Numărul 81 al Revistei 100% Sport România, 133 dacă punem și IlfovSport, pentru că suntem aceeași echipă, din același proiect editorial, a apărut miercuri, 11 octombrie, și se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. Revista poate fi găsită și în format pdf, pentru cei care au trecut deja la obișnuința cititului presei în mediul online.
Cu toate că are tradiție și o istorie bogată, voleiul românesc intrase într-un con de umbră în ultimele două decenii. Cel puțin din punctul de vedere al echipelor reprezentative. Și iată că după o așteptare destul de lungă s-a produs un reviriment. Mai întâi, naționala fetelor a ajuns în optimile de finală ale Campionatului European. Iar apoi, la scurt timp, aceea a băieților a jucat în sferturile de finală ale aceleiași competiții, tot la seniori. Și de fiecare dată n-a fost un simplu act de prezență, ci o dovadă că românii știu să joace volei. Și încă o fac foarte bine. Și o pot face chiar și mai bine dacă ne gândim că ambele naționale au în componență elemente tinere. Ceea ce înseamnă că mai este loc de progres chiar în viitorul apropiat.
Firește că aceste performanțe n-au apărut întâmplător. Iar antrenorul băieților, Sergiu Stancu, a subliniat că arată că s-a lucrat bine la cluburi. În timp ce președintele FRV, Adin Cojocaru, a amintit că în voleiul nostru se aplică de ceva timp regula „celor doi jucători români prezenți în permanență pe teren”. O regulă contestată în unele jocuri de echipă (în handbal, de pildă), dar care, iată, a dat roade în sportul la fileul înalt.
Ce mai putem citi în noul 100% Sport
RUGBY. România n-a rezistat în fața super-echipelor Irlandei, Africii de Sud și Scoției la Cupa Mondială din Franța, însă a făcut o figură frumoasă cu Tonga, chiar dacă a pierdut.
BRAȘOV. Marian Ivan și Mugurel Buga dezvoltă o afacere inedită la Brașov. Foștii atacanți ai FC Brașov oferă cursuri de perfecționare pentru tinerii jucători de la toate cluburile sportive din oraș.
DOBROGEA. Pentru prima oară în istorie, România a figurat pe harta celei mai tari competiții de baschet 3×3 din lume, FIBA 3×3 World Tour.
MOLDOVA. La doar 9 ani, șahista ieșeană Maria Anistoroaei a devenit campioană europeană, la Mamaia, cu 7,5 puncte din 9 posibile. Sportiva, cu dublă legitimare CS Politehnica Iași – CSM Iași 2020, practică șahul de doar doi ani.
OLTENIA. Atletismul craiovean are cu ce se lăuda de ceva vreme, având câţiva tineri promiţători. Un nou exemplu este oferit de Constantin Deaconescu, un tânăr de 17 ani care tocmai a devenit campion naţional la alergare montană.
DE VORBĂ CU MIHAI BISERICANU. Prezență tonică, Mihai Bisericanu este un actor talentat, dar și muzician, având o pregătire specială (și) în acest sens. De altfel, le îmbină armonios pe cele două în multe din spectacolele sale. Nici sportul nu-i este străin, dar ca și alții, a trebuit la un moment dat să aleagă. Și nu a greșit.
PORTRET. La vârsta de 10 ani, Ștefania Uță și-a început cariera în atletism pur întâmplător. Antrenoarea Alina Enescu a văzut potențialul și a dus-o până în punctul de a bate recordul național deținut de către legendara Ionela Târlea.
Comments 2