În România, sistemul electoral este unul proporțional, membrii viitorului Parlament al țării urmând a fi aleși dintre toate partidele ce au trecut de pragul electoral de 5% din votul la nivel național ori minimum 20% dintre voturile din patru circumscripții.
Opinie Daniel Nazare | Sportul pătrunde în Parlament! Semne bune sau doar promisiuni?
În România, norma de reprezentare pentru alegerile la Camera Deputaților este de un deputat la 73.000 de locuitori, în timp ce norma de reprezentare pentru viitorii membri ai Senatului este de un senator la 168.000 de locuitori.
Dar vor putea ajuta sportul? Pentru că, de pe margine, când erau la ANS ori FRF clamau tot felul de probleme întâmpinate.
Pensiile, situația economică, războiul cu Ucraina, LGBT-ul ori cererile Diasporei sunt prioritare. Nu sportul va domina agenda.
Dar măcar să vedem că acești doi oameni se bat pentru rezolvarea problemelor din sport.
Are orice copil șansa de a face sport în România? Federațiile funcționează legal? Sunt doar două întrebări care apasă lumea sportului.
Politicieni de tip nou sau nu?
Sportul juvenil este la cel mai jos nivel din 1989 încoace, ceea ce nu mai generează sport de masă. Dacă nu avem sport de masă nu mai avem campioni și lista poate continua.
Vă promit că, peste 4 ani, voi fi tot aici și voi calcula cât au făcut cei doi pentru sport. Cu puncte obținute, ratate ori cu acidul unei reacții dure dacă, probabil, comoditatea și-a făcut loc în rândul celor doi.
Dacă au performat în apă sau pe gazon, nu înseamnă că e suficient. Au datoria să arate și aici că sunt campioni.
Altfel vor îngroșa rândul politicienilor care n-au făcut nimic dar se laudă că au trecut prin Parlamentul României. Sper să nu am dreptate.