Numărul 76 al Revistei 100% Sport România, 128 dacă punem și IlfovSport, pentru că suntem aceeași echipă, din același proiect editorial, a apărut vineri, 12 mai, și se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. Revista poate fi găsită și în format pdf, pentru cei care au trecut deja la obișnuința cititului presei în mediul online.
Eliza Samara nu este prima sportivă din România care triumfă în Liga (Cupa) Campionilor Europeni. Și cu siguranță nu va fi nici ultima. Dar Eliza face parte dintr-un club select al românilor care au câștigat trofeul de patru ori. În aceeași situație se mai află doar handbalistele Liliana Țopea, Edit Matei și Cristina Vărzaru. Succesul Elizei nu este, așadar, unul întâmplător. În plus, în această primăvară ea a mai izbutit alte performanțe importante.
La mijlocul lunii martie, a depășit-o cu 3-2 pe chinezoaica Meng Chen, campioana olimpică en titre, în „16”-imile de finală ale turneului de tenis de masă Singapore Smash 2023. Și nu multe jucătoare din lume se pot lăuda cu o asemenea performanță. Apoi, chiar luna trecută, alături de Andreea Dragoman, Eliza Samara a încheiat WTT Star Contender Bangkok 2023 pe poziţia a treia a podiumu-lui, la dublu feminin. Iar româncele au atins această poziție după ce au trecut (3-2) de chinezoaicele Wu Yangchen și Qi Fei.
„Mă bucur foarte mult că am luat din nou Liga Campionilor. Nu a fost ușor să stau pe bancă, să dau indicații, dar m-am descurcat. Este foarte important ce îi spui sportivului, cum relaționezi cu el în momentul în care are nevoie de un sfat, o idee sau ajutor psihic. Dincolo de toate, este minunat să fim cea mai bună echipă din Europa și sunt fericită”, a declarat Samara după succes. Toate detaliile despre o carieră fabuloasă și un interviu cu Elizabeta Samara, în noul număr 100% Sport.
Ce mai puteți citi în 100% Sport
LECȚIA DE SPORT. Practicarea unor sporturi în România s-a datorat tinerilor care au studiat în Europa Occidentală.
BRAȘOV. Într-un sezon în care Federația Română de Hochei pe Gheață și Ministerul Sportului, condus de Eduard Novák, au un conflict deschis, titlul de campioană a României a ajuns sub Tâmpa.
DOBROGEA. Baschetbalistele de la CSM Constanța au devenit, în premieră, vicecampioanele României, la capătul sezonului de debut în Liga Națională
MOLDOVA. Ieșeanca Angela Gherman a prins gustul succesului în bodyfitness, la vârsta de 50 de ani. Este triplă campioană națională, dar nu vrea să se oprească aici și spune că acesta este doar începutul.
OLTENIA. După căutări amănunțite, la CS Universitatea Craiova a fost adus Basilio Ndong, din Norvegia, de la IK Start. Mutarea a fost privită cu scepticism, dar ulterior s-a dovedit a fi benefică.
ISTORIA EURO U 21. PARTEA A III-A: DIN 2000, CÂND S-A SCHIMBAT FOTBALUL ȘI PÂNĂ AZI
MOTO RC 2023. Dacă toate federațiile se plâng că banii nu le ajung, mediul privat continuă să se descurce tot mai bine în România, mai ales când vine vorba despre sport. Cătălin Manea, un super pasionat de sporturile cu motor, este încrezător că noul sezon de MOTO RC, al 5-lea, 100% privat, care a debutat la sfârșitul lui aprilie, mai exact, la 28 aprilie, va fi poate și cel mai bun.
DE VORBĂ CU MONICA DAVIDESCU. Împreună cu soțul Aurelian Temișan și fiica lor Dora alcătuiesc o frumoasă familie, putând constitui un exemplu pentru cei mai tineri. Aceasta într-o perioadă în care familia este tot mai lovită de societatea „modernă”. Monica este și o apropiată a sportului, pe care chiar dacă nu l-a practicat în mod organizat, a făcut-o adesea inconștient.
PORTRET. La vârsta de doar 15 ani, David Panduru a intrat în arbitraj și visează să ajungă la cel mai înalt nivel. În paralel, ia lecții de canto și se gândește și la o carieră în muzică.
Comments 2