Descriere
Al 18-lea număr al revistei 100% Sport, 70, dacă includem și IlfovSport, a apărut luni, 2 aprilie, la toate chioșcurile de presă din țară. La Inmedio, revista va intra în chioșcuri de miercuri, 4 aprilie.
De data asta chiar putem vorbi de primăvară, cam târziu, dar noi n-am hibernat și lună de zile, indiferent dacă a plouat sau a nins, v-am adus cele mai bune interviuri și reportaje exclusive. Ne ținem de cuvânt și în numărul 18 din 100% Sport, unde, după o discuție cu jurnaliștii francezi, am ajuns la concluzia că Ciprian Tătărușanu este cel mai bun portar.
După PSG și Montpellier, Nantes, cu Tătrușanu imperial, ocupă locul 3 în topul apărărilor campionatului din Hexagon. Artizanii sunt Ciprian Tătărușanu, Koffi Djidji, Chidozie Awaziem, Nicolas Pallois, Diego Carlos, Leo Dubois, David Alcibiades, Enock Kwateng sau Anthony Walongwa. În plus, “Tătă” se menține lejer în Top 5 portari din campionatele puternice ale Bătrânului Continent, la capitolul statistici și are un procentaj fantastic, de aproape 90% din mingile apărate într-un meci. De exemplu, din decembrie și până în februarie, cu Ciprian în poartă, Nantes are o medie de sub un gol primit pe meci, ceea ce-l transformă într-un goalkeeper excelent. “Având în vedere că antrenorul şi tot staff-ul sunt italieni, adaptarea pe plan fotbalistic a fost uşoară. Pe plan personal, la fel, pentru că am avut familia alături, iar Nantes este un oraş frumos unde se trăieşte bine, astfel că adaptarea a fost foarte uşoara şi foarte plăcută”, a declarat Tătărușanu, într-un interviu exclusiv pentru 100% Sport, pe care-l găsiți în noul număr al revistei.
Ce mai puteți citi în 100% Sport
- Cum să iei 9 titluri cu buget redus. Pasiunea nu are limite pentru Mihai Stoichescu. Bănățeanul în vârstă de 31 de ani a cucerit nouă titluri de campion al României la „clasa regină” a motocrosului deși s-a confruntat cu greutăți incredibile pe circuitul vieții. A suferit fracturi la coloană, mâini, genunchi și craniu, dar mereu a revenit în șa.
- Olteanul care ridică scrima americană. Fost campion al României la spadă, component al lotului național, craioveanul Daniel Hondor antrenează de mai bine de două decenii peste Ocean.
- Hagi trece la nivelul următor. “Regele” a demarat a doua fază a proiectului său de la FC Viitorul, renunţând la tactica de a transfera jucători experimentaţi în jurul cărora să-şi crească tinerii veniţi din propria academie.
- Nord-estul trage la promovare. Trei echipe din Moldova se bat cu Csikszereda Miercurea Ciuc, în seria I a Ligii a 3-a, pentru un loc în liga secundă. Aerostar Bacău, CSM Roman şi Suporter Club Oţelul Galaţi au făcut un tur bun de campionat şi au şanse reale de a ajunge în eşalonul secund/
– Omul care a stat cu Hagi la Mondialul din 1994. Crescut de Steaua, a jucat la Dinamo, dar apogeul carierei a fost la FC Braşov, de unde a prins şi lotul
pentru Mondialul din SUA . Ajuns la 48 de ani, Marian Ivan este de patru ani observator la Liga I, mai joacă fotbal de plăcere într-un campionat de minifotbal la Braşov, dar nu ratează nici meciurile de old-boys unde are dublă legitimare: FC Braşov şi Dinamo.
- Noi nu i-am uitat. Campioană olimpică și mondială la canotaj, Ecaterina Oancia (64 de ani) își amintește cu emoție de ceremonia de deschidere a Jocurilor de la Los Angeles, din 1984.
- Povestea mingilor World Cup. La prima ediție din Uruguay, de acum 88 de ani, mingea avea multe imperfecțiuni și era umflată prin orificiile de la șiret. Din 1970, o singură firmă se ocupă de baloanele Cupei Mondiale.
- Sportivii noștri care au schimbat granița. Ca și în cazul Franței, Marea Britanie și Irlanda au reprezentat, îndeosebi din 1990 încoace, o altă zonă atractivă pentru practicanții sportului cu balonul oval de la noi.
- Cine câștigă alegerile la FRF. 100% Sport a dat note candidaților de la alegerile din data de 18 aprilie. La mai bine de patru ani de la venirea lui Răzvan Burleanu la Casa Fotbalului avem – parte de o nouă confruntare de forță: influențe politice, programe, promisiuni, porcăială între candidați și multă ipocrizie.
- Replay – Acum 30 ani. Ce făceați în aprilie 1988? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.
- Eva Tofalvi explică ce înseamnă o carieră lungă. Într-un interviu-blitz, cea mai valoroasă biatlonistă din istoria României a vorbit despre momentele importante ale carierei sale, despre greutățile
cu care s-a confruntat și a mărturisit că, dacă ar avea acum, din nou, 20 de ani, însă și experiența acumulată, ar schimba multe, de la strategie până la antrenament.
– De vorbă cu Nicolae Secoșan. Cu vocea sa inconfundabilă, ca și prin stilul și ținuta sa, Nicolae Secoșan a fost unul dintre comentatorii sportivi de radio remarcabili, culegând simpatii nu doar în vest, unde s-a născut și a activat, ci și în mai toate celelalte zone ale țării. La un deceniu de la pensionarea sa, ne-am întors în timp spre a parcurge momentele deosebite ale frumoasei sale cariere, și chiar ale vieții. Un interviu superb, realizat de Răzvan Toma.
- Ultramaratonul european, premieră pentru România. A 22-a ediţie a Campionatulu i European de ultramaraton de 24 de ore se va desfăşura în 26 și 27 mai, la Timişoara.
- Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.
- Longevivii fotbalului românesc. 1.005 meciuri au împreună în Liga I Ionel Dănciulescu și Costică Ștefănescu, recordmanii la capitolul prezențe în teren. În topul jucătorilor cu cele mai multe prezențe se află Dănciulescu, Ștefănescu și Florea Ispir. Deși toată lumea se aștepta ca portarii să fie cei mai longevivi în Liga I, în top 10 avem unul singur, legendarul „Burebista”.
- Bobe Nicolescu și visurile de deasupra coșului. La doar 18 ani, Bogdan „Bobe” Nicolescu făcea pasul către Liga Națională de baschet, câștiga primul său trofeu din carieră și devenea campion al României cu CSM Oradea.
- Devis Mangia și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, antrenorul Craiovei a ales echipa favorită și nu e de mirare de ce găsim mulți jucători din Serie A.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.