Sepsi, o echipă care până acum a cules îndreptățit o mulțime de laude, mai ales datorită participării sale internaționale, a fost o rușine în această rundă. Chiar penibilă, să nu ne ferim de cuvinte.
În asemenea meciuri, precum cel cu FCSB, arăți dacă te-ai maturizat ca să te poți gândi la mai mult decât a decora play-off-ul. Ori la această oră Sepsi nu o poate face. De asemenea, odată cu această înfrângere brutală, s-a dus toată acea poleială construită până în urmă cu două sezoane (în cel trecut a pierdut toate meciurile cu roș-albaștrii) că Sepsi ar fi un obstacol dificil pentru FCSB. Sincer, în locul lui Diószegi, după un asemenea meci, aș bate cu pumnul în masă și aș evalua mai bine unii dintre jucătorii din lot care dau constant rateuri, precum Niňaj sau Šafranko. Înfrângerea e cu atât mai rușinoasă, cu cât FCSB venea după un program încărcat, cu multe deplasări și în mod normal ar fi trebuit să fie mai obosită. Obosita meciului însă a fost Sepsi. FCSB este într-o formă bună, ce-i drept, dar are parte din plin și de stângăciile prezumtivelor candidate la titlu și totodată de arbitraje favorabile în momentele mai grele. Nu am uitat cel mai penibil penalty acordat în ultimii ani, cel dat de Colțescu cu FCV Farul, care se completează „armonios” cu cel al lui Bîrsan din meciul cu CFR Cluj. Victorii decise de arbitraje cu două dintre amintitele contracandidate care au o mare importanță în desprinderea sa actuală din clasament.
Și cum afirmam mai sus, și rezultatele contracandidatelor i se rostogolesc favorabil FCSB-ului. CFR Cluj, cea care era se situa cel mai aproape de ea, a pierdut, din nou, putem spune, în Giulești. Meciul de-acum dintre cele două foste feroviare s-a asemănat într-o destul de mare măsură cu ultima lor întâlnire de pe stadionul bucureștean. Atunci CFR a avut ceva mai mult ghinion. Acum diferența a fost făcută mai ales de felul în care a știut fiecare să-și materializeze situațiile mai bune pe care le-a avut în joc. CFR le-a ratat, a avut și ghinion cu acel ofsaid milimetric văzut de VAR la golul lui Juričić, anulându-l. S-ar putea ca acela să fi fost momentul psihologic al meciului din Giulești, căci apoi încet-încet echipa oaspete a început să cedeze. Se mai poate discuta și despre penalty-ul acordat Rapidului, care a fost o simulare ordinară a lui Bamgboye. Scăpată de prima repriză, echipa gazdă a avut o parte secundă foarte bună, prin care a reușit să se impună, știind să-și materializeze momentele bune din joc, cum afirmam mai sus. Din nou s-a aflat în prim-plan noua achiziție Rrahmani, ajuns, iată, la 6 goluri în 4 partide, amintind de alți străini din trecut care au marcat multe goluri de la primele lor apariții în Liga I, precum Younes la Petrolul, Morães la Gloria Bistrița, Koljić la CSU Craiova sau Gnohéré la Dinamo. Deja a anunțat că nu vrea să stea mult aici. Era de așteptat acest lucru. Însă nu nu se îmbete cu apă rece, căci prin campionatele în care visează el s-ajungă, nu va mai da de asemenea apărări visătoare ca aici. Revenind la meci, Petrila a jucat foarte bine împotriva fostei sale echipe, arătând încă o dată ce inspirată a fost mutarea sa la Rapid. Cam așa s-a scris istoria celei de-a 20-a victorii a Rapidului pe prima scenă în fața lui CFR Cluj.
FCV Farul a învins meritat pe Dinamo, mai reparând din ceea ce a stricat până acum. Așa cum a spus și antrenorul său-patron, Hagi, principalul obiectiv a rămas prinderea play-off-ului, pentru că este greu de crezut că mai poate ataca titlul după atâtea puncte pierdute. Cât despre Dinamo, aceasta își confirmă statutul de candidată la retrogradare, rezultatele sale începând să fie conforme cu jocul prestat.
În fine, într-a 10-a încercare, Oțelul a izbutit să obțină prima victorie. Una cât se poate de meritată, pe terenul lui FCU Craiova, o echipă inconstantă, care alternează rapid meciurile bune cu cele slabe. Este și normal, având în vedere joaca de-a antrenorul pe care a inițiat-o de când a intrat în fotbal finanțatorul Mititelu. Cât despre Dorinel Munteanu, acesta merită din nou un să fie lăudat pentru faptul de afi făcut să meargă o echipă cu buget redus.
FC Botoșani nu s-a putut bucura și ea de prima victorie, cu toate că n-a fost departe, fiind egalată de UTA în prelungirile partidei. Astfe, echipa din Moldova rămâne „lanternă roșie” dar și singura echipă fără victorie. Se arată a fi cel mai greu sezon pentru FC Botoșani în cele 11 sezoane petrecute de ea pe prima scenă. Nu sunt doar rezultatele slabe, ci și un joc modest etalat. Iar golul egalări izbutit de Cooper la Botoșani a salvat-o pe UTA de a trece ea pe ultimul loc. Oricum, nici echipa arădeană nu va avea viață ușoară.
Un meci interesant se anunța cel de la Ploiești, unde revenea în orașul natal antrenorul lui Hermannstadt, Măldărășanu, așteptându-se să nu fie primit cu fanfară și flori. Nu a câștigat, dar tot a plecat cu punct, după 0-0. Însă, din nefericire, acest meci a fost marcat de accidentarea horror a tânărului Dr. Iancu, după o intervenție inconștientă a lui Țicu, care s-ar putea să-i fi distrus cariera, într-un moment în care tocmai prinsese postul de titular în echipa sibiană.
Tot egal s-a terminat și meciul de la Cluj, dintre „U” și CSU, 1-1, meci în care ambele echipe au avut perioadele lor bune. Clujenii au egalat în final printr-un gol al fostului jucător al Craiovei, D. Nistor.
Gluma se îngroașă pentru FC Voluntari, ajunsă la 6 partide consecutive fără victorie, din care a adunat un singur punct. Aceste neareușite au adus-o foarte aproape de zona retrogradării. Înfrângerea a fost cu atât mai rău venită, cu cât a fost suferită în fața unei candidate la supraviețuire, CSMP Iași. Din nou, Nemec a ratat un penalty, unul care ar fi putut aduce măcar un punct echipei din Ilfov, foarte prețios în condițiile date.
Cifre
Jucători
Jocul 100: H. Moldovan (Rapid)
Jocul 50: R. Ispas (CSMP Iași)
Debut: Luca Mihai (CFR Cluj), Latouchent (Oțelul), Răducan (Petrolul), Fi. Ilie („U” Cluj)
Golul 80: Budescu (FCV Farul)
Golul 30: D. Olaru (FCSB)
Golul 20: Oct. Popescu (FCSB)
Golul 1: Iličić (FC Botoșani), Marchioni (CSMP Iași), Bodișteanu (Oțelul)
După acest meci, Seto (Petrolul) l-a depășit pe Júnior Maranhão (cel plecat de curând la Gaziantep) în ierarhia străinilor cu cele mai multe meciuri în Liga I, având 319 partide, situându-se acum pe locul 2, după Camora, ajuns la 372 de partide.
Arbitri
A 300-a linie: Vladimir Urzică (Piatra Neamț), care devine al 12-lea asistent din istorie cu 300 de partide la activ în Liga I
A 50-a linie: Romică Bîrdeș (Pitești)
Echipe
A fost a 20-a victorie a Rapidului în fața CFR Cluj în Liga I (petrecută într-a 43-a confruntare directă)