Ar trebui să ne cutremurăm de indignare citind aceste dezvăluiri senzaționale: în cantonamentul din vara lui 2015 pe care FCSB l-a efectuat în Austria, s-a băut de s-a rupt!!! Nu mai puțin 62 de sticle de vin și 114 beri! Surse demne de încredere dezvăluie la adăpostul anonimatului veritabilele orgii bahice din Alpi. Există și documente, pentru că jurnalismul de investigație nu se poate fără așa ceva. Chitanțe scrise cu pixul, îngălbenite de timp. Un fel de arheologie care scoate la iveală o întreagă cultură Cucuteni a bețivilor.
Niște drojdieri, domnule!
Lovitura mediatică e năcucitoare, chiar dacă vine la aproape un deceniu distanță de la evenimente. Rolul presei în fond ăsta e, să scoată la iveală viciul, nelegiuirea. Derapajul! Da, DE-RA-PA-JUL, domnilor!!! Cuvântul care ilustrează cel mai elocvent gheața (alunecoasă, firește) de sub tălpile noastre, ispita de a cădea mereu în păcat. Abia acum ne dăm seama că rezultatele de atunci sunt perfect explicabile: de-aia i-a bătut Rosenborg pe băieții antrenați de Mirel Rădoi, pentru că aceștia, de fapt, erau niște drojdieri, niște trosnitori, niște bețivi, niște alcoolici și probabil că mai există și alte sinonime. Păi cum să fie altfel când ei au uscat fundurile a 62 de sticle de vin și a 114 sticle de bere? Ultimele, atât la 0,33, cât și la 0,5, după cum rezultă din minuțioasa investigație jurnalistică.
Sub o bere de om
Așadar 62 de ”baterii” și 114 ”beroaște”. Păi să facem un pic de studiu de caz. Acuratețea anchetei spune că s-a stat 12 zile în cantonament și s-au jucat patru meciuri amicale. Să ne referim pentru început la beri. Înseamnă că după fiecare partidă s-au dat pe gâtlejurui, în medie, câte 28,5 beri. Dacă admitem că în lot erau cam 25 de jucători, plus antrenorii, masorii, magazionerii, șoferul de la autocar (aoleu, o fi băut și ăsta?, dar legea austriacă îngăduie totuși o bere mică!), înseamnă că nu s-a ajuns nici măcar, în medie, la o sticlă de om.
Ce de vin!
Să trecem acum la produsul de podgorie. 62 de sticle în 12 zile înseamnă cam 5 baterii pe zi. Nu dai vin jucătorilor în fiecare seară, dar la trei zile odată tot le dai. Cam patru inși la o sticlă, înseamnă, vorbind de peste 30 de persoane, cam 8 sticle pe seară, înmulțit cu vreo cinci ”ședințe” de tratament, înseamnă cam 40 de baterii. Restul de vreo 4 navete de vin le-or fi mătrășit masorii, le-or mai fi luat prin camere, se mai întâmplă. Așadar, cam cât a fost de alcoolică delegația roș-albastră de sub piscurile Alpilor, din 2015?
Cusururile presei
Se trag câteva concluzii. Prima, că s-a creat generația globalist milenaristă ”alcohool-free”. Fiecare, după cum găsește cu cale. Dar, dacă matale o ții pe fresh-uri și pe apă alcalină, asta nu înseamnă că unul care după meci bea o bere, de sete, iar seara, un pahar cu vin, e neapărat trosnitor. Următoarea, că a crescut numărul echipelor la care alcoolul e interzis cu desăvârșire, niciun strop, pentru că așa au stabilit specialiștii că trebuie. În fine, ultima, că presa contemporană, printre mai multe racile, are două cusururi. Fie nu înțelege ce investighează, fie înțelege, dar are reflexul de a transforma ceva ce n-a fost în ceva care ar fi putut să fie! Să curgă apa plată, să crească audiența!
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.