Se poate spune că această a 29-a rundă a fost etapa mărțișorului, fiind între cele două date importante pentru sexul frumos, 1 și 8 martie.
Aceasta i-a zâmbit lui FCSB, ca și când nu avea un avans destul de consistent în fruntea clasamentului, acum, în timp ce ea a învins, ca de obicei meschin, la limită, dar a învins, toate celelalte echipe situate pe loc de play-off, cu excepția, Universității Cluj, au remizat (chiar între ele), Rapid, CFR Cluj, CSU Craiova și FCV Farul.
Opinie Răzvan Toma | Etapa 29 din Superliga – FCSB și blocajul de mărțișor al urmăritoarelor
Așa că acum, gruparea roș-albastră s-a depărtat la 12, 14, 18, respectiv 22 de puncte! Și dacă va pierde derby-ul cu Rapid, în ultima etapă a sezonului regular, rămân posibilități mici ca FCSB să mai piardă prima poziție. Va avea un avans de 4 spre 5 puncte, ca să spunem așa, după imbecila înjumătățire de puncte.
La prima vedere, nu arată a fi un avans copleșitor pentru prima urmăritoare, Rapid. Ai zice că nu ar fi imposibil să fie recuperat un asemenea ecart. Numai că din cele constatate în realitatea existentă, este greu de crezut că se va întâmpla așa ceva.
Meschin dar eficient
Fără Olaru, suspendat, FCSB a jucat, ca de obicei, cum afirmam și mai înainte, meschin și acum cu Petrolul. A căutat golul izbăvitor fără să se strofoace prea mult. A avut două mari ocazii în prima parte și acelea în prelungiri, mingea șutată de Coman din lovitură liberă de la 25 de metri a fost respinsă de sub transversală de Zima, iar din cornerul rezultat Alhassan a trimis din 2-3 m în transversală. Intrat la pauză în locul lui Miculescu, Luis Phelipe a contribuit la unicul gol, deviind în piciorul lui Țicu, care și-a trimis mingea în propria poartă.
Au fost unele discuții că golul ar fi trebuit anulat pentru un fault al lui Radaslavescu la Bratu, la o fază anterioară respectivei acțiuni. Același Radaslavescu a ratat golul doi, după o pasă a lui Coman (cel care a dat și centrarea la singura reușită a meciului).
Radaslavescu n-a marcat, dar s-a accidentat destul de tare la respectiva fază, fiind nevoit să fie înlocuit de Pandele. Petrolul a fost foarte timidă, temătoare, invers proportional față de dorințele propriilor suporteri, răniți încă după eșecul cu CSU Craiova, acasă.
A ieșit la joc abia după minutul 80, când FCSB s-a apărat cu ferocitate, iar prahovenii au pus presiune, însă fără ocazii mari, ci doar cu șuturi de la distanță. Nu înțeleg însă nervozitatea pe care o tot arată în ultima vreme jucătorii liderului, având în vedere că totul le merge perfect. Olaru a fost eliminat pentru un fault dur în meciul cu Botoșani, Coman l-a luat de gât pe Celea în aceeași partidă, iar Radunović l-a busculat acum pe Ișfan.
Rapid se poate plânge de Marian VAR-bu
În alte condiții, egalul din Bănie ar fi fost considerat un rezultat chiar mulțumitor pentru Rapid. Acum însă nu se poate spune așa ceva, căci lasă Rapidul la 12 puncte de FCSB, înaintea întâlnirii directe din ultima etapă. Giuleștenii au reclamat două penalty-uri, unul în prima repriză, la Krasniqi, al doilea în partea a doua, la Oaidă, ambele refuzate de arbitrul Marian Barbu și la ambele fără intervenția VAR-ului.
Reluările au demonstrat că oaspeții au fost dezavantajați în ambele situații. Craiovenii au reclamat nasul spart al lui Baiaram din prima repriză după ce s-a ciocnit de un adversar. După cum a spus Rotaru, acesta spera să bată Rapidul, iar Rapid să bată FCSB în ultima etapă a sezonului regular, spre a se putea apropia CSU de prima poziție. Vise deșarte.
Au revenit așazișii pedepsiți Albu și Borza, primul chiar intrând pe teren. Decât să faci un asemenea simulacru de pedeapsă, tu conducere a clubului, mai bine nu mai pomeneai nimic de suspendare. Te limitai la acele amenzi și gata. Așa, ai demonetizat ideea de suspendare.
Căpitanul Săpunaru a fost doar pe bancă, fiind răcit în săptămâna premergătoare confruntării din Bănie. El va reveni pe teren contra FCSB.
FCV Farul tremură pentru play-off
După înfrângerea cu „U” Cluj, Gheorghe Hagi a făcut câteva schimbări în primul „11”. Grameni și Budescu au început pe banca de rezerve, iar echipa s-a mișcat destul de bine fără ei. Campioana en-titre a controlat în mare parte întâlnirea, apropiindu-se de mai multe ori periculos de poarta lui Sava. De partea cealaltă, oaspeții nu au avut suficientă claritate în acțiunile ofensive.
Prețiosul Deac, principalul pasator din acest an, a fost suspendat, iar Tahtsidēs a făcut încă un meci slab, fiind înlocuit. Fundașul central Ajeti a fost cel mai periculos om al oaspeților, marcând un gol frumos, prin care echipa sa a evitat înfrângerea. Cea mai controversată fază a jocului s-a consemnat în min. 65, când gazdele au deschis scorul.
Faza finalizată de Deaconu a pornit de la o recuperare a lui Mihai Popescu. Clujenii au protestat, considerând că Popescu l-ar fi faultat pe Fică, însă nici centralul și nici arbitrii din cabina VAR nu au văzut nimic neregulamentar. După acest egal, FCV Farul tremură pentru locul său în play-off, deplasându-se în ultimul meci la disperata FC Botoșani. Iar o înfrângere, coroborată cu o victorie a două dintre primele patru echipe din spatele ei…
„U” Cluj rămâne la mâna ei
Amintita FC Botoșani aștepta mult de la confruntarea de pe „Cluj Arena”, în contextul în care evoluase bine în ultima perioadă, iar „Șepcile roșii” marcaseră un singur gol în ultimele trei runde. Au reușit să marcheze și acum tot un gol, dar de această dată unul de trei puncte.
O victorie mică în ceea ce privește scorul, mare însă în lupta pentru un loc în play-off, alb-negrii fiind la mâna lor, înaintea ultimei etape. Dacă vor câștiga la Voluntari, vor fi în play-off. Reușita i-a aparținut utilului Daniel Popa, care peste șapte minute a mai marcat un gol, care nu a fost validat, din cauza unui fault în atac.
Oaspeții au avut o posesie ceva mai bună (de 51%) și mai multe șuturi decât adversarii și la poartă, și pe poartă. Dar toate acestea nu contează când lipsește golul. Logic, nea Valer e supărat după acest nou eșec, căci simte tot mai aproape viforul eșalonului secund.
Dinamo putea fi pe locul 14
Dinamo se poate considera nemulțumită că nu a plecat cu toate punctele de la Iași dacă ținem seama de cele patru mari ocazii irosite, dintre care trei ale lui Hakim Abdallah, care a ratat din poziții de singur cu portarul advers! Ce mari ar fi fost trei puncte pentru echipa buureșteană!
Totuși cu acest unic punct, alb-roșii au ajuns la doar o lungime de FC Voluntari, iar lui Željko Kopić i s-a propus prelungirea contractului. CSMP Iași a fost palidă, o cu totul altă echipă față de cea care a jucat cu Rapid sau care mai jucase cu Dinamo în eșalonul secund anul trecut sau chiar în turul sezonului regular (când a fost tot 0-0). Acum, i-au lipsit ocaziile clare.
Totuși bilanțul realizat în ultimele trei etape, disputate pe parcursul a 10 zile, obținând 5 puncte, nu este chiar rău. Leo Grozavu, suspendat, nu a fost pe bancă. O fi contat și asta, dar și ieșirea la pauză a mijlocașului Marchioni, din cauza unei accidentări, echipa ieșeană arătând debusolată în partea a doua.
Goluri multe și UTA speră
La Arad a fost poate cel mai spectaculos meci al etapei, cu 5 goluri. În general, pe unde joacă FCU Craiova se marchează mult, iar acum nu s-a făcut excepție. Fanii au fost ținuți „în priză” pe toată durata partidei.
Mircea Rednic beneficiază de câțiva fotbaliști în formă, în frunte Micovschi, care tot marchează de când a venit împrumut de la Rapid. De asemenea, Rednic și-a arătat încă o dată inspirația, prin introducerea după pauză a kenyanului Johana, cel care a obținut penalty-ul din care slovacul Fábry a înscris pentru victorie.
Inițial, arbitrul Radu Petrescu dictase lovitură liberă din marginea careului, dar VAR a reparat greșeala. La FCU Craiova se observă vânzoleala de pe banca tehnică, acum cu un interimar, Valentin David.
Apropo, Guiness Book-ul trebuie să-și deschidă din nou pagina, căci Nicolo Napoli a revenit pentru a 10-a oară!!!
Dacă de la mijloc în sus, se mișcă bine, defensiva a fost din nou jalnică. Au tot fost schimbați fundașii centrali în ultima vreme, acum au fost Lekiatas și Kvakić (cel care a comis penalty-ul), față de etapa trecută, Lekiatas și Lacroix.
Arădenii însă au meritat victoria și rămân cu șanse importante pentru calificarea în play-off, o performanță greu de anticipat după seria de rezultate slabe din prima parte a sezonului, când la un moment dat au obținut numai două victorii în primele 13 etape.
Pragmatica Hermannstadt
Ianis Stoica a marcat primele sale goluri pentru sibieni. Hermannstadt a fost pragmatică, iar Oțelul a „măcinat” în gol. Oaspeții au expediat 16 șuturi, față de cele 9 ale gazdelor, dar numai unul dintre ele a fost pe poartă, în timp ce elevii lui Marius Măldărășanu au tras de șapte ori pe poarta apărată de Pap.
După ce Oțelul a deschis scorul, Hermannstadt a întors rezultatul chiar înainte de pauză, dintr-un penalty acordat după intervenția VAR (Cissé îl faultase pe Paraschiv la limita careului).
Cu puțin timp înainte, sibienii irosiseră o lovitură liberă indirectă din interiorul careului. Astfel, oamenii lui Măldărășanu vor lupta pentru calificarea în play-off în ultima rundă a sezonului regulat, având însă o sarcină foarte grea, jucând în Gruia.
Șocul Dică de la FC Voluntari
O victorie cu 4-0 n-ar trebui să ridice semne de întrebare, cum ar fi în cazul Sepsi – Voluntari. Dar golul de 1-0 al gazdelor a fost marcat dintr-un penalty eronat, C. Matei împiedicându-se singur, cu nefericitul Carnat, care și așa avea destule păcate. De asemenea, oaspeții au ratat două mari ocazii de egalare, ambele prin Nemec. În repriza a doua însă a urmat un festival al covăsnenilor, cu goluri senzaționale marcate de K. Varga (șut de la peste 25 de metri) și Matei (șut sub transversală de la marginea careului mare).
Oamenii lui Bernd Storck au tras 21 de șuturi spre poarta adversă, față de numai 8 ale oaspeților (9-2 pe poartă), iar raportul marilor ocazii a fost 5-1. Sepsi rămâne astfel în cursa pentru play-off, dar pentru a ajunge acolo trebuie să câștige la Petrolul, iar una dintre FCV Farul și „U” Cluj să se încurce.
La FC Voluntari, situația s-a înrăutățit tot mai mult, a rămas fără victorie de pe 9 decembrie 2023, acel neașteptat 2-1 din Giulești, și mai are doar un singur punct peste Dinamo, echipa de pe primul loc al retrogradării directe. Se poate spune că Dică a adus șocul invers la echipă. N-a fost șocul la echipă, ci șocul Dică.
Un fapt foarte interesant și extrem de rar, în etapa viitoare, cu „U” Cluj, FC Voluntari va înregistra oricum un număr rotund, având la zi în clasamentul all-time: 99 victorii, 99 de egaluri și 149 de înfrângeri!
Cifrele etapei 29
Jucători
Meciul 150. M. Ștefănescu (Sepsi), Val. Gheorghe („U” Cluj), Screciu (CSU Craiova)
Debut: Gligor (FC Botoșani), Vulturar (UTA)
Golul 1: Hromada (Rapid), K. Varga (Sepsi), João Pedro (UTA)
Antrenori
Debut și prima înfrângere: Valentin David (FCU Craiova)
Arbitri
A 150-a linie în primul eșalon: Adrian Popescu (Craiova)
Echipe
Prima victorie a lui Sepsi pe teren propriu cu FC Voluntari (într-al 9-lea meci în calitate de gazdă)
„U” Cluj și UTA rămân neînvinse acasă cu FC Botoșani și respectiv, FCU Craiova, și după a 4-a confruntare (câte 3 victorii și câte 1 egal)
Primul egal cu Rapid pe teren propriu pentru CSU Craiova (într-al 5-lea joc la Craiova)
Cifrele etapei 28
Jucători
Meciul 200 în Liga I: Radunović (FCSB), devine al 11-alea jucător străin care atinge acest număr
Meciul 100: Rz. Trif (UTA)
Debut: Kukić (FC Botoșani), Bădescu (Rapid)
Golul 30: Marković (CSU Craiova)
Golul 10: Rrahmani (Rapid)
Golul 1: Bădescu (Rapid)
Antrenori
Meciul 250 în Liga I: Dorinel Munteanu (Oțelul)
Arbitri
A 350-a linie în Liga I: Ovidiu Artene (Vaslui)
A 100-a linie: Ferencz Tunyogi (Zalău)
pzztoc
[url=http://tadalafilstd.com/]purchase tadalafil online[/url]
[url=http://lisinoprill.com/]buy lisinopril 10 mg uk[/url]
darknet sites [url=https://mydarkmarket.com/ ]deep web search [/url] tor darknet
darknet search engine [url=https://mydarknetmarketlinks.com/ ]dark web market links [/url] darknet drugs
dark web market links [url=https://mydarknetmarketlinks.com/ ]tor market [/url] darknet markets 2024