Liderul FCSB a pierdut în această etapă primele puncte pe teren propriu.
Surpriza etapei a venit de la ultimul meci programat, în care Universitatea Cluj a izbutit să blocheze liderul chiar pe terenul acestuia, să-i zicem așa, căci se știe că FCSB nu are un teren al ei. Se poate spune că echipa clujeană a marcat un gol cu cap și un altul cu capul și a plecat la final cu punct meritat. S-a văzut nu doar calitatea individuală a unor fotbaliști pe care îi are, ci și faptul că are antrenor spre deosebire de adversara sa. Sabău (în foto) se ocupă chiar de tactica și bunul mers al echipei, nu să salveze aparențele și să facă eschive la întrebările presei. Ciudat și primul 11 al roș-albaștrilor, care au reluat ideea deloc fericită de a juca fără vârf, chiar dacă au unul dintre cei mai competitivi atacanți de careu în persoana lui Compagno. Oricum, rezultatul final face și o dreptate de ierarhie, căci FCSB, chiar dacă este una dintre cele mai bune formații din actuala Ligă I, nu arată chiar a echipă care să se detașeze atât de mult în frunte, iar Universitatea merita un loc mai sus. Dacă ar reuși să-și păstreze constanța, „șepcile roșii” ar juca un rol mai important în clasament.
CFR Cluj a obținut o victorie mai ușoară decât se aștepta, în fața unei alte echipe care se joacă de-a antrenorul, FCU Craiova. Oamenii lui Mandorlini au forțat doar cât a trebuit pentru a marca două goluri care să le asigure siguranța și în cele din urmă liniștea obținerii celor trei puncte. FCU a plimbat mult și fără rost mingea, arătând a echipă dezorientată sau mai degrabă ca acele prime computere care jucau șah cu omul și aveau mai degrabă în vedere de a-i lua cât mai multe piese decât să încerce să-i dea mat.
Un meci interesant și foarte disputat a fost cel de la Sibiu, unde Hermannstadt și-a jucat până la capăt șansa, Măldărășanu uitând de trecutul lui alb-vișiniu. În partidă au avut loc numeroase faze de arbitraj dificile, la care indiferent ce decizii lua conducătorul jocului, ar fi apărut discuții pro și contra. Una dintre ele a fost chiar la golul rapidist care a deschis scorul. Rezultatul final 1-1 a fost echitabil, iar echipa sibiană arată că se poate bate pentru play-off.
Iată că după ce victoria refuza să se lipească de ea, Oțelul a ajuns la a doua consecutivă, care nu numai că o trece pe bilanț pozitiv, dar o și urcă în clasament, răsplătind munca și inspirația lui Dorinel Munteanu și a jucătorilor săi. Despre Dinamo, ce am mai scris și în trecut, având în vedere contextul în care se zbate dincolo de spațiul sportiv, este cât se poate logic ceea ce i se întâmplă, aflându-se spre coada clasamentului.
Descătușare pentru CSU Craiova cu o victorie la scor însă în fața celei mai slabe adversare a momentului, FC Botoșani, o lanternă roșie meritată. Prea multe nu ar mai fi de spus despre acest meci dezechilibrat. M-am plictisit să mă tot mir de halul în care a ajuns FC Botoșani. Totodată, alb-albaștrii nu ar trebui să se îmbete cu apă rece tocmai din acest motiv.
Victorie muncită și meritată a FCV Farul cu Sepsi, într-o reeditare și totodată o revanșă a finalei Supercupei. Meci frumos, alert, între câștigătoarele trofeelor sezonului trecut. Iar Sepsi iată că ajunge la a 3-a înfrângere consecutivă.
Au fost și două partide încheiate cu scoruri albe, însă diferite ca aspect. UTA – Voluntari a fost mai disputat cu mai multe și mai clare ocazii de a marca, față de CSMP Iași – Petrolul, un joc greu de privit, plictisitor și anost, cel mai urât din această etapă.
Cifre
Jucători
Meciul 200: Neluț Roșu (Dinamo), Vătăjelu („U” Cluj)
Debut: Dr.Al. Irimia (Dinamo), J. Cissé (Oțelul), Božičković (FC Voluntari)
Golul 20: Găman (Hermannstadt)
Golul 1: Danciu (CSU Craiova)
Antrenori
Înfrângerea 50: Dan Alexa (FC Botoșani)