Dacă exista ceva echilibrat în fotbalul românesc acelea erau derby-urile dintre FCSB și Dinamo, doar că de câțiva ani vorbim despre o diferență uriașă. Dinamo dă impresia că a dezvoltat o formă de angoasă în fața marelui rival, unde doar suporterii se consideră cu mult peste orice altă suflare din Liga I.
Greșelile lui Kopic
Sunt meciuri în care Kopic le dă o libertate jucătorilor de creație, gen Politic sau Cîrjan, dar când simte croatul că are adversari puternici, cei doi devin niște jucători care trebuie să respect îndeaproape tot ce înseamnă joc defensiv, iar Dinamo devine o echipă care se apără. Așa a fost și aseară, când Dinamo și-a creat o singură fază mai importantă de a marca, apoi a devenit sacul de box al FCSB-ului. Schimbările pe care le face Kopic sunt la fel de neinspirate, deși a fost lăudat în dese rânduri, simt că îi lipsește ceva, o comunicare cu staff-ul său ori e foarte încăpățânat că nu vede niște lucruri clare. Patriche e devotat, dar nu mai poate, e depășit la orice fază, când prinzi unul precum Băluță, care zboară printre adversari, apărarea devine o glumă, iar Sivis nu știe nici el pe ce post joacă. Boateng, la fel, jucător ieftin, joacă ieftin. Și cât de păcat pentru suporterii care au ținut clubul în viață.
Glume de la o știucă
Nu doar că Dinamo s-a făcut de râs în repriza a doua, dar la pauză, la 0-0, crainicul stadionului a făcut o glumă de Liga a IV-a, de fotbal județean, la un șpriț cu prietenii, că Gigi Becali l-a schimbat pe Baeten cu Tavi Popescu. Și nu a ieșit în evidență în fața fanilor, că suntem, totuși, în 2024, iar crainicul a intrat repede la apă, mai ales după ce l-a prins zdravăn Nicolescu în lansetă. Știuca este un pește răpitor, caracterizat prin lăcomie, “rechinul” apelor dulci, care atacă nu numai peștii ci și păsările și mamiferele acvatice și se ia la bătaie și cu vidra, atunci când se simte în pericol. Maturitatea sexuală o atinge la vârsta de 3-4 ani. Depune icre pe vegetație, în februarie-martie, când temperatura apei atinge 8—10°. Are valoare economică ridicată, atât peștele, cât și icrele, mai ales icrele. Carnea este destul de gustoasă, deși cam slabă și cu multe oase și se consumă sărată și sub formă de conserve (marinată în sos de roșii). Se poate reproduce și artificial. Dar nu înțeleg ce caută pe stadion, ca și capul de porc aruncat spre Figo, acum mulți ani.