La câte și mai câte, dar toate ale fotbalului. Celelalte sporturi nu se prea văd…
O semifinală europeană
Citim, destul de jos în ordinea importanței, că la Cluj biletele la meciul de baschet U BT – London Lions s-au dat ca pâinea caldă.
Pentru disputa din 13 martie, capacitatea sălii din orașul transilvan, 10.000 de locuri, a fost deja epuizată și mai sunt câteva mii de cereri neonorate.
De unde acest interes, acest aflux de public? Probabil că și de la nivelul la care au ajuns clujenii aruncători la coș.
E semifinala Eurocup! Iar ca să ajungă aici, U BT a învins pe Turk Telecom și pe Gran Canaria, deținătoarea trofeului.
Adică baschetul din România a fost, prin intermediul lui U BT, peste cel din Turcia sau din Spania, țări la nivelul cărora nu ne-am ridicat niciodată.
Asta în condițiile în care naționala de baschet masculin a României a fost învinsă recent de Luxemburg, ceea ce a provocat un veritabil val de indignare.
Concurs de popularitate
Oare dacă pe o stradă din Cluj se plimbă Adi Mutu, antrenorul CFR-ului, împreună cu Mihai Silvășan, antrenorul de la baschet, cui i se cer mai multe selfie-uri?
S-ar putea să avem surprize și baschetbalistul să fie aproape la fel de solicitat ca și fostul mare fotbalist. Percepția în Cluj pare să fie alta decât restul țării. În orașul ardelean se pare că nu totul începe și se termină cu fotbalul.
Medii de spectatori modeste
Se termină sezonul regulat al primei ligi de fotbal și se pot face comparații pe tema nivelul de audiență. U Cluj e pe locul 4 în topul spectatorilor, cu o medie de 8467 privitori din tribune per meci (lider e FCSB, vin apoi Rapid și CSU Craiova).
Dar stadionul lui ”U” (de fapt al Municipalității) are 30 de mii de locuri, iar opt mii de oameni dau senzația de arenă golașă. În aceeași ierarhie, CFR ocupă locul 8, cu o medie de 6761 de spectatori.
E foarte puțin pentru o echipă care în ultimii 6 ani a câștigat 5 titluri naționale la rând, iar în ultimii 15 ani a fost, în total, de 8 ori campioana României.
Lipsește acea punte
Cu toate aceste performanțe incontestabile, CFR n-a reușit să atragă și apoi să fidelizeze. Sigur, la meciurile mari, cum au fost cele cu Chelsea, Roma, Bayern, Sevilla sau Celtic arena din Gruia s-a umplut cu vârf. La fel se întâmplă și la derby-urile cu FCSB.
Dar la majoritatea disputelor de campionat sunt doar 3-4 mii de privitori. Nu se creează acea punte sufletească între echipă și public.
Iar baschetul reușește mai mult decât cel mai bun club de fotbal din România ultimelelor două decenii.
[url=https://prednisoneo.online/]prednisone 10 mg daily[/url]
[url=https://azithromycinmds.online/]azithromycin how to get[/url]
[url=https://happyfamilymedicalstore.online/]best australian online pharmacy[/url]
[url=http://olisinopril.com/]cost for 2 mg lisinopril[/url]