DAWA, LA CÂȚIVA METRI ȘI LA 16 ETAPE DE ȚICU
Faultul lui Valentin Țicu asupra lui Dragoș Iancu, la 24 septembrie, a avut pe același stadion, Ilie Oană din Ploiești, în aproximativ aceeași zonă a terenului, ca și cel comis de Dawa asupra lui Sergiu Hanca în seara de 28 octombrie. Doar vreo 10-15 metri despart ca localizare cele două incidente.
La trei zile, a jucat din nou
În vizinunea instanțelor sportive, chiar dacă sunt apropiate geografic, cele două evenimente diferă radical. Țicu a fost suspendat 16 etape pentru ceea ce a făcut, în timp ce Dawa n-a pățit nimic și, după ce la meciul cu Petrolul Gigi Becali l-a scos din teren ca să nu i-l dea arbitrul afară, la 72 de ore distanță zglobiul Joyskim a bifat toate minutele în meciul de Cupă al echipei sale, la Galați.
Asemănări și deosebiri
Se va spune că sunt și niște diferențe între ceșe două cazuri. Pe Dragoș Iancu l-a luat Albulanța de pe teren și l-a dus la spital, Sergiu Hanca putea totuși să meargă, sprijinit în cârje, fără a pune însă în pământ piciorul pe care i l-a betegit Dawa. Și ni se va atrage atenția asupra încă unei diferențe: Țicu a fost eliminat pe loc, în timp ce Dawa a primit doar galben, și acela la insistența arbitrului de tușă, care agita fanionul. Dacă ar fi fost după centralul Radu Petrescu, la acea intrare penală nu s-ar fi dat nici fault.
Stă până la primăvară
Au trecut mai multe zile de la acele întâmplări, Dawa joacă netulburat, iar Hanca face RMN-uri și află că trebuie să se opereze la gleznă și să lipsească vreo patru luni, ceea ce înseamnă că va reveni pe teren cam de Mărțișor, dacă totul decurge așa cum trebuie. Dar la 32 de ani, vârstă pe care Hanca o va împlini în primăvara viitoare, în preajma preconizatei sale reintrări, n-ai de unde să știi că organismul se mai poate reface așa ca la 20 de ani.
N-ai cartonaș roșu, nu judeci!
Dar pentru intransigenta Comisie care a judecat cazul Țicu, nu există și cazul Hanca. Nimeni nu judecă în funcție de niște imagini, de niște sezații, de niște declarații. Pentru ca un caz să fie de competența Comisiei, trebuie să existe un cartonaș roșu și un raport de joc în care să se fi scris pentru ce a fost acordată acea eliminare. N-ai cartonaș și n-ai raport, n-ai caz. E ca și cum, în romanele polițiste, s-ar ancheta o crimă fără cadavru!
Despre autosesizare, nici vorbă. De ce să se lege domnii de la Comisie la cap dacă nu-i doare?