB bine? Poate câte ceva din ambele. Este clar că echipa de la malul Mării Negre nu a fost în apele ei, ca să facem și un joc de cuvinte, căci nu a mai fost cea din ultimele partide, când a etalat acel joc efervescent. De această dată, Gheorghe Hagi nu a fost inspirat cu primul 11 pe care l-a trimis în teren. Mulți dintre jucători nu arătau a fi pregătiți pentru un meci de o asemenea importanță. Și un rezultat de egalitate ar fi fost util pentru lider, căci și-ar fi ținut adversara la distanță. A fost acel penalty imbecil pe care la un asemenea nivel nu ai voie să-l faci. Cum să nu fii atent, aflându-te în careu, la picioarele adversarului care era cu spatele și la tine, și la poartă! Kiki a pus astfel o pată peste tot ce a făcut bun până acum de când joacă la FCV Farul. Că Oct. Popescu a căzut și se zvârcolea acolo de ziceai că i-a dat cu toporul peste picior, este altceva, arată caracterul respectivului jucător și aplecarea sa spre a trișa, nefiind la prima asemenea abatere. Însă acest gol primit stupid a atârnat ca o piatră de moară pe moralul jucătorilor oaspeți, căci cu un 0-0 pe tabelă altfel ar fi ieșit după pauză și probabil că n-ar mai fi fost jaloanele de la golul doi înscris de Fl. Coman. Acesta se află într-adevăr într-o formă foarte bună, el însemnând de fapt șansa de până acum a FCSB în aceste meciuri din play-off. Cei de la Ovidiu s-au trezit abia după acest gol, schimbările lui Hagi au avut efect, ceea ce confirmă însă că 11-le trimis în teren nu a fost deloc inspirat. Au reușit să și marcheze, dar golul amintit primit din penalty apăsa greu. A mai impresionat la acest meci asistența numeroasă prezentă, în pofida vremii foarte urâtă pe parcursul întregii zile de luni. Dincolo de un joc mai bun al roș-albaștrilor din ultima vreme, să fi contribuit și ideile șmecherești ale lui Dîncu.
CFR Cluj s-a chinuit cu Sepsi, fiind nevoită să etaleze cel mai bun fotbal de care era capabilă la această oră pentru a întoarce rezultatul de 0-1, cu care oaspeții au condus din minutul 28. Lucrurile puteau să degenereze pentru echipa campioană, ai cărei jucători și antrenori deveniseră foarte tensionați, irascibili. În cele din urmă, au reușit să se liniștească, să-și vadă de joc și să obțină cele trei puncte cu care ajutorul cărora s-au apropiat la un singur punct de lider, cu care se vor confrunta chiar în etapa viitoare. Sepsi s-a arătat pragmatică, reușind să marcheze la prima ocazie clară. Niczuly a fost într-o zi foarte bună, scoțând goluri ca și făcute, însă valoarea superioară a adversarei avea în cele din urmă să-și spună cuvântul. Spre lauda ei, chiar dacă mai și pierde, Sepsi joacă în acest play-off, nu este doar figuranta fericită că a scăpat de retrogradare, acest rol creat de sistemul play-off/play-out.
Rapid a suferit o nouă înfrângere lamentabilă, iar norii negrii se adună deasupra Giuleștiului. I-a fost cerută demisia antrenorului. Acum, la spartul târgului când mai sunt doar câteva etape? Totuși, ce vină are Adrian Mutu că un jucător de-al său, Costache, este nechibzuit, ca să nu-i spunem altfel, și face două faulturi dure în decursul a șapte minute, lăsându-și echipa în inferioritate numerică aproape un meci întreg? Dincolo de acest element, este foarte adevărat că Rapid arată modest în deplasare, unde nu mai este acea echipă avântată de-acasă. Sunt conștient că nu are cum să aibă același aplomb pe un teren străin așa cum are acasă, dar măcar să nu fie atât de departe față de ceea ce joacă în Giulești. Acum, în meciul de la Craiova, acel gol din penalty prin care a deschis scorul a fost întâmplător, datorat VAR-ului, prin aceste contacte mână-minge din careu care altă dată erau trecute cu vederea, fiind considerate involuntare. Altfel, CSU a atacat aproape non-stop și a învins fără drept de apel, în această primă manșă a finalei pentru locul 4.
Meciul care a deschis această rundă, cel de la Craiova dintre FCU și FC Voluntari, a fost spectaculos. Nu exagerez dacă afirm că a fost cel mai frumos al etapei. A avut de toate, goluri multe, faze interesante, suspans, întoarceri de rezultat. A fost un meci deconectant pentru privitorul neutru, un spectacol ca pentru Vinerea Mare, care l-a ajutat în a intra armonios în mini-vacanța de Paște. Cele două formații au demonstrat că sunt printre cele mai bune din play-out.
„Gyuszi” Bálint a sărbătorit Paștele cu o săptămână înainte, căci altfel, dacă ar fi făcut-o acum, nu le-ar fi avut deloc liniștite, tihnite, așa cum și-au tot urat oamenii în aceste zile. Echipa sa a pierdut destul de clar, acasă, în fața Botoșaniului și revine în raza pericolului chiar al retrogradării directe. Asta după ce și Argeșul a câștigat în această etapă, oarecum neașteptat, în fața Chindiei. Neașteptat, pentru că nu mai învinsese de 17 meciuri și nu mai marcase de 6. Astfel, Turda a marcat primul gol, prin care s-a adus prima victorie din mandatul lui Vintilă. Vremea oribilă de la meci împreună cu terenul îmbibat de apă de la ploaia care cădea non-stop au fost aliați ai echipei argeșene, echipierii Chindiei fiind vădit incomodați de aceste condiții neprielnice fotbalului. Cât despre UTA, căci cu ea începusem aceste rânduri, este victima unei inconstanțe, alternând aproape brusc meciurile bune cu cele modeste, din nefericire pentru ea și suporteri, cele din urmă predominând.
Și Universitatea Cluj, la fel și Petrolul, sunt echipe inconstante, bat și pierd atunci când te aștepți mai puțin. Așa au făcut și în această etapă. Spre deosebire de UTA însă, rezultatele favorabile sunt ceva mai numeroase, mai ales la Petrolul. Universitatea a câștigat foarte clar, impunându-și repede punctul de vedere, în primele 20 de minute. Într-adevăr, dacă luăm Petrolul doar ca echipă ploieșteană, ar fi prima sa înfrângere pe teren propriu în fața „Șepcilor roșii”. Ea fiind însă același lucru cu fostul Juventus București, pierduse în anii 30 pe teren propriu în fața Universității.
Hermannstadt, care în urmă cu doi ani a retrogradat în urma barajului cu CS Mioveni, se poate spune că acum și-a găsit răzbunarea, căci prin această înfrângere administrată echipei argeșene i-a semnat retrogradarea. Și dacă ar fi învins oamenii lui Dică în acest meci, șansele lor de salvare ar fi rămas tot mici. Acum însă ele au devenit inexistente, chiar dacă matematica mai lasă uși deschise. Ușile acelea însă au balamalele foarte ruginite, dacă nu chiar gripate.
Cifrele etapei
Jucători
Meciul 50 în Divizia A: Dican (FC Botoșani), Bauza (FCU Craiova)
Golul 40: Fl. Coman (FCSB)
Golul 30: Compagno (FCSB)
Golul 1: Aliji (FC Voluntari)
Arbitri
A 250-a linie în Liga I: Ciprian Danșa (Oradea)
Echipe
Petrolul la meciul 1700 în primul eșalon
Chindia, meciul 150
CSU Craiova a marcat golul 450 în primul eșalon (prin Cîmpanu), totodată primindu-l și pe al 350-lea (de la Dugandžić), urcând și un loc în clasamentul all-time, pe 28, depășind pe Pandurii Târgu Jiu
Dacă luăm în considerare de când Petrolul s-a mutat la Ploiești, ar fi în fața lui „U” Cluj pe teren propriu, în al 38-lea meci în calitate de gazdă; pe vremea când se numea Juventus pierduse acasă de la echipa clujeană
Hermannstadt are în primul eșalon 3 victorii din 3 meciuri cu Mioveni și niciun gol primit