Descriere
NUMĂRUL 99 (151) ESTE LA CHIOȘCURILE DE ZIARE! Andrei Rareș Toader este Hercule de România
Numărul 99 al Revistei 100% Sport România, 151 dacă punem și IlfovSport, pentru că suntem aceeași echipă, din același proiect editorial, a apărut astăzi, luni, 14 aprilie, și se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio si Xpress din București și din țară. Revista poate fi găsită și în format pdf, pentru cei care au trecut deja la obișnuința cititului presei în mediul online.
Putem spune că am fost inspirați să o alegem pe coperta numărului din martie pe Constantina Diță, întrucât, vineri, 11 aprilie, legenda atletismului a fost aleasă în funcția de președinte. Și să nu uităm că am ajuns la numărul 99 al 100% Sport, deci urmează cifra secolului, luna următoare. Numărul de aprilie vine înaintea sărbătorilor pascale, tot cu atletism, cu un campion european pe copertă, Andrei Rareș Toader. Aruncătorul de greutatea scris o pagină de istorie pentru România, aducând primul aur la cmpetițiile continentale de atletism în sală, la Apeldoorn, Olanda. Victoria sa a adus aminte de remarcabila reușită a lui Carol Corbu, campion european la triplusalt, care câștiga aurul în 1973, tot pe sol olandez, la Rotterdam.
Legitimat la CS Dinamo București, acolo unde este pregătit de fosta mare campioană Nicoleta Grasu, aruncătorul de greutate a izbutit să doboare recordul național al probei, unul care îi aparținea de altfel. Iar reușita lui, de 21,27 metri, i-a permis să cucerească și titlul continental în sală. Triumful atletului originar din Râmnicu Vâlcea a fost dublat de medalia de argint pe care Diana Ana Maria Ion a cucerit-o în proba de triplusalt. Cu 14,31 metri, sportiva legitimată la CSM București a bifat cea mai importantă performanță a carierei. S-a depășit astfel și bilanțul înregistrat de țara noastră la precedenta ediție a Campionatului European de atletism indoor. Povestea lui Andrei Rareș Toader o găsiți în paginile 100% Sport, intervievat de colegul nostru, Marian Burlacu.
Ce mai puteți citi în noul 100% Sport
Lecția de Sport. Curios sau nu, cel mai mare stadion al României a fost limitat, prin construcție, la găzduirea meciurilor de fotbal și a unor concerte. Ceea ce, desigur, îi afectează nu numai posibilitatea de a găzdui și alte întreceri sportive, ci și posibilitatea de a fi mai rentabil.
Brașov. Brașoveanul Andrei Lascu are cei mai buni parametri fizici din lotul echipei antrenate de Flavius Stoican, CSM Reșița.
Dobrogrea. Începute în urmă cu 7 ani, lucrările de la Polivalentă din Constanța s-au blocat la stadiul de aproape 70% și nu există un termen de finalizare clar.
Moldova. Arbitrul ieșean Gabriel Mihuleac, pe urmele lui István Kovács.
Maramureș. Mai mulți sportivi din cadrul CS Știinta Electro Sistem Baia Mare au participat la Campionatele Naționale de Orientare-Schi și s-au întors acasă cu un palmares impresionant.
Special MOTO RC. Un nou sezon de MotoRC pleacă din blockstart pe circuitul de la Adâncata, mai multe clase, noi piloţi și un branding superb
Sport business. Cifre nebune în cea mai tare întrecere de baschet masculin pe „Bătrânul continent”, Euroliga.
Catchball. În rândul femeilor a apărut un nou sport, mai întâi în Israel, iar apoi în toată lumea, inclusiv în România.
De vorbă cu Petre Magdin. A făcut prea multe pentru muzica rock, în special. Așa că n-avea cum să nu-i rămână pe vecie un simbol. Azi octogenar, după ce a trecut cu bine peste niște grele încercări, s-a retras de ceva timp din viața publică, undeva lângă natură, la aer curat. Acolo se odihnește după o viață plină, de ale cărei momente importante își amintește cu precizie și fără mânie.
PORTRET. Deși va împlini vârsta de 20 de ani în vara acestui an, Tudor Șomăcescu a acumulat experiență în baschet și viitorul conducătorului de joc de la U BT Cluj-Napoca sună promițător.
Best Eleven. Am avut nevoie de muncă de convingere cu celebrul soft de inteligență artificială, chatGPT, care-i ține pe banca de rezerve pe Lupescu, Ganea, Dobrin, Raț sau Ilie Dumitrescu.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.