Numărul 80 al Revistei 100% Sport România, 132 dacă punem și IlfovSport, pentru că suntem aceeași echipă, din același proiect editorial, a apărut joi, 14 septembrie, și se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. Revista poate fi găsită și în format pdf, pentru cei care au trecut deja la obișnuința cititului presei în mediul online. Ca în fiecare an, dacă este septembrie, venim cu un supliment despre noul sezon al ediției de campionat 2023-2024 din Superligă, unde găsiți toate detaliile despre echipele voastre preferate.
România a jucat deja primul meci la Cupa Mondială de Rugby, un 8-82 cu Irlanda, care nu mai are nevoie de alte comentarii, iar duminică va întâlni campioana mondială en-titre, Africa de Sud. Trei din cele patru adversare ale formației noastre se află în Top 5 World Rugby, iar Tonga are în componență și un campion mondial cu Noua Zeelandă, în 2015! În peisajul sportului de la noi, naționala masculină de rugby ocupă încă o poziție deosebită. În sensul că este prezentă în continuare la cea mai importantă competiție mondială. Comparativ, în fotbal nu s-a mai atins acest nivel din 1998… La handbal, sport cu titluri mondiale, ne mândrim doar cu prezența constantă a fetelor, în timp ce băieții încearcă să revină după o absență de 12 ani. Obiectivul rămâne, așadar, obținerea unui succes în meciul cu Tonga, care va fi și cel din urmă la această ediție. Un obiectiv firesc. Un obiectiv pe care România l-a avut cam de fiecare dată și la cele 8 ediții precedente. Că nu va fi deloc simplu nici în fața formației din Pacificul de Sud e ușor de sesizat. Tonganii au în lot jucători care au evoluat în trecut pentru Noua Zeelandă și Australia (noul regulament World Rugby le permite să-i folosească). Iar unul dintre aceștia, Malakai Fekitoa (31 de ani), a făcut parte din lotul All Blacks care a câștigat Cupa Mondială în 2015! Toate detaliile despre Cupa Mondială de Rugby în paginile 100% Sport.
SUPLIMENT SUPERLIGA
Meciurile de până acum, din Superliga, arată că avem un campionat care se îndreaptă către drumul cel bun, important este să simțim asta ediție de ediție, nu să fie doar o excepție! Ca de obicei, în fiecare lună septembrie, ne străduim să oferim cel mai bun supliment despre echipele din Superliga României la fotbal. Așa că veți găsi toate statisticile din istoria Ligii I, despre jucători, arbitrii și tot ce înseamnă prima scenă a sportului rege de la noi, în 52 de pagini, în condiții excepționale de grafică.
Ce mai putem citi în noul 100% Sport
BRAȘOV. Șefania și Maria Balint (17 ani), două surori gemene din Brașov, au obținut medalii la FOTE 2023. La sporturi diferite! Ștefania a câștigat medalia de aur cu ștafeta feminină mixtă (100x200x300x400 m), iar Maria Balint are medalia de argint cu echipa feminină de handbal!
DOBROGEA. Prima ediție a Campionatului Național de canotaj pe mare, pentru juniori, seniori și masters, s-a desfășurat la finalul lui august, sub ochii celei considerate cea mai bună canotoare din istorie la nivel mondial, Elisabeta Lipă.
MOLDOVA. Printre performerii Campionatului European de la Ploiești s-a numărat și ieșeanul Nicholas Boncu. Sportivul în vârstă de 16 ani, legitimat la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Iași, a urcat pe treapta a treia a podiumului la categoria 48 kg.
OLTENIA. În conducerea CCJ a Universităţii Craiova se regăsește mai nou și Lorena Balaci, fiica „Marelui Blond“. Și nu a lăsat Capitala doar pentru a aduce un plus de imagine, ci să se implice în creșterea tinerilor talentaţi din curtea grupării alb-albastre.
SUPERLIGA. Fotbalul românesc a ajuns la un nivel îngrijorător și chiar dacă a pornit la drum în noul sezon european cu 4 echipe, niciuna nu s-a calificat în faza grupelor. Farul, CFR, FCSB și Sepsi au reprezentat Superliga și România în preliminariile cupelor europene.
DE VORBĂ CU MARIUS BARNA. În copilărie i-a plăcut fizica, visând să ia Premiul Nobel. În adolescență a vrut să devină inginer, absolvind Politehnica, la Timișoara. Acolo însă a descoperit și un cineclub care avea să-i decidă destinul de cineast lui Marius Theodor Barna.
PORTRET. La doar 16 ani, Luca Bărbulescu este om de bază la FC Augsburg U17, iar povestea lui este una de-a dreptul fascinantă. Tatăl lui a bătut la porțile nemților și cu perseverență a ajuns să semneze primul contract.